Lærkesang og landingsbane

Martin Bork, Admins billede

200 løbere fik en flot og anderledes oplevelse på asfalten i Hans Christian Andersen Airport

Af Henrik Lund Jensen

Der er meget stille i lufthavnen ved Beldringe ca. 10 km uden for Odense på sådan en lørdag morgen i april. Solen er lige stået op, og de 35 frivillige hjælpere fra OGF er klar til at service løberne, der dukker op drypvis, mens det behagelige forårsvejr ligger som en dyne over området. Personalet briefer under morgenmaden alle os, der er med omkring premieren på PR-Challenge, 5 og 10 km-løbet på Danmarks hurtigste rute.

Den flade asfalt

Mens temperaturen stiger stille og roligt, tager lærkesangen til. Det er næsten det eneste, man kan høre herude. Vinden er nærmest umærkelig, og kun langt, langt væk anes morgentrafikken og fly, der passerer i marchhøjde. Ingen planlagte landinger på denne dag, hvor løberne har fået fortrinsret til benyttelse af den ”grove asfalt”, der ligger i en lang, ca. 2 km stribe i retningen sydvest-nordvest, som er den fremherskende vindretning, der er gunstig ved starter og landinger. Spændende sted at besøge.

Kilometermærker og kransekage

Der bliver kræset godt for deltagerne denne dag. Kilometer-tider og skilte for hver 1.000 meter, pænt store stykker kransekage og ”bobler” efter løbet. Og, så kan det gå løs! 78 gennemfører de 2 ½ omgang, som udgør 5 km´eren. Og 105 er med på den dobbelte distance, hvor løberne bliver næsten rundtossede af at tælle omgange. Efter nedtællingen er feltet strakt helt ud, og de hurtigste stæser af sted med godt 3 min pr. kilometer. Det ser flot ud, og det er næsten udelukkende løbernes åndedræt og lærkesangen, der høres på området.

Mange personlige rekorder

Det bliver til vældig mange personlige rekorder, pr´er på denne april-lørdag. Og det vækker glæde og giver brede smil. Enkelte jubler helt vildt, jo, det er sjovt at være startbaneløber for en dag! Asfalten er trods en let hældning meget hurtig at løbe på, og det går ”lidt nedad til sidst”, bemærker man. Og, så er det med at disponere. Det gør de fleste, mens andre blot nyder løbeturen, det friske vejr og solen. Mange følges ad og giver hinanden ”pace” og support undervejs. Det er med til at gøre oplevelsen endnu bedre for den enkelte.

Næste år?

I skrivende stund tyder meget på, at løbet fortsætter i de kommende år. Løberne var glade og tilfredse, og vejret viste sig fra sin absolut pæneste side. Om der bliver ændringer i konceptet, vides ikke. Først, når evalueringen er på plads, vil der blive meldt ud omkring 2016. Foreløbig kan OGF Events se tilbage på en velgennemført arrangement, der klappede i alle led.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15160:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk