Nordisk eXtrem Maraton - slutspurten

Martin Bork, Admins billede

Tredje og sidste etape af NXM 2014 bød på flere stigninger end førstedagen, derfor blev deltagernes bentøj virkelig sat på prøve. Ruten gik blandt andet gennem Naturstien til Virklund, krydsning af søerne ved Svejbæk Snævringen, over bakkerne Sindbjerg og Stoubjerg og videre ind gennem Nordskoven. Alligevel var det som om løberne havde fået et ekstra skud energi, da de første nåede i mål ved Vejlsøhus i Silkeborg i rigtig flot tid, og mange havde endda overskud til en slutspurt på målstregen. I målstregsområdet blev der serveret burgere til de sultne løbsdeltagere, som siden startskuddet lød lørdag eftermiddag, kun har spist, hvad de selv kunne bære. Vejret klarede op og der var mulighed for at hvile de trætte ben i solen .

Vinderne Team Dirty Trail i problemer på bjergspurten

Som forventet, kom Jaqcues Dehnbostel og Henrik Leth Jørgensen først i mål af X70’erne med en tid på 10 timer og 48 minutter og blev taget godt imod af klapsalver over hele linjen og kram fra familie, der havde stået trofast og ventet på dem. Sejren betød også, at den udlovede dusør på 10.000 kr. til dem, der kunne slå Team Dirtytrail.dk ikke en realitet., men selvom de seje herrer afsluttede med to en halv time ned til nummer to, var dagens løb ikke nogen nem opgave.

”Det har været en lang og hård dag. Vi løb en smule langsommere end vi gerne ville og kunne, men det var hvad der kunne forventes ovenpå den lange tur i går.,” fortæller Jaqcues. Det kolde vand efter første vandpassage voldte de ellers uovervindelige Team Dirtytrail.dk problemer. ”Ja altså, da vi kommer op af vandet efter første vandpassage, gik det ikke så godt. Bjergspurten ude i Linå Vesterskov skulle bare overstås, så vi havde ikke nogen ambitioner udover at komme sikkert rundt.” De to sejrsherrer var både trætte og glade, da de kom i mål.

Udover Team Dirtytrail.dk, klarede Team Løberen Aarhus/Salomon med parret Signe Søes og Rasmus Oscar sig også fremragende. Signe og Rasmus dystede i kategorien X50 Mix og slog med tiden 6 timer og 46 minutter, det ellers seje herrehold på X50-distancen. Signe og Rasmus havde dermed den bedste tid overhovedet i kategorien X50.

Helt særlige deltagere

Arrangør Jesper Valbak er yderst tilfreds med årets Nordisk eXtrem Maraton. ”Først og fremmest har vi jo haft rekordhøj deltagelse til NXM, derudover har vi undgået alvorlige skader og overordnet set har deltagerne været rigtig positive, så det er dejligt.”  Jesper Valbak peger også på, at det er en hel særlig slags deltagere NXM har. ”Vi har lige ryddet nightcampen, og jeg må sige, at folk virkelig er gode til at rydde op efter sig, men det er også den oplevelse vi har, at de er gode til at hygge sig med hinanden og samtidig have respekt for naturen og det tror jeg er helt særligt for vores deltagere i NXM. ”

Jesper Valbak glæder sig til at gentage successen næste år, men mener også at de har en udfordring i at finde flere dygtige deltagere. ”Når vi begynder at tiltrække så dygtige deltagere, som Henrik, Jacques osv., så bliver det en udfordring at finde konkurrenter  til dem, så det er noget vi skal arbejde på det næste år, ” forklarer han.  Allerede nu kan Jesper Valbak love at dusøren på 10.000 kr. også vil gælde næste år, hvis nogen skulle slå Team Dirtytrail.dk

NXM udgave 12 er netop slut. Næste udgave bliver sidste weekend i Maj 2015.  Med den enormt positive feedback vi allerede har fået fra deltagerne, kan vi nærmest ikke vente med at komme i arbejdstøjet igen

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk