Nordisk Extrem Maraton / Webserie

Martin Bork, Admins billede

NXM – Nordisk eXtrem Maraton vil være med til at markedsføre Silkeborg, som Danmarks oase for aktiviteter i naturen.  2 dagsløbet i Silkeborg er gået fra at være et lille nicheløb for et par hundrede ekstremløbere til nu at være en stor løbeoplevelse for over 1000 deltagere, samt et fantastisk event at følge hjemme foran skærmen.

Live Stream

2014 Nordisk Extrem Maraton i Silkeborg - årets vildeste løbeoplevelse - filmes og sendes ud online på nettet og på motionslob.dk som live stream til Danmark i de to dage, hvor selve løbet foregår. Det er en fantastisk service overfor løbefans, der nu kan følge den intense kamp, der kommer i toppen af NXM og undervejs hører kommentarer fra løbeeksperter om selve løbet, resultater, træning, viljestyrke og motivation – alt sammen med Silkeborgs flotte natur som filmisk bagtæppe.

Der følges 2 forskellige hold både før, under og efter løbet.


HOLD 1 / Henrik & Jacques (Løber i ’eliteklasse’)

Holdet her består af eliteløberne Henrik og Jaques, der har dyrket udholdenhedsidræt gennem det meste af livet – adventurerace, ultraløb, 245 km distance – you name it. De drives af eventyret og ukendt terræn på alle planer. De er godt klar over, at de er oppe imod nogle hårde modstandere, men de går benhårdt efter 1. pladsen.


HOLD 2 / Trine Møller og hendes mand (Løber i ’middelklasse’)

Parret her løber middelklassen og er blevet totalt grebet af denne type eventyr. Trine Møller bruger personligt NXM til at fokusere på det vigtigste og det nære i livet. Hun har ofte selv oplevet stress på arbejdet, men føler sig fantastisk lettet efter træning og udfordringer i skoven. Parret her er på

alle måder et fremragende eksempel på, hvordan vi alle kan bruge de store oplevelser i naturen som medicin mod folkesygdommen stress.

 

Webserien består af 3 hoveddele:

1) En ’prolog’, 2) selve løbet samt 3) en ’epilog’


PROLOG

Prologen består af de første 4 afsnit i webserien, hvor vi lærer de 2 hold bedre at kende inden selve løbet, og får også en introduktion fra løbsledelsen. Vi får en personlig præsentation af dem i deres hjemlige omgivelser. Vi møder dem, hører deres historie og vi hører om, hvorfor de er med i løbet. Filmene er lavet i en naturlig dokumentarstil med stærke udtalelser fra personerne i uformelle interviews.

Afsnittene lægges op på Youtube i nogle uger før selve løbet. 1 hold/afsnit af gangen.(første afsnit går live den 21.4.2014.)


SELVE LØBET / 2 DAGE

Der bliver streamet ud live under hele arrangementet. Reelt set er der dog tale om en blanding af direkte live scener - helt uden forsinkelse – samt live scener med en op til ca. en times forsinkelse.

Den direkte live stream (uden forsinkelse) inkluderer:

- Selve starten ved målområdet.

- Live-billede fra GPS oversigtskortet med deltagernes placeringer på ruten.

- Kommentatorer, der fortæller om løbet, resultater og baggrundsviden.

- I lejr´en om aftenen med de trætte deltagere – madlavning med proviant osv.

- Ved målstregen, når holdene kommer i mål.

 

DAG 1

Vi starter dagen med at vise de personlige filmportrætter af de tre hold, som vi har lavet i prologen. Samt live kommentarer og stemning fra startområdet. Vi er med live fra starten ved mål området.

3 kamerahold er med ude på løbet for at filme små sekvenser med de hold, vi følger.

Om aftenen i lejr´en streames live fra stemningen og med de folk der kommer ind i lejr´en

Vi etablerer et lille område, hvor vores tre hold kommer ind og fortæller om dagens oplevelser og udfordringer.

 

DAG 2

Vi streamer den forrige aftens lejr-aktiviteter og deltagerinterviews.  De 3 kamerahold er igen ude med vores 3 udvalgte hold. Vi er igen live fra målstregen (uden forsinkelse), når løberne kommer ind.

Selve prisoverrækkelsen sendes også live ud (uden forsinkelse).


EPILOG

Epilogen er en slags krølle på halen på hele løbet og består af de sidste 3 afsnit i webserien. Her evaluerer de hold vi har fulgt på løbepræstationen og oplevelsen på 1 – 2 ugers afstand: Hvordan har de haft det, hvad har de erfaret og hvilke andre løbeoplevelser har de nu planer om?


SILKEBORG

Der er lavet et stort samarbejde med Silkeborg Turist kontor. I fællesskab forsøger vi at fortælle denne fantastiske historie. Vi vil vise hvor vildt et område der er i Silkeborg og hvorfor det er så fedt at besøge.

Efterfølgende dokumentarfilm til TV

Efter hele live-delen og arrangementet, produceres en 35 minutters dokumentarfilm med de 2 hold og intryk fra løbet. Målet er at få dokumentaren vist i TV.

 

Facts:

Navn:            NXM - Nordisk Extrem Maraton

Dato:             31. maj – 1. juni 2014

Hvor:             Start: Vejlsøhus – Ferskvandscentret i Silkeborg


Distancer:     
35km Let Orientering
35km Svær Orientereing
50km Alm Orientering
70km Alm/Svær Orientering

21,1km Trailløb (markeret rute)
42,2km Trailløb (markeret rute)
Alle distancer løbes over 2 dage, og orienteringsdistancerne er med oppakning.

#1

Thomas2900s billede
Vil der også være en app, hvor familien kan følge ens tider mv.?

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Tonnys billede
  Vil prøve at skrive mine tanker om det at løbe, og ikke mindst det et lette den dertil indrettede. og komme ud af døren.
 • Mathiass billede
  Efter at have trænet de sidste 5 måneder i fitness-studio er jeg lige begyndt med at løbe ude i skoven. Målet er at løbe regelmæssigt og muligvis deltage i nogle løb i løbet af sommeren. Halvmaraton...
 • Lars Kudsks billede
  LØB, LØB OG ATTER LØB - HER ER MINE ERFARINGER, GLÆDER OG KAMPE MED AT LØBE ... MIT NÆSTE STORE MÅL ER AT BLIVE MIN SKADE KVIT OG KUNNE LØBE 5 KM UDEN SMERTER. JEG ER VED AT SKIFTE FRA AT VÆRE...
 • b-o-n-g-os billede
  har prøve at tilmelding mig.Eremitagemarathon.dk.Men adrssen er forkedt,er der nogen så kan hjælpe mig ? mvh anne christensen
 • Ann-Dortes billede
  Jeg har fornøjelsen af at teste løbesko :) Så min blog vil primært handle om udstyr og selvfølgelig mine oplevelser med min træning

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15316:

Jean Anborgs billede
Ny i seriøs løb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk