Her er verdens 3 dyreste maratonløb

Martin Bork, Admins billede

Hvis du nogensinde har løbet et maraton, så er du udmærket klar over de mange omkostninger, der er i forbindelse med at løbe de 42,195 kilometer. Udgifter alene til sko og udstyr kan hurtigt løbe op i et højt beløb. Oveni dette kommer naturligvis også prisen for at få lov at deltage i det lange løb. Netop denne pris fokuserer vi på i dag, hvor vi gennemgår nogle af verdens dyreste maratonløb.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Santander, der er klar til at støtte de motionsglade danskere derude, der mangler økonomien til at have råd til det bedste udstyr samt at kunne deltage i nogle af verdens mest populære maraton.

1. New York Marathon – 2100 kroner

Det klart dyreste maratonløb i verden er det berømte New York Marathon (NYM), der afholdes hvert år i november måned. NYM er verdens største samt mest populære maraton med sine omkring 50.000 løbere, der hvert år løber i mål.

Den fornemme titel som ”verdens største” har uden tvivl været med til at skrue prisen højere og højere i vejret gennem årene. Da løbet oprindeligt begyndte for mere end 45 år siden, kom kun omkring 55 løbere i mål. Det har siden taget fart, og det samme har prisen.

Hvis man som dansker ønsker at deltage, så skal man samtidig medregne udgifter til hotel og fly, hvilket gør NYM til en ekstra dyr fornøjelse. Til gengæld siges det, at oplevelsen og mindet er alle pengene værd.

2. Honolulu Marathon – 1400 kroner

Nu bevæger vi os et par prisklasser ned ad skalaen. Det næstdyreste maraton finder du i Honolulu, hvor du betaler tæt på 1400 kroner for den udmattende oplevelse. Dette betyder, at alle deltagere reelt betaler ca. 33 kroner for hver kilometer, som de løber.

Løbet afholdes hvert år på den anden søndag i december, hvor omkring 22.000 personer når helt til målstregen.

3. Boston Marathon – 1300 kroner

På tredjepladsen finder vi endnu et amerikansk løb, der prismæssigt befinder sig tæt på det førnævnte maraton i Honolulu. Løbet blev tilbage i april 2013 ramt af en tragedie, da det desværre lykkedes terrorister at sprænge to bomber tæt på mållinjen. Heldigvis har denne ugerning ikke sat en stopper for de omkring 32.000 løbere, der hvert år tilbagelægger de 42,2 kilometer i gennem Bostons gader.

Amerikanske maraton er de dyreste

Hvis du drømmer om at løbe et maraton i USA, så skal du være klar til at betale en højere pris end mange andre steder i verden. Faktisk er hele 7 ud af de 10 dyreste maratonløb i verden placeret i USA. Udover de tre herover, så er løbene i blandt andet Chicago og Los Angeles også at finde på listen. Se hele listen og priserne her.

Hvorfor betale så meget?

Hvis man virkelig tænker over det, kan det være lidt absurd, at vi er så mange, der er villige til at betale en høj pris for at få lov til at løbe en tur. I virkeligheden burde det være alle løberne, der blev betalt for at overkomme kilometerne. Men sådan er det altså langt fra. Så hvis du skal løbe et maraton i dit liv, burde du måske begynde at spare op nu, så du både har råd til kost, logi, fly samt selve deltagelsen.

Denne artikel er blevet til i samarbejde med Santander Consumer Bank.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Tonnys billede
  Vil prøve at skrive mine tanker om det at løbe, og ikke mindst det et lette den dertil indrettede. og komme ud af døren.
 • LiseWPs billede
  Min første blog - yeah! Her vil jeg skrive om løberoplevelser, håb og forventninger og forsøge at holde mig selv lidt i ørene, så løbeskoene ikke bliver så støvede som de har været det sidste halve...
 • Torben Jensens billede
  Jeg skal i gang med at træne til DHL Stafetten i Århus d. 17 August. Jeg er kommet til at melde mig til sammen med nogen kollegaer, så der er ingen vej uden om denne gang. Jeg er sikker på det også...
 • Kasper Christensens billede
  Hejsa. Se mere på www.kasperc.dk
 • Jørn Künnapuus billede
  Jeg kommer ihvertfald ALDRIG til at ELSKE at løbe. Men sjovt nok så giver jeg mig igang med at træne op til det igen og igen. Denne blog vil hovedsagelig blive brugt som dagbog. Dog vil der nok også...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 13791:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør