Mættet fedt er ikke usundt

Martin Bork, Admins billede

Ny undersøgelse gør op med de gængse kostråd. Fed mad øger ikke risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Så er der godt nyt til alle, der elsker tandsmør, flæskesteg og fed ost. Mættet fedt er nemlig slet ikke så usundt, som vi har fået tudet ørene fulde af.

Det viser en ny, stor amerikansk undersøgelse, som er publiceret i American Journal of Clinical Nutrition.

348.000 personer har været med i undersøgelsen, og forskerne har ikke kunnet finde en sammenhæng mellem mættet fedt i kosten og risiko for blodpropper eller andre hjerte-kar-sygdomme. Det skriver Ingeniøren.

Resultatet kom også bag på forskerne, forklarer ernæringsforsker Qi Sun fra Harvard University.

"Folk tror, at fedt er dårligt. Derfor kom vores konklusion som lidt af en overraskelse, selv om andre undersøgelser tidligere har vist noget tilsvarende," siger han.

Resultatet strider direkte imod de danske kostråd, som anbefaler, at man erstatter de fede madvarer med pasta, brød og ris. Og det er direkte dumt, mener Qi Sun.

"Spiser vi mindre mættet fedt, skal det erstattes af noget andet. Mere kulhydrat, særligt de simple kulhydrater, er meget skadelige og øger risikoen for at udvikle diabetes, som igen øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Derfor kan anbefalingen om at spise mere kulhydrat gøre mere skade end gavn," siger han.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Maibritt Skovgaard Rodam Sørenens billede
  Bloggen giver et indblik i de forskellige løb jeg deltager i, billeder fra træningsture og meget andet. Næste mål er 100 km til april. Alt besøg er værdsat:)
 • Anette Lund Madsens billede
  Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen
 • Preben Wassmanns billede
  Vi anbefaler tilskud fra Forever Living produktserie, og vil gerne være til stede og støtte i vejledning med vore anbefalinger under Himmelbjegløbet den 25. oktober og stiller løbende op og viser vor...
 • Alex Hansens billede
  Her på min blog vil jeg dele mine oplevelser og forhåbentlig møde en masse dejlige menesker der kan gi et skulderklap eller et spark eller måske bare et godt råd.
 • Nadjas billede
  Min blog er en blog, som vil handle om mine egne løbe erfaringer, hvor man vil kunne høre alt om mine mål og vejen dertil. Derudover vil der komme nogen indlæg om sund kost og vejen til en sund...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14197:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Samsø Marathon 2019