Løbere klar til OL

Martin Bork, Admins billede

Sara Slott Petersen, Andreas Bube og Stina Troest er officielt udtaget til OL i Rio. De skal sikre et stærkt dansk aftryk på OL’s mest profilerede sportsgren.
 
De første danske atletikudøvere er blevet udtaget til OL i Rio. Det drejer sig om de to 400 meter-hækkeløbere Sara Slott Petersen og Stina Troest samt 800 meter-løberen Andreas Bube. Der er udsigt til store præstationer af alle tre atleter, men der er bundet nogle ekstraordinære forventninger op til førstnævnte atlet i kraft af hendes præstationer i de seneste år. Forventningerne kommer blandt andet fra hende selv.
 
”Nu er ambitionen finalen, og selv om vi er mange, som ligger tæt i feltet, vil jeg være skuffet, hvis jeg kun klarer mig med på sidste mandat. Hvis jeg løber op til mit bedste og får en tid omkring min danske rekord, så bør jeg kvalificere mig komfortabelt og få en af de gode baner i finalen”, siger Sara Slott Petersen.
 
Aarhus 1900-løberen blev hun nummer 19 i London efter at have klaret sig til semifinalen med det yderste af neglene. Siden dengang er der sket alverden. Hun har forbedret sin danske rekord med næsten to sekunder, hun har som den første danske vundet et Diamond League-stævne, og hun er blevet nummer fire ved VM – og har i øvrigt også fået et barn.
 
”Min optakt til Rio kan slet ikke sammenlignes med optakten til OL i London. Jeg har rykket mit niveau dramatisk, så alt har ændret sig. Der er meget mere opmærksomhed og pres på mig fra alle mulige kanter, så min forberedelse til Rio er i lige så høj grad en mental som en fysisk øvelse”, siger Sara Slott Petersen.
 
”Jeg har aldrig været et kalendermenneske, men det er jeg blevet. Fra jeg afleverer mit barn, til jeg henter det, går der seks timer, og her skal jeg få det bedst mulige ud af tiden. For at beskytte mig selv, tager jeg ikke længere telefonen, hvis jeg ikke kan se, hvem der ringer. Jeg får 3-4 henvendelser om dagen om alt muligt, og det stresser mig, hvis jeg ikke kan koncentrere mig om træningen og om at slappe af. Derfor skriver jeg eksempelvis afslapning ind i kalenderen, så jeg kan være ordentligt forberedt på min træning”, siger Sara Slott Petersen, der dog understreger, at den megen opmærksomhed er et udtryk for noget positivt, da den er genereret af hendes gode sportslige resultater.
 
Profileret idrætsgren
Atletik er OL’s mest profilerede idrætsgren. Derfor er det også noget specielt, når en atlet som Sara Slott Petersen har potentiale til at kæmpe med om det bedste pladser på det olympiske stadion i Rio. Det understreger DIF’s OL chef de mission, Morten Rodtwitt.
 
”Atletik spiller en helt central rolle ved OL. Mange siger, at OL ikke rigtigt er i gang, før atletikkonkurrencerne begynder. Derfor er vi glade for, at vi ved det kommende OL i Rio tropper op med nogle stærke atletikudøvere med Sara Slott Petersen i spidsen. Dem bør alle danskere glæde sig til at følge”.

Team Danmarks direktør Lone Hansen fremhæver Sara Slott Petersen som en rollemodel for den såkaldte ’danske model’, der giver plads til at stifte familie og tage en uddannelse ved siden af karrieren som eliteatlet.

”Sara Slott Petersens udvikling de sidste to år til en eliteatlet i verdensklasse er imponerende. Den er bl.a. resultatet af et tæt og stærkt samarbejde med hendes træner Mikkel Larsen, som også har en stor aktie i hendes præstationer i 2015. Det bliver stadig mere afgørende, at Danmark kan tilbyde de bedste atleter gode og fleksible rammer, så de også sent i karrieren har lyst og mulighed for at satse på eliteidræt. Mange atleter når deres højeste niveau sent i karrieren, hvor de skal høste frugterne af utallige timers træning. Det er Sara et eksempel på, og hun fortjener at blive belønnet med en flot præstation til OL,” siger Lone Hansen.

29-årige Sara Slott Petersen får selskab af Andreas Bube og Stina Troest på mellemdistancerne. 28-årige Andreas Bube har vist sit værd med en sølvmedalje på 800 meter ved EM tilbage i 2012, og 22-årige Stina Troest fik værdifuld mesterskabserfaring, da hun sidste år deltog ved VM i Beijing. De skal alle være med til at rette op den danske atletikindsats ved de seneste par OL, som ikke har været overvældende.

”Det hjalp mig meget, da Andreas begyndte at løbe stærkt. Når han kunne tage en finaleplads i stedet for mig, så var vi to om at dele det ansvar, det var at tage over efter Joachim B. Olsen. At vi er her, betyder også, at Stina kan løbe helt uden pres, og det er en stor fordel for hende. Jeg glæder mig meget over, at vi får et godt atletikhold til Rio, for det er bare en kæmpe sport. Jeg har hørt, at der var arbejdspladser i Danmark, hvor man stoppede med at arbejde for at følge med i min VM-finale sidste år. Det er altså stort”, siger hækkeløberen.
 
Den olympiske ild bliver tændt den 5. august. Atletikkonkurrencerne begynder den 12. august, hvor Andreas Bube skal i ilden. Sara Slott Petersen og Stina Troest løber indledende heats den 15. august.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Thomass billede
  Her kan du følge mine løbeture som håndboldspiller. Jeg vil gå i dybden med mine løbeprogrammer og hvordan de passer ind i hverdagen med håndboldtræning og styrketræning.
 • Louise Andersens billede
  Her vil jeg kort og godt skrive om mine løbe ture og de motions løb jeg deltager i :)
 • Henriettes billede
  Er nybegynder, eller faktisk overhovedet ikke startet endnu, men har længe ønsket mig at komme igang med at løbe (Det ser så sundt og fornuftigt ud ;) så med oprettelsen af denne blog håber jeg at...
 • Melindas billede
  Jeg vil skrive om mine oplevelser omkring træning, mad og min hverdag. Jeg styrketræner dels, men løber også meget og derfor vil mine indlæg være lidt en blanding af alt dette. Jeg håber nogle kan...
 • Niclas Pedersens billede
  Emnet for min blog er, hvordan motion har været med til at ændre mit liv, efter at jeg i mange år led af kraftig overvægt. Men langsomt fik jeg vendt hele min livsstil på hovedet.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk