Hvorfor løbe NXM?

Martin Bork, Admins billede

NXM - Nordisk eXtrem Maraton er 2 dage med storslåede oplevelser og eventyr. Det er ”bjerg-løb” i Danmarks største skovkompleks og i noget af landets smukkeste natur!

Igennem 2 dage bevæger deltagerne sig over bakkestrøg, gennem dale, krydser moser og sumpe, passere Gudenåen og oplever fantastiske udsigter. Der overnattes i en idyllisk Night Camp ude i det fri mellem etaperne, holdene er selvforsynende undervejs – en oplevelse og et eventyr! Selve løbet er den 31. maj – 1. juni med start og mål ved Vejlsøhus (Aqua)

I 2014 er det muligt at følge strabadserne foran PC-skærmen eller på storskærm ved Aqua på dagen. Der laves som optakt flere små film klip der giver en fornemmelse af løbet og hvad det handler om.

Her i 4. del følges Trine og hendes mand. De skal igen i år løbe NXM.
”…det et super middel mod stress… både min mand og jeg er indimellem plaget af stress… men efter en tur med NXM, er det som om den øverste er blevet genstartet.”

Trine fortæller:

Hvorfor løber vi NXM?

Uha… det er der rigtig mange grunde til…

Med NXM kommer man steder som man ellers ALDRIG ville komme- man får de vildeste naturoplevelser. Fx stod vi det første år pludseligt oppe på et net af skud fra rørskov og åkander på en sø- det gyngede og det var virkelig som at gå på vandet.

Jeg har før været til konkurrenceløb (bare 5 og 10 km.). Her var jeg meget fokuseret på puls, tid, kan jeg overhale og hvad jeg kunne yde fysisk. For mig bliver det top kedeligt! Jeg er lukket og vendt ind mod mig selv.  Ensomt på en måde. Til NXM er det derimod meget mere forskelligt. Blikket skal vendes ud af - hvor skal vi hen, træffe valg om hvordan man kommer mest fornuftigt til næste post. Og så er det skønt at man aldrig ved, hvad man skal ud i. Turen er fyldt med overraskelser - søer, mudder, moser etc. Og så hjælper holdene hinanden indbyrdes, man følges med forskellige et stykke, sludre og ikke mindst griner rigtig meget ad og med hinanden. Vi ved alle at det er sundt at løbe, vi ved også det er sundt at grine og her gør man faktisk begge ting samtidigt.

Og så er det jo en fryd for øjet! Der er så smukt i Silkeborg. Og fedt kuperet terræn.

Og så er det et super middel mod stress… både min mand og jeg er indimellem plaget af stress… men efter en tur med NXM, er det som om den øverste er blevet genstartet. Musklerne er ømme, men hovedet er som født på ny. For mig er løb et uundværligt middel mod stress. Det der en af de vigtige grunde til at jeg i det hele taget løber. Det er som om at NXM har en form for dybere og længere tids virkende effekt. Sikkert en kombination af mange ting…

Så er der underlaget… mine knæ har det langt bedre med at løbe på stier og i terræn. Bevoksninger frem for på hårde vejkasser og asfalt. Jeg ville ikke have lyst til at løbe en maraton over en bro… eller lignende.

NXM er for os, som juleaften er for vores dreng…. Vi glæder os hele året… siger Trine Møller.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Franks billede
  lidt beskrivelse af mine forberedelser til en halv ironman i juni 2012. Så er forberedelserne i fuld gang. Deltog i tistrup minitri hvilket var meget sjovt... og jo hårdt, men klarede mig igennem på...
 • pt65s billede
  Her vil jeg, forsøge at beskrive mit forsøg på at blive løber..
 • Henriettes billede
  Er nybegynder, eller faktisk overhovedet ikke startet endnu, men har længe ønsket mig at komme igang med at løbe (Det ser så sundt og fornuftigt ud ;) så med oprettelsen af denne blog håber jeg at...
 • Lars Friis Farsøes billede
  Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste...
 • brian dollerups billede
  træning fra menisk-skade til marathon 18 sep 2011 viborg citymarathon...pride is forever

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk