Mændenes halvmaratondistance er tilbage

Martin Bork, Admins billede

Når den 14. udgave af H.C. Andersen Marathon skydes i gang søndag den 22. september er der for første gang indlagt en anden distance i selve maratonløbet. Halvmaraton-mændene har tidligere løbet separat, ligesom kvinderne, der for 8. gang i træk deltager i Europas eneste kvindeløb på de 21 km.

I år brydes traditionerne: - Det er første gang, vi inviterer løbere på en anden distance med ind selve det internationale maratonløb, siger løbets direktør Torben Simonsen. - Og det ser ud til at blive en deltagermæssig succes, da vi forventer op mod 900 mandlige halvmaratonløbere med i feltet. Tidspunktet klokken 10 passer godt for mange løbere, der typisk har klubkammerater eller koner og kærester med i H.C. Andersen Marathon. Og det kommer ikke til at forstyrre selve maratonløbet, understreger Torben Simonsen. - Tværtimod kan halvmaratonløberne drage nytte af de populære tempoholdere med balloner. Og der vil næppe være nogle af halvmaratonløberne, som vil influere på løbet helt i front blandt de internationale stjerner. Så vi forventer, at alle deltagere på begge distancer får optimale forhold at løbe under.

Mesterskaber

Dansk Politiidrætsforbund lægger endnu engang sine mesterskaber (DPM) ind i det klassiske Odense-løb. – Det er 3. gang, dette mesterskab afholdes i Odense. Desuden er det en stor cadeau til vores løb, at Dansk Atletik Forbund allerede nu har udpeget "den lille jubilæumsudgave" (15. gang) i 2014 til at vært for de danske senior- og veteranmesterskaber, siger Torben Simonsen. - Vi har Nordens hurtigste asfalt på de lange distancer, så det er naturligt, at DM ligger i Odense med jævne mellemrum. Vi forventer desuden igen i år, at eliten vil præstere gode tider i Odense.

Over sommeren har mange hundrede hel- og halvmaratonløbere testet formen og løbsrute. Den populære fortræning fortsætter de næste to søndage fra Ansgar Anlæg klokken 9. - Vi har haft rigtig mange løbere med i år. Og vores samlede deltagertal den 22. september ser ud til at få et pænt nyk opad i forhold til 2012.

H.C. Andersen Marathon afvikles på den næstsidste søndag i september. Arrangementet omfatter den klassiske maratondistance på 42,195 km, 1/2 maraton på 21,097 km for kvinder, 1/2 maraton for mænd og Minimarathon over 4,2 km. 

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15316:

Jean Anborgs billede
Ny i seriøs løb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk