Guide til vinterens løb

Martin Bork, Admins billede

Når mørket og kulden synker ned over landet, deles løberne op i to grupper: På den ene side de som går i vinterhi og vågner igen, når solens stråler får fuglene til at synge og bladene til at grønnes. Og på den anden side de som har glædet sig til de særlige udfordringer, som kun mørket og kulden byder på. Det er den sidstnævnte gruppe, denne guide henvender sig til. Men måske kan nogle i den første gruppe alligevel lade sig lokke ud til nogle af de spændende arrangementer. Læs videre.

Vinteren byder på udfordrende, uhyggelige, kolde og mørke oplevelser, men samtidig også på intense, sociale, berigende og bevægende oplevelser. Om vinteren løber du skældent bare fra A til B, men udnytter naturen og klimaet til at få ekstra saft og kraft ud af dit løb, så du er klar til den kommende forårssæson med fornyet energi og kondition.

Alle løbene kan findes i Danmarks største løbskalender på motionslob.dk. Her finder du også mange andre fede vinterløb.

NightTrail – ved Aarhus, 18. november og 2. december. 5 eller 10 km.

NightTrail er små trails, vilde bakker, mudder, vand, sand og mørke! Og du vil med garanti komme steder, du ikke har været før. Der løbes fire afdelinger, alle på onsdage med start efter mørkets frembrud. Du kan løbe enten 5 eller 10 km på super rå trails i Marselisborgskoven, fundet og testet af nogle af verdens bedste orienteringsløbere. Trails'ene vil være grundigt afmærket, så du bare kan løbe og ikke behøver tænke på at finde vej. På med pandelampen og kom med…

Nordea Nytårscuppen – Aarhus, 15. og 29. november, samt 13. og 31. december. 5 eller 10 km.

Nytårscuppen byder på fire spændende løbsdage med forskellige ruter, hvor du kan løbe enten fem eller ti kilometer. Efter løbet kan du slappe af i Marselisborghallen, hvor der blandt andet bydes på en kop dejlig varm suppe til de vinterfriske løbere. Startskuddet til det første løb lyder søndag den 15. november, og nytårsaftensdag er der sædvanen tro luksuskransekage og bobler til alle løberne.

Frost Cup – Forskellige byer på Sjælland, 5 afdelinger fra 22. november til 6. marts 2016. 5 eller 10 km.

Frost Cuppen er blevet meget populær de senere år. Meld dig til den samlede Cup eller til enkeltetaper. Frost Cup afgøres på point. Det vil sige, at ens placering i hver enkelt afdeling omregnes til point. Når sidste afdeling er løbet i Lyngby afgøres det, hvem der vinder den samlede cup. Afdelingerne er afvekslende med trailruter og mere klassiske veje, som er PR-egnede.

Ricos Jagt Start – Strandby i Nordjylland, 28. november. 6 eller 10 km.

Vær med til et anderledes løb, hvor de "langsomste" bliver sendt af sted først og de "hurtigste" pænt må vente til det er deres tur. 6 el10 km Jagt Start løbet foregår således: Man bliver seedet efter den tid man forventer at gennemføre de 6 eller 10 km i. Så bliver man sendt afsted efter tur, "langsomste" først og "hurtigste" til sidst. Alle skulle derved gerne være i mål næsten samtidigt. Det giver en god stemning i målområdet.

Stiftens Etape LØB – Forskellige byer på Fyn, 5 etaper fra 1. november til 20. marts. 8-13 km.

Fyn har et fint, traditionsrigt etapeløb henover vinteren. Med fem etaper gennem f.eks. Odense Faaborg, Assens og Bogense kommer du godt rundt i den smukke landsdel. H.C. Andersen Marathon står for arrangementet og sikrer kvaliteten. Løbene foregår fortrinsvis på veje og kan klares af alle.

Champagnegaloppen – Køge, 31. december. 5 og 10 km.

Selvom mange vinterløb er lidt utraditionelle i forhold til løbene resten af sæsonen, kan du sagtens finde løb hele vinteren, hvor du løber fra A til B på asfalt – dejlig velkendt og trygt. Champagnegaloppen i Køge er et klassisk løb med op mod 750 deltagere. Det afvikles selve nytårsaftens dag kl. 11. Efter løbet serveres der champagne og kransekage. Så er stemningen allerede lagt til aftenens fest.

Änglamark Nytårsløb – København, 31. december. 2, 5, 10 og 21 km.

Et andet klassisk løb afvikles ligeledes selve nytårsaftens dag. Änglamark Nytårsløb i København tiltrækker traditionelt mange løbere. Der løbes rundt om fælledparken på en 5 km. rundstrækning. Arrangementet er familieegnet med ruter fra 2 km. til børn og op til halvmarathon for voksne.

CrossingNature – Roskilde/Ringsted, 2. januar. 3, 6, 9, 12 og 15 km.

Er du til varieret terræn med skove, åbne landskaber, markveje, bakker, stier, grøfter, skrænter, vandløb og søer? Så kom med til CrossingNature. Løbsaktiviteterne inddeles i to kategorier:

1) Løb i varieret og kuperet terræn uden asfalt og et minimum af større grusveje.

2) En kombination af løb, vandpassager og svømning.

Det kræver ingen specielle forudsætninger, erfaringer eller udstyr at deltage i CrossingNature.

Silva Night Owl Trail – Ulvedal i Silkeborg, 23. januar. Halv og hel marathon

Tanken bag dette løb er at skabe en attraktiv, men ikke ekstrem udfordring, der appellerer til mere erfarne løbere. Måske går du med tanker om at deltage i længere løb med pandelampe. Tag udfordringen op med dig selv og få en anderledes naturoplevelse. Fokus har været at lave en varieret rute, der fremviser det bedste, som Ulvedal-, Stendal- og Havredal Plantager har at byde på i trailsammenhæng. Ulve kan ikke garanteres, men Hærvejen løbes der på, ligesom langdyssen fra bondestenalderen, der kendes som Jens Langknivs Hule, passeres. Et par asfaltveje skal krydses, men ellers vil løbet foregå på singletracks, skovveje og stier.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Martin71s billede
  Projekt 2011 går ud på at løbe 5 km på 17.30 min. og samtidigt få trænet rigtig meget cykling og svømning.
 • Lasses billede
  LØst og fast om mine oplevelser med løb
 • pixis billede
  Hvad laver en motionsløber når hun IKKE lige løber ??? det og meget andet vil du kunne læse om her på bloggen, som først og fremmest bliver min personlige træningsdagbog. Jeg skal efter længere tids...
 • Louise Andersens billede
  Her vil jeg kort og godt skrive om mine løbe ture og de motions løb jeg deltager i :)
 • Mads Merrilds billede
  Så er der kommet gang i benene igen og det går for fuld damp, jeg regner med at skulle løbe Korup ½ marathon d1/4 2012 og måske Vejle Ådal igen i år

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk