Hvordan kombineres løbetræning og kultur

Martin Bork, Admins billede

I Danmark er løbetræning tæt på at være en nationalsport, vi løber mere end nogensinde og i stigende grad engagerer vi os mere i sociale fællesskaber i forbindelse med løbetræningen, hvor både løb og kultur hænger sammen. Men hvilke muligheder har man egentlig, hvis man gerne vil deltage i et fællesskab, hvor sport og kultur mødes?

Optimer løbetræningen sammen med andre løbere

Først og fremmest så findes der et hav af løbeklubber i Danmark, hvor grundlaget for at mødes er den fælles løbeinteresse med en masse andre løbeglade mennesker. Det gælder i bund og grund om at være en del af et fælleskab, når man dyrker sin løbetræning. Flere klubber er i stigende grad også begyndt at, lave holdtræning efter niveau, således at der både er plads til garvede løbere, såvel som nybegynderne, som også kan få en chance for at deltage i et socialt løbefællesskab.

Løb og gør en forskel i verdenen

Er man den oplevelsesfulde løber, så er der også masser af muligheder for at kombinere løbetræningen, med oplevelser hvor man kan gøre en forskel, imens man træner. Der findes flere rejser – for eksempel frivilligt arbejde i udlandet, i blandt andet Kenya, Jordan, Sri Lanka og Peru, hvor man har mulighed for at bidrage med sine løbeinteresser imens man støtter et godt formål. Frivilligt arbejde i udlandet er i stigende grad, blevet noget flere begynder at benytte sig af i forbindelse med sport – netop for at give interessen for sport og motion videre til folk med få ressourcer i hverdagen. Her er løbetræningen et super godt tiltag at give videre i det frivillige arbejde i udlandet, netop fordi det er noget alle kan tage sig til, uden at skulle investere i tøj og diverse udstyr.

Få smukkere omgivelser på din løbetur

I Danmark har vi fantastiske forudsætninger for at få et godt og vellykket træningspas. Rammerne de fleste steder er til rolige og fredfyldte løbeture, hvor der både er mulighed for at løbe på hårdt og blødt underlag. Men overvej hvilke fantastiske løbeomgivelser der findes udenfor Danmarks grænser. Kan man ikke hive flere måneder ud af kalenderen til frivilligt arbejde i udlandet, kunne en træningsferie i sydens sol også være et godt break i hverdagen. Ville det ikke være en vild oplevelse at kunne tage et løbepas rundt om en blå lagune eller omkring vulkaner med bjerglandskabe i baggrunden? Der findes flere muligheder for løbefællesskaber på ferien. Det altid attraktive Club La Santa byder et væld af muligheder indenfor sport og motion, kombineret med ferie og afslapning. Det kunne være et hit at tage partneren og ungerne med, da der på Lanzarote findes masser af hold og aktiviteter til enhver smag – både til børn og voksne.

Skab resultater i løbetræningen

Er man den konkurrencemindede løber, så kunne tilmelding til diverse motionsløb være en mulighed, for at have socialt samvær med andre engagerede løbere. Der findes et hav af forskellige motionsløb – nogle med et tema og andre, hvor man blot deltager i et motionsløb. Ønsker man at udvide sit repertoire indenfor løb, kan man undersøge mulighederne inden for blandt andet Crossløb. Er man stadig nybegynder indenfor løbefeltet, så kunne det være en mulighed at prøve det nye GoRun koncept, hvor der netop er plads til alle løbere på ethvert niveau.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Mathiass billede
  Min blok vil handle om løb og det der påvirker mit løb og mangel på samme ;). Jeg vil skrive om min træning og hvilke fremskridt jeg gør(forhåbentlig). Hvor målet er at forbedre min rekord på...
 • Fabiola Christensens billede
  De første 5 km idag til Friløbet var hurtigt overstået. Desværre fik jeg sidestik og var nød til at holde en lille pause som tog min tid fra mig :-( Det var en fantastisk løbetur, dejligt vejr og...
 • jørgen Pedersens billede
  start løbetid på 5 km er 00:28:44, så der er plads til forbedring
 • Mytans billede
  Efter min ringe overbevisning er 5 km distancen en lidt overset distance. De 5 km. opfattes tit som en distance for begyndere, børn eller som et springbræt/træning til længere distancer. På diverse...
 • Karin Møllers billede
  Bloggen handler om at elske at løbe,langvarige skader,nedture over ikke at kunne løbe, kampen for at kunne løbe igen.

Log ind

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 12524:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Fra shoppen