Lad din hund være din løbemakker

Martin Bork, Admins billede

Hvis din hund er udvokset – typisk 1-1,5 år gammel – er det en fantastisk løbemakker. Det er faktisk kun meget små, meget tunge eller meget store hunde, der fysisk ikke egner sig til at løbe lange ture.

De små hunderacer må højest løbe 5-7 km, mens en mellemstor hund kan løbe 10-15 km pr. tur. Alfa og omega er naturligvis, ligesom hos mennesker, at hunden er sund og rask. Derudover skal den have problemfri vejrtrækning og ikke være overvægtig.

Byg formen op

Ligesom hos mennesker, skal hundes form bygges gradvist op. Løb aldrig hurtigere end at din hund kan trave ved siden af dig, da dette er hundens langdistanceteknik. Man kan fx opbygge hundens form ved at starte med at løbe i 1 min. og gå i 2 min, og gradvis trappe op til 3 min. løb og 1 min. gang. Til sidst vil hunden være i form til at løbe hele vejen.

På hundens præmisser

Når du skal løbe med din hund, kan du være nødt til at tilsidesætte dine egne mål. Du skal give din hund plads til fx at tisse, uden at ærgre sig over den tid du taber. Derudover skal du tænke på vejret - løb aldrig med din hund når temperaturen er over 20 grader, da din hund ikke kan svede og komme af med varmen.

Tilpas hundefoderet

Løber man meget med sin hund, skal man huske at tilpasse dens hundefoder derefter. På samme måde skal mængden af foder justeres ned i perioder, hvor løbetræningen er sat i bero. Hunde har, ligesom mennesker, brug for den rette føde når de er aktive. Det er bedst at give din hund noget hundefoder med et højt indhold af kød, så du er sikker på at din hund får et sundt, nærringsfuldt og naturligt måltid. Lad dog være med at fodre din hund lige før løbeturen. Der bør gå et par timer fra hunden har spist et større måltid, til at den skal med på løbetur. Dog skal hunden have mad senest 4-5 timer før løbeturen.

Løb med hunden i snor elle sele

Undgå at bruge en fleksi-line, men brug blot et almindeligt blødt reb, som du binder fast i halsbåndet. Længden på rebet skal være 1,2 – 1,5 m., og skal være langt nok til, at det danner et U, når din hund står ved din side.

Du kan også kaste dig ud i Canicross, som er en ny løbedisicplin, der involvere din hund. Her løber hunden foran dig med en træksele på, som er forbundet til et løbebælte. Det er meningen, at hunden skal have et let og vedholdende træk på løbeturen. Det er en fantastisk sjov måde at løbe med hunden på.

Stræk ud

Hunde kan også få overbelastningsskader. Lav derfor strækøvelser på din hund efter distancer på over 5 km. Tag evt. et kursus i at give din hund massage, så du kan løsne på for muskelspændinger.

Kontakt din dyrlæge, hvis du jævnligt løber med din hund, for at eftertjekke, at den ikke løber rundt med en skjult eller begyndende skade.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Melindas billede
  Jeg vil skrive om mine oplevelser omkring træning, mad og min hverdag. Jeg styrketræner dels, men løber også meget og derfor vil mine indlæg være lidt en blanding af alt dette. Jeg håber nogle kan...
 • Gunner Larsens billede
  MadeInSchool.dk er stedet hvor man kan finde alt skoleviden samlet et sted. Find viden om lektiehjælp, materialer og nyheder fra hele Danmark. Derfor kan du i stedet for at kigge mange steder, kan du...
 • Niels Danielsens billede
  Nu nærmere tiden sig, til det flotte løb i Broager. Vi har samlet knap 40 løbere fra Snejbjerg Motion, og vi får en fantastisk dag, med løb, og efterfølgende middag på Gråsten Slotskro.
 • JanePetes billede
  Hej Jeg søger startnr. til Helvedet i Nord 10,3 km, da det er et fedt løb. Jane@andersenpetersen.dk KH Jane
 • Nicco Ankers billede
  FundingGuiden.dk er sitet hvor du kan finde alt entrepreneurship alt sammen samlet ét sted. Find viden om investorer og funding fra hele Danmark. Så i stedet for at kigge mange steder, kan du slippe...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15319:

Bens billede

Ben

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk