Inspiration om idræt og bevægelse til børn og unge

Martin Bork, Admins billede

Kulturministeriet udgiver "Inspirationskatalog - 7 timers idræt og motion om ugen for børn og unge".

Kulturminister Per Stig Møller siger:
”Idræt er en væsentlig og uundværlig del af børn og unges opvækst. Idræt styrker den enkelte og giver livsglæde og forståelse for samarbejde og samvær. Det er regeringens ambition, at børn og unge har mulighed for at dyrke 7 timers idræt og motion om ugen. Inspirationskataloget giver konkrete eksempler på, hvordan man i institutioner, skoler, fritidsordninger, foreninger og hjemme i familien kan motivere børn og unge til at være mere fysisk aktive.”

Inspirationskataloget er en opfølgning på Breddeidrætsudvalgets rapport fra 2009 og indeholder gode eksempler på, hvordan børn og unge kan dyrke idræt og motion 7 timer om ugen. Målgruppen for inspirationskataloget er kommuner, idrætsforeninger og andre interessenter på området.

Inspirationskataloget er udarbejdet af Idrættens Analyseinstitut. Kulturministeriet, Undervisningsministeriet, Danmarks Idræts-forbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, Kommunernes Landsforening, og Dansk Skoleidræt har deltaget i en følgegruppe for inspirationskataloget.

Kulturminister Per Stig Møller siger:
”Det er positivt, at alle væsentlige aktører har bidraget til inspirationskataloget. Ambitionen om, at alle børn og unge har mulighed for 7 timers motion og idræt om ugen, kan kun indfries, hvis alle aktører arbejder sammen om at nå målet. Sammen skal vi give børn og unge rig mulighed for at dyrke idræt og motion i lokalområdet. Vi har i Danmark i høj grad rammerne for, at børn og unge kan dyrke idræt og være fysisk aktive.”

 
 

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Kasper Christensens billede
  Hejsa. Se mere på www.kasperc.dk
 • Alex Hansens billede
  Her på min blog vil jeg dele mine oplevelser og forhåbentlig møde en masse dejlige menesker der kan gi et skulderklap eller et spark eller måske bare et godt råd.
 • Ann-Dortes billede
  Jeg har fornøjelsen af at teste løbesko :) Så min blog vil primært handle om udstyr og selvfølgelig mine oplevelser med min træning
 • Stine Lykke Olsens billede
  Her vil jeg skrive løst og fast om min løbetræning, der dels foregår i Århus 1900, dels med cross-løb i skovene omkring Århus. Giv gerne feedback og er der andre cross-fans må I gerne kigge forbi!
 • Lars Kudsks billede
  LØB, LØB OG ATTER LØB - HER ER MINE ERFARINGER, GLÆDER OG KAMPE MED AT LØBE ... MIT NÆSTE STORE MÅL ER AT BLIVE MIN SKADE KVIT OG KUNNE LØBE 5 KM UDEN SMERTER. JEG ER VED AT SKIFTE FRA AT VÆRE...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14605:

Asger Laursens billede
Medarrangør af LØB FOR EN HJERTESAG

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om HOVR Machina

Bliv medlem af løberne.dk