Mere end 1.600 deltagere klar til Nytårsløbet

Martin Bork, Admins billede

En af Odenses løbeklassikere, NYTÅRSLØBET, der afvikles på årets sidste dag, kan traditionen tro melde ”Alt udsolgt”.

Små 12.000 kilometer skal der løbes inden de over 1.600 tilmeldte til årets Nytårsløb i Odense kan iklæde sig festtøjet og fejre nytårsaften. 124 børn skal deltage i arrangementets børneløb på 2,5 kilometer.

NYTÅRSLØBET afvikles med start og mål ved Hunderupskolen, hvor der åbnes kl. 9.00.

Her kan de deltagere, som endnu ikke har afhentet deres startnummer og T-shirt få materialerne udleveret.

I år er det 16. gang de mange deltagere har mulighed for at tilbagelægge enten 5 eller 10 km på årets sidste dag. Mange af deltagerne kommer igen år efter år, da det er en hyggelig måde at indlede årets sidste dag sammen med familie og i gode venners lag. Regitze Vrads og Thomas Nielsen ved alt om dette, da de har været deltagere i samtlige 15 tidligere arrangementer og selvfølgelig også er på deltagerlisten i år.

Børnene fik i 2011 deres egen start ved NYTÅRSLØBET - en distance på 2,5 kilometer. Børneløbet starter kl. 10.30.

Det er altid med stor opmærksomhed, at arrangørerne kigger frem mod den 31. december, idet vejret har stor betydning for arrangementet. Heller ikke i år, burde det ikke blive snevejr, der kan give problemer for løberne, idet den fine temperatur for årstiden, er tæt ved at give optimale løbsbetingelser, dog kan ruten være lidt tung for 10 km - løberne på stykket gennem golfbanen fra Falen til Friluftsbadet.

Kigger vi tilbage i løbets historie, har arrangementet tidligere været afviklet i snevejr i 2001, 2005 og ikke mindst i 2010.

Skulle du møde deltagerne på en af de to ruter, der forløber i området omkring Hunderupskolen, Heden, Falen, Langelinie og de omkring liggende veje, beder arrangørerne om, at bilisterne viser fornødent hensyn til de mange løbere, og forhåbentlig mange tilskuere, der vil bakke de mange deltagere op. 5 km ruten blev omlagt i 2013, så Lahnsgade blev benyttet til at have vendepunkt på, i stedet for stien i Munke Mose. Denne ændring fungerede så godt, at det fra arrangørside er besluttet, at fastholde ruten som sidste år. Det betyder, at Lahnsgade ikke kan benyttes af bilister i et kort tidsrum mellem kl. 11 til ca. 11.30.

Trafikken vil blive reguleret af Hjemmeværnspolitiet flere steder på ruten, der forventes normaliseret igen kl. ca. 12.

Der er igen i år mange tidligere vindere af NYTÅRSLØBET til start. Feltet i 10 km kvindeklassen ved årets nytårsløb har 3 favoritter. Sidste års vinder Margrethe Frydenborg og de to førende i Stiftens Etape LØB, Tine Rosenkrans Pallisgaard og Dorthea Jørgensen. Hvis de tre kan holde tempoet, som der er blevet løbet med på de første to etape på hver 8 kilometer i Stiftens Etape Løb, så burde muligheden være til stede. 

Ruten til NYTÅRSLØBET er mindre kuperet, men til gengæld 2 km længere. Kan tempoet holdes hele vejen, så burde der være en ny rekord på vej med en forbedring på ca. 6 sekunder!

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Kaspar Fuglsangs billede
  En misbrugers vej mod den halve marathon.
 • JanePetes billede
  Hej Jeg søger startnr. til Helvedet i Nord 10,3 km, da det er et fedt løb. Jane@andersenpetersen.dk KH Jane
 • Tinas billede
  Her på bloggen vil jeg skrive om oplevelser med familien og om den ny fundne sport
 • Henriettes billede
  Er nybegynder, eller faktisk overhovedet ikke startet endnu, men har længe ønsket mig at komme igang med at løbe (Det ser så sundt og fornuftigt ud ;) så med oprettelsen af denne blog håber jeg at...
 • René Gadeberg Kellers billede
  Her vil jeg prøve at beskrive min vej mod målet, som VAR et marathon inden jeg fyldte 40 år og nu BARE er et marathon. Alle er velkomne til at stille spørgsmål og kommentere på bloggen...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15204:

Per Løhmanns billede
Jer er 54 år har løbet on off siden 2017 , har aldrig løbet før, 2017, men er blevet bidt af det,og...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk