Mens vi venter på Gorm

Martin Bork, Admins billede

Den 2. runde af Stiftens Etape Løb i sæsonen 2015 - 2016 blev på den sidste søndag i november afviklet i ganske blæsende, men også til tider pænt vejr i og omkring Faaborg. Oversvømmelse gav dog både arrangører og løbere store udfordringer.

af Henrik Lund Jensen

I den anden afdeling ud af fem, som afvikles i det klassiske etapeløbs 8. udgave, er der udsigt til "stormvejr". Den truende "Gorm" er på vej fra vest, da turen i bil går sydover mod Faaborg, der lægger stier og asfalt til "Danmarks smukkeste løberute". Det er imidlertid ikke dette, der tales mest om på turen, som foregår sammen med en god løbekammerat. Det er ruteændringen, som er forårsaget af oversvømmelse i det lavtliggende område ved stien langs Sundvejen vest for gymnasiet, hvor cykel- og gangstien ikke er passérbar i løbesko. 

Blæsende

Det blæsende vejr påvirker på denne dag. Selvom der er ganske stille og roligt oppe i byen. Men ved start- og målstedet ud for arenaen i Faaborg er der træk i bardunerne. Og ikke alle reklameskilte er lige nemme at håndtere for de flittige og rutinerede hjælpere fra H.C. Andersen Marathon og den lokale forening, Faaborg Ski- og Motionsklub. Også ruteændringen giver nye udfordringer for arrangørerne. Der skal laves en alternativ rute ved gymnasiet - og lidt ekstra ændringer hist og her. Kilometerskiltene stemmer ikke helt. Og, i sidste instans er ruterne skrumpet fra 12 og 8 km til ca. 11,1 og 7,6 km.

Der knurres lidt hist og her blandt løberfolket over at ruterne, trods alternative forløb ikke kan holde de på forhånd angivne kilometer. Men "force majeure" er nu engang en del af gamet for løbsarrangører, der er i sving året rundt. Og, det store flertal tager da også udfordringerne med et smil, selvom det ikke helt er muligt at sammenligne løbstiderne på denne dag med de tidligere etaper i Faaborg. Deltagerne er informerede omkring ændringerne på forhånd, da også højttalerne inde i omklædningen formidler de forskellige budskaber.

Påklædning

Hvilket outfit er optimalt på dagen? Det spekuleres der i før og umiddelbart før start. For der er kraftig medvind i starten og en masse modvind midtvejs. Jeg vælger en let bluse og en let jakke + hue og handsker. Ikke godt valg, viser det sig, for huen kan lægges i lommen halvvejs, da det bliver lidt lunere. Og, på de midterste kilometer inde i byen og ved havnen er det trods piv-vind på sine steder ganske fint løbevejr.

Blæst og bakker

Underlaget ude på den del af ruten, som ligger nord for søen, er absolut ikke behageligt at løbe på. Regnen har sat sit præg på underlaget. Vådt, fugtigt, klamt. Meget udfordrende trailløb, faktisk. Nedad glat som en skøjtebane, og på den smalle sti mellem markerne er det meget svært at få fodfæste. Oppe på marken med stubbe er det mere tåleligt, men gennemsnitstiderne på dette stykke rasler nedad. En decideret "våd sok" kan ikke undgås undervejs. Lidt nemmere bliver det på stierne ind mod byen.

Ændringer på ruten

Ved gymnasiet skal vi ikke på den sædvanlige sløjfe op nordom. Vi stikker af en sti gennem området. Og, her er det glat og smattet. Faktisk er dele af ruten på denne dag "Danmarks mest smattede rute". Men, sådan er det at være etapeløber. Vi får noget for pengene!

Småændringer inde i byen betyder ikke det helt store, her er der styr på skilte og vejvisninger.

Mod målet

Inde i byen går det fint, selvom brostenene aldrig bliver løberes livret. På denne dag er de i det mindste ikke decideret glatte og ubehagelige at løbe på. Jeg søger op på fortovet på vejen mod kirken. Og derefter er der kun to-tre sving tilbage. Målet kan straks anes i det fjerne og spurten kan sættes ind. Det blev dog kun til 7,6 km på denne søndag på grund af oversvømmelse og ruteændringer.

Løbsspeaker Torben Joensen hylder på vanlig professionel facon vinderne og de bedst placerede sammen med Line Fjellerad fra HCA Marathon. En fin ny løbebluse kan afhentes Og så går turen ellers sammen med et par gode løbekammerater hjemad til søndagsfrokosten, en slapper i sofaen og lidt tv-sport.

På gensyn

Etapeløbene i det fynske område er en fin afveksling og nogle gode delmål at sætte sig gennem vinteren. Man får lige skærpet appetitten en ekstra gang og kommer også på den måde ud at opleve nye ruter og anderledes natur. Samtidig også genkendelighed.

Og, vejret? Det arter sig, som det har lyst til...10 timers senere løbsstart, og etapen var formentlig blevet aflyst. Og, trods meget forskellige vejrforhold: Det er dog endnu aldrig sket i de snart 40 løb, der har været afviklet gennem årene.

Næste runde er søndag den 24. januar i Assens, hvor der igen er både kort og lang rute at vælge imellem.

Vi glæder os!

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk