Griseløbet - Den Grønne Halvmaraton. Vær med når foråret skydes ind

Martin Bork, Admins billede

SNIK atletik og Løberen byder velkommen til Griseløbet/Den Grønne Halvmaraton, der samler knapt 2500 løbere på Rundforbi Stadion. Ruterne går gennem de skønne grønne områder i Nærum, Vedbæk og Trørød - og rekordtider viser, hvor hurtig ruten er.

Løberne kan frit vælge mellem en 5 km (via Kratmosen og Kohave skov) og 10 km rute eller den ultimative distance - halvmaraton (21,1 km). En rute, der går fra Egebækvej, ad Grisestien til Vedbæk, langs Gøngehusvej, ad Langhaven, Kohavevej, Rundforbivej og retur til Rundforbi Stadion.
Da alle løberne bliver forsynet med chips, registreres tiden elektronisk - og der er ingen hastværk i starten eller kø ved målslusen – en dejlig måde at løbe løb på.

Lidt historik . . .
Forårsudgaven af Griseløbene startede i 1970 – et halvt år efter det første Eremitageløb. Distan-cerne var 10 og 20 km.
Efterårsløbene, som dengang hed Strandvejsløbene, bød på 10, 20 og 30 km. De tilmeldte løbere, blev med busser kørt til hhv. Helsingør, Humlebæk og Rungsted, hvorefter alle, kl. 11.00, løb ad Strandvejen mod Rundforbi Stadion.
Griseløbene startede og sluttede oprindeligt på Grisestien, på et areal som var blevet ledigt efter nedlæggelse af Nærumbanen og et tilhørende ”Trinbræt”.
I mange år bød såvel forårs- som efterårsløbene på 10 og 20 km indtil 1991, hvor halv-maraton erstattede 20 km. I 1992 og et par år frem blev der tillige arrangeret 1/1 maraton og Parmaraton. Det er SNIK’s plan at de nuværende distancer på 5 km, 10 km. og halv-maraton fastholdes i årene fremover.
På ruterne har der været afholdt adskillige mesterskaber og landskampe, i 10 km og maraton, for både seniorer og veteraner.

Lidt fakta . . .
Griseløbsnavnet er naturligvis opstået ved, at en del af ruten er henlagt til det smukke stisystem, der etableredes på den nedlagte banestrækning hvor ”Grisen” tidligere kørte til Vedbæk.

I de tidligere år deltog omkring 200 – 300 løbere, mens det samlede antal de seneste par forårsløb har ligget på omkring de 2000-2500 løbere.

Forårsudgaven i 2011 bliver det 67. Griseløb, og der er ingen tvivl SNIK fortsætter ufortrødent.

Ruterne . . .
5 km ruten er en smuk rundtur gennem Kratmosen og Kohave skov. Der er mange nye og unge løbere blandt deltagerne. I efteråret 2006 havde vi godt 50 børn med på 5 km ruten.

10 km er den klassiske lynhurtige rute – hvor mange har sat pr. på trods af et par stigninger under-vejs. Henrik Jørgensen, KIF har stadig rekorden på 0.29.17 (sat i 1989). Anne Mette Jensen satte løbsrekord i forårsløbet 2005 med tiden 33.44

Halv-maratonruten er i princippet 2 gange 10 km, plus en sløjfe rundt om gadekæret i Nærum, og retur ad Kikhanerenden til Stadion. Her har Klaus Hansen, Skovbakken i 1997 løbet 1.07.09. Jytte Pedersen, Trongården satte løbsrekord i 2005 for kvinderne i tiden 1.19.46.

Alle ruter starter på Egebækvej, uden for Rundforbi Stadion med mål på Stadion. Ruterne er natur-ligvis opmålt og godkendt af Dansk Atletik Forbund.

Tidtagning . . .
Tidtagningen fortages via Sportstiming, og resultaterne vil hurtigt være tilgængelige på nettet.

Sponsorer . . .
På ruterne og stadion vil der være væskedepoter med vand og Maxim energi drik, og i mål er der masser af frisk frugt fra SuperBest i Nærum. Da de sidste halvmaratonløbere i foråret 2006 blev overrumplet med et gedigent snevejr, har vi de seneste år valgt om foråret at servere varm choko-lade til alle løberne.

Vinderne modtager præmier fra hovedsponsoren LØBEREN, som sammen med andre sponsorer også sørger for præmier til lodtrækning blandt alle de deltagende

Links

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk