Fornemt internationalt sølvlabel til Copenhagen Half Marathon

Martin Bork, Admins billede

Copenhagen Half Marathon er et af verdens største og bedste løb og har netop fået tildelt en international anerkendelse i en endnu bedre kategori, end løbet allerede havde. Det tidligere bronzelabel er nemlig blevet udskiftet med et sølvlabel.

Oven på en succesfuld premiere i 2015 er holdet bag Copenhagen Half Marathon i fuld gang med at arrangere 2016-udgaven af hele Danmarks nye verdensklasseløb. Erfaringerne fra sidste år analyseres, og alle detaljer justeres, så det populære halvmaraton bliver endnu bedre. En af opgaverne er at udskifte sidste års bronzelabel med det endnu mere prestigefyldte sølvlabel, som Det Internationale Atletikforbund, IAAF, netop har tildelt løbet.

 

IAAF uddeler bronze-, sølv- og guldlabels til gadeløb ud fra en række kriterier som bl.a. selve ruten, løbets organisering, teknisk afvikling af løbet, tv-transmission, elitefelt og en lang række andre faktorer, som Cph Half dermed i høj grad lever op til.

 

Beautiful Place – Beautiful Race

Så enkelt beskriver en af verdens førende og mest erfarne løbstekniske eksperter, David Katz, Copenhagen Half Marathon og fortsætter: ”Copenhagen Half Marathon har fuldt fortjent sølv, for det er kort fortalt et af verdens bedste løb. Du føler dig særdeles velkommen og fornemmer varme og hjertelighed, hvilket er meget attraktivt, når man kommer som løber fra udlandet. Det er unikt og særdeles svært at skabe denne stemning som løbsarrangør. Derudover er Cph Half ualmindelig godt organiseret - samarbejdet mellem klub og forbund (Sparta og Dansk Atletik Forbund, red.), fungerer ekstraordinær godt”.

 

David Katz, der til daglig arbejder i Det Internationale Atletik Forbund, var i København i forbindelse med Copenhagen Half Marathon i 2015 og gennemgik især alle tekniske detaljer i dagene omkring premieren på Nordens første gadeløb med den fornemme internationale blåstempling.

 

Proceduren for de internationale labels for gadeløb er, at et løb skal tildeles bronze, sølv og guld i nævnte rækkefølge og ikke kan springe et niveau over. Holdet bag Cph Half har da også en klar ambition om, at man i 2017 tager det sidste skridt og modtager synligt bevis på, at Danmark har et af verdens bedste løb.

 

”Vi er stolte over at Copenhagen Half Marathon nu har fået tildelt et sølvlabel fra IAAF. Det betyder jo, at vi er på rette vej i forhold til at opnå absolut verdensklasse i teknisk afvikling, hvilket forhåbentlig er tydeligt for alle deltagere i vores løb”, udtaler direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen.

 

Copenhagen Half Marathon vil fortsat have en superhurtig, rekordegnet rute. Løbet formåede i sit debutår at levere de bedste eliteresultater blandt alle europæiske halvmaraton løb (kilde: all-athletics.com).

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk