Hedelandsdysten – Danmarks mest familievenlige motionsløb

Martin Bork, Admins billede

Lørdag den 5. september lyder startskuddet til et nyt, årligt motionsløb i det naturskønne Hedeland ved Hedehusene. Ambitionen er at skabe Danmarks mest familievenlige motionsløb med smukke ruter og landets sjoveste målområde.

Hedelandsdysten er resultatet af et nyt samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommune, løbsarrangørerne Running26, to lokale løbeklubber og en række andre organisationer. Arrangørerne fokuserer på at skabe en sjov og afslappet motionsoplevelse for alle, der har lyst til at komme ud at løbe – eller gå – i et af landets smukkeste kulturlandskaber.

Løbet har udgangspunkt i det naturskønne Hedeland, hvor alle ønskelige faciliteter vil være på plads, og ruterne vil en del af vejen følge kommunens nye Maratonring. Der vil være løberuter på henholdsvis 5 km., 10 km. og en halvmaraton, så der er udfordringer til alle, uanset fysisk form og personlige ambitioner.

”Med Hedelandsdysten inviterer vi alle borgere, virksomheder og foreninger til en årlig bevægelsesfest under åben himmel. Vi glæder os til at vise vores smukke, varierede landskaber frem ved et familievenligt motionsløb, der gerne skal give rigtig mange lyst til at udfordre sig selv, naboen eller kollegaen i en sjov løbedyst ”, siger borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler.

I målområdet etableres en stor markedsplads med forskellige former for underholdning og konkurrencer samt mulighed for at hygge sig med mad og drikke. Aktiviteterne omfatter et særligt børneløb, vikingelege, pandekage- og snobrødsbagning samt ikke mindst muligheden for at opleve det spektakulære landskab fra oven i en varmluftballon. Der arrangeres desuden børnepasning med uddannede pædagoger, så mor eller far kan komme ud at løbe, mens børnene har det sjovt på markedspladsen.

Merete Scheelsbeck, formand for Fritids- og Kulturudvalget i Høje-Taastrup glæder sig over det nye arrangement: ”Kommunen vil gøre det nemt for borgerne at dyrke et aktivt liv med masser af glæde og fællesskab. Det er udgangspunktet for etableringen af Hedelandsdysten, hvor vi sammen med dygtige samarbejdspartnere håber at se både motionister og eliteløbere, børn, unge og ældre til en skøn dag i naturen med masser af udfordringer og underholdning.”

To lokale løbeklubber, Fløng Kondi og TIK Løberne, tilbyder opstartstræning henover foråret og sommeren. Her kan man sammen med andre motionister træne sig i form til Hedelandsdysten 2015.

Links

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Tim Hansens billede
  Min blog vil handle om de ting som sker omkring mig og i mit hoved. Både når jeg løber motionsløb men også når jeg træner runde om i Furesø Kommune.
 • Peter Bertrams billede
  På denne blog vil jeg give en status en gang om måneden ca. om min vej mod det endelige mål. At være i stand til at løbe et bjergmarathon (Kaisermarathon) til efteråret 2013. Hvor er jeg henne i min...
 • Lars Kudsks billede
  LØB, LØB OG ATTER LØB - HER ER MINE ERFARINGER, GLÆDER OG KAMPE MED AT LØBE ... MIT NÆSTE STORE MÅL ER AT BLIVE MIN SKADE KVIT OG KUNNE LØBE 5 KM UDEN SMERTER. JEG ER VED AT SKIFTE FRA AT VÆRE...
 • Andreas Skjæmt Andersens billede
  Beretningen om min rejse fra sofaen til løbeskoene.
 • Fremads billede
  Jeg kæmper hver dag for at få en sundere hverdag med motion og god og nærende kost. På bloggen vil jeg skrive om mine kostvaner, sportslige aktiviteter og mine erfaringer med diverse sportstøj og...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15128:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk