Motion og bevægelse hitter hos de ældre

Martin Bork, Admins billede

At leve et aktivt liv er noget, de fleste af os sætter stor pris på. Også når vi bliver gamle. Men seniorer har ikke helt samme fysik som yngre mennesker, men det kan forskellige hjælpemidler være med til at sætte en stopper for.

Et liv med motion

Det er vigtigt at få rørt sig. Og det er uanset om du er 5 eller 75 år gammel. Vores kroppe stimuleres positivt ved dyrkelse af motion, og det gælder hele livet. Også når vi bliver gamle. Men mobiliteten svækkes med årene, og det er ikke alle seniorer, der har lige let ved at komme op og få rørt sig. Men viljen til det er der.

Vi har talt med Seniorland, der lever af, at sælge hjælpemidler til ældre, og herfra er tendensen tydelig: Ældre mennesker vil gerne dyrke motion. Og selvom det måske nok er de færreste seniorer, der kan gennemføre et maraton, ligesom 92 årige Hariette Thompson gjorde det i sommeren 2015, kan mindre så afgjort også gøre det.

Frisk luft forbedrer vores kredsløb

Som vi har sagt det så mange gange før, er en af de vigtigste parametre for motion og aktiv udfoldelse, at man gør det i sit eget tempo og på sit eget niveau. Det er vigtigt man ikke overbelaster sin krop, da det vil resultere i skader og utilsigtede pauser i træningen. Og det gælder naturligvis også for vores ældre medborgere.

Så selvom det er forbeholdt de færreste, at deltage i og gennemføre et så krævende motionsløb som et maraton, er det altså stadig vigtigt, at gøre det man kan. Al motion er god motion, og der er ingen nedre grænse. Det handler om at få rørt sig, og om ikke at få skader.

Hjælpemidler til de ældre motionister

For de fleste ældre mennesker, vil en rollator givetvis være et kærkomment hjælpemiddel. Med en rollator har den ældre fuld bevægelsesfrihed, men skal stadig selv bruge benene. Alene det kan gøre en forskel, hvis alternativet er, at sidde stille i en stol hele dagen.

Hvis rollatoren ikke er nødvendig, kan et par vandrestave være et godt bud. De engang så populære stave kan nemlig hjælpe brugeren til at opretholde et raskt gå-tempo, og det er absolut guf for velværen.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk