Nordea-fonden støtter Den Danske Klassiker

Martin Bork, Admins billede

Sidste år blev den tværsportslige motionsbegivenhed Den Danske Klassiker præsenteret, og i år kan folkene bag præsentere Nordea-fonden, som støtte for begivenheden.

Den Danske Klassiker er en løbsserie, der samler fire af Danmarks største motionevents på tværs af sportsgrene. De involverede sportsgrene og events er Fyen Rundt (cykling), Kongesporet (mountainbike), Gudenaa Open Water (svømning) og Esrum Sø Rundt (løb).

Løbsserien er skabt med stærk inspiration fra En Svenske Klassiker, som arrangørerne med hjælp fra Nordea-fonden, håber at kunne udfordre på sigt.

- Vi er i gang med at skabe en dansk pendant. Det er vores ambition, at Den Danske Klassiker, og de events der indgår, skal være kendt af alle danskere og skandinaver inden for en 2-3 årig periode, udtaler ophavsmændene til Den Danske Klassiker, Henrik Nørby og Jakob Holbak.

- De enkelte events skal være de bedste og største i Danmark og over en årrække deltagermæssigt være på linje med vores svenske naboer. Vi er glade for, at Nordea-fonden vil være med til at gøre visionen til virkelighed.

Hvert løb vil fortsat blive afviklet som et enkeltstående event, hvilket spreder løbsserien fra juni til oktober.

- Vi håber, at Den Danske Klassiker bliver et hit blandt motionister, der vil udfordre sig selv på nye discipliner, nye distancer og nye løb, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Esrum Sø Rundt glæder sig over en eventmodel, der potentielt kan være med til at trække udenlandske deltagere til Danmark.

- Danmark har brug for flere permanente oplevelsesfyrtårne, som giver opmærksomhed, overnatninger og dermed omsætning til landet. Vi bakker op om Den Danske Klassiker fordi konceptet og de fire events har stort potentiale og vil være med til at sætte fokus på Danmark, som et attraktivt land med skønne naturarealer, forklarer Jan Pold fra Esrum Sø Rundt.

Indtil videre har 3,000 tilmeldt sig de fire events under Den Danske Klassiker, der består af 180 km cykling, 105 km mountainbike, 5,2 km svømning samt 27 km løb. Der er også mulighed for at stille op i en halvklassiker, hvor distancerne er kortere.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk