HCA Marathon med DM og ny distance

Martin Bork, Admins billede

Det traditionsrige HCA Marathon afvikles for 18. gang søndag den 1. oktober. Det klassiske byløb kan nu glæde sig over både at have fået en femstjernet status af det europæiske atletikforbund (European Athletics) og af at have været kåret som Danmarks bedste maraton af Danish Running Award.

- Vi tager disse tilkendegivelser som udtryk for, at vi præsterer at lave et velgennemført arrangement, som tiltrækker løbere fra hele verden, og som sætter Odense på mange eliteløbere og motionisters landkort, siger løbsdirektør Torben Simonsen, der samtidig kan notere, at Dansk Atletik Forbund år efter år bakker løbet op: - Vi har for 12. gang indlagte danske mesterskaber på den klassiske distance i alle aldersgrupper i vores løb. Samtidig har vi fået tildelt DM også i de næste to år. Dette giver HCA Marathon særstatus på nationalt plan, og det er fortsat en stor glæde at kunne se de bedste danske løbere dyste med en række af vores lokale deltagere. Sammen med det traditionelt stærke elitefelt vil kampen om DM-medaljer tilføre HCA Marathon netop den ekstra dimension, som vi gerne ser løbet bevarer.

Ud over de klassiske distancer på den hele og halve maratondistance tilføjer HCA Marathon i år en 10 km, under navnet ”Løb de sidste 10 km”, som omfatter en strækning fra Flakhaven til mål på Atletikstadion. - Nyskabelsen, som er blevet mulig blandt andet via støtte fra Nordea Fonden, er et tilbud til den almindelige motionist, der gerne vil løbe i Odense by. Og samtidig en mulighed for at løbe 10 km i år, 1/2 maraton til næste år og maraton ved 20-års jubilæet i 2019, siger Torben Simonsen, der indrømmer, at det godt kan være en ganske stor opgave at arrangere løb i en by under forandring. - Vi skal måle ruterne op hvert år, og de skal godkendes af Dansk Atletik Forbund med henblik på mesterskaber og eventuelle rekorder. Det er lykkedes at lave en fin og hurtig rute igen i år, og vi lever fuldt ud op til ryet som Nordens hurtigste asfalt. Samtidig ved vi, at HCA Marathon er et godt sted at debutere på de 42 km. Løbet er nemt at overskue, nemt at komme til, og det hele er knap så hektisk som i de største storbyløb. Samtidig tilbyder HCA Marathon god service og oplevelser, der fint kan matche en række andre løb.

HCA Marathon afvikles igen i år på den første søndag i oktober. Arrangementet omfatter den klassiske maratondistance på 42,195 km, 1/2 Marathon, 10 km og MiniMarathon over 4,2 km. Alle løb starter klokken 10.00, undtagen MiniMarathon, som afvikles fra klokken 14.00.

Fortræningen frem mod til HCA Marathon og 1/2 Marathon for alle interesserede er i fuld gang. Det gratis tilbud foregår hver søndag klokken 9 fra Ansgar Anlæg.

HCA Marathon er støttet af Nordea Fonden i 2017, 2018 og 2019.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • priyankas billede
  jeg vil her på bloggen skrive om mine oplevelser med løb. Jeg startede mandag den 4-10-2010 med min første træningsdag, jeg løber efter iforms program.
 • Alexanders billede
  Min blog handler om løb og rejser
 • Henrik Lund Jensens billede
  Løbetræner og lærer på Sportsefterskolen SINE, Henrik Lund Jensen, giver dig her de seneste nyheder inden for løb.
 • Jørgen Meier Sørensens billede
  En stor oplevelse med Stockholm maraton den 28.5. Vi var 10 (mandlige) løbere fra Morud (ved Odense) og alle kom fint igennem. Det har sin charme, at vi kommer flere af sted - nogle at dele løb og...
 • Ann-Dortes billede
  Jeg har fornøjelsen af at teste løbesko :) Så min blog vil primært handle om udstyr og selvfølgelig mine oplevelser med min træning

Log ind

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 13211:

Consuelos billede
Hi, everybody! I'm Vietnamese male ;=). I really love Baton twirling!

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Fra shoppen