Jorden kalder Jesper!

Martin Bork, Admins billede

Spændende fortællinger fra verdens afkroge stod på repertoiret, da verdensløberen kom forbi....Og gav tilhørerne en smagsprøve på kunsten at ville gennemføre et nærmest umuligt projekt....

af Henrik Lund Jensen

Forleden var Danmarks mest kendte løber på besøg i Odense. Centralbiblioteket havde sammen med AOF inviteret til et par timer i selskab med Jesper Olsen, der to gange har løbet verden rundt, vest-øst og nord-syd/syd-nord. Det har han gjort i lange perioder mellem 2004 og 2012. Foredraget denne gang omhandlede den sidste fodrejse, indledt i sommeren 2008 ved Nordkapp og afsluttet fire år senere ved New Foundland.

Fascinerende

Ingen af de halvtreds tilhørere kunne være i tvivl om Jesper Olsens præstation, rent fysisk. Det er helt unikt, hvad han præsterer. Og han indledte da også med beretninger fra sin ungdoms løbekarriere i Farum og København. Hurtigt skulle han blive bidt af maratondistancen, hvor han kom ned på respektable 2.27, men nysgerrigheden drev ham videre, op på de lange distancer, 100 km, 24 timers, seks-dages-løb. Med dette intensive program over flere sæsoner i bagagen skulle der tænkes stort. Og det blev der! Først verdensløbet fra London til London i 2004 - 2006, og dernæst syd nord/nord-syd udfordringen to år senere. Spændende at høre om forberedelserne og selve opgavens omfang. Flere gange gik der et gys gennem forsamlingen - og der blev små-grinet på den gode måde, når Jesper Olsen fortalte om sin træningsvolumen og fysiske forberedelser, der f.eks. indebar søvn på en måtte på gulvet! Ingen fine fornemmelser her...

Uha, det er langt....

Det var løbeturen fra det nordligste Europa til Cape Town, der stod på programmet denne aften. Og der var rigeligt med historier i ærmet: både de absurde omkring paskontrol, visa-udfordringer og møder med politi og andre myndigheder. Og mødet med de mange gæstfri personer, som Jesper og hans medløbende kæreste Sarah mødte undervejs. Også dramatiske oplevelser med en løbsk troller, der pludselig var på vej nedad bakke, med en driver, der ikke havde rent tøj med til en 14-dages tur gennem Sahara, og delvis fejlløb og forvirring i bjergrige og barske egne af Sydamerika. Det hele garneret med smukke fotografier og enkelte videooptagelser.

Glimrende fortæller

Jesper Olsen er et vældig godt øjenvidne fra den store verden. Hans kombination af rejseiver, fysisk lyst til udfoldelse og nysgerrighed på verden er ganske unik. Og hans skæve tilgang til befolkningerne og til de lande, han løber igennem, er det spændende at blive en del af. Jesper er en af verdens gode originaler, en dansk verdensmand, der på sin egen stilfærdige og opløftende facon formidler sine monstrøse evner til - i løb - at overleve alverdens bjerge, sletter og støvede landeveje. I Jesper Olsens nye bog er der mange flere godbidder fra Olsens løbetur, både af oplevelsesmæssig og mere privat karakter.

Se meget mere på www.worldrun.org

Billeder

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15316:

Jean Anborgs billede
Ny i seriøs løb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk