Løbeevents får æren for at flere dyrker motion

Martin Bork, Admins billede

Flere voksne dyrker idræt og motion. Det er det opsigtsvækkende hovedbudskab i en ny stor undersøgelse af danskernes motions- og sportsvaner, som netop er offentliggjort. Siden 2007, hvor den seneste undersøgelse blev fremlagt, er voksnes aktivitet steget med ca. 8 procent, således at to tredjedele af den voksne befolkning nu dyrker en eller anden form for sport eller idræt.

Selvom idrætsdeltagelse er næsten lige udbredt på tværs af aldersgrupper, viser undersøgelsen, at idrætsvaner stadig i høj grad hænger sammen med personlige og praktiske forhold i forskellige livsfaser. De 20-50-årige er således de, som kan afse mindst tid til aktivitet.

Der er ligesom i tidligere undersøgelser en klar sammenhæng mellem uddannelse og idrætsdeltagelse. Lidt under halvdelen af danskerne med højst en grunduddannelse dyrker normalt motion, mens hele 72 procent med en lang videregående uddannelse gør det.

Den motionsform, som er mest udbredt er motionsløb. Hele 31 procent af den voksne befolkning løber regelmæssigt. Denne motionsform er samtidig mest udbredt i aldersgruppen 20-50 år, som ellers er den gruppe, som sværest kan afse tid til motion. Motionsløb giver den fleksibilitet i forhold til foreningsidræt, som gør det muligt at dyrke motion for folk i disse aldersgrupper.

En stigende andel danskere bruger løbsarrangementer som en anledning til at være idrætsaktive. Faktisk ser det ud til, at motionsløb og især arrangerede løbeevents har udgjort en af drivkræfterne bag disse aldersgruppers voksende idrætsdeltagelse.

Styrketræning er efter motionsløb den næst mest udbredte motionsform med deltagelse af 24% af alle voksne danskere. Herefter følger vandreture med 23%, aerobic/zumba, gymnastik og svømning med hver 12%.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Kaj Thomsens billede
  Stort arrangement i Agger, i Nationalpark Thy, 19- 21 august 2011. Foruden tre løb er der havkajaksejlads, kajaksurfing, mountainbike, vindsurf, svømning optimistjolle, beachvolley Se www.aggerathlon...
 • Jens Peter Bregnballes billede
  Nyt om Dronninglund løbet
 • Pernilles billede
  I min blog vil jeg udøse af min enorm ringe erfaring som løber og dele min kamp på landevejen med jer.
 • Dilyans billede
  ...
 • priyankas billede
  jeg vil her på bloggen skrive om mine oplevelser med løb. Jeg startede mandag den 4-10-2010 med min første træningsdag, jeg løber efter iforms program.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk