Foreningsfolk og frie fugle på taget

Martin Bork, Admins billede

Et idrætsanlæg på taget af et parkeringshus bliver nyt trækplaster i Nordhavn og der bliver masser af muligheder for at dyrke løb, styrketræning – eller bare nyde udsigten i 24 meters højde. Det vækker glæde både hos By & Havn og hos DGI som har været med til at udvikle indretningen af parkeringshustaget.

Når det nye parkeringshus i Århusgadekvarteret i Nordhavn står færdigt i efteråret 2015 er det ikke kun for biler. Projektet, der har fået navnet ”Den Røde Tråd” kommer til at indeholde et 2.625 m2 stort område til crossgym og leg, og det glæder adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

”Århusgadekvarteret bliver en tæt by, der er afgrænset af havnebassinerne, og det er derfor en god og rigtig idé at sammentænke kvarterets funktioner og udnytte pladsen bedst muligt. Det er glædeligt. At Lokale og Anlægsfonden støtter husets idrætsfaciliteter og sammen med DGI Storkøbenhavn har været med til at styrke det samlede koncept for denne del af P-husets aktiviteter. Tænk, at man om blot cirka halvandet år kan dyrke motion på toppen af parkeringshuset – eller bare nyde udsigten over Københavns skyline og Øresund,” siger Jens Kramer Mikkelsen.

Tagfladen kommer til at indeholde faciliteter til bl.a. udendørs crossgym, styrke- og løbetræning, mens der også er tænkt på leg i form af klatretårn og pannabane. Turen op på taget foregår naturligvis via trapper, som også giver gode træningsmuligheder.

DGI Storkøbenhavn ser frem til at understøtte et samarbejde med deltagelse af både idrætsforeninger og andre, så Plug N Park udnyttes af flest muligt, mest muligt. Aktiviteterne vil blive mixet, så både selvorganiserede og organiserede bliver tilgodeset og at der er fleksible muligheder for at træne individuelt og i hold.

”Vi vil invitere bredt til deltagelse i samarbejdet, og mange foreninger er oplagte, da de allerede har løbetræning, crossgym eller anden, lignende træning. Men vi forestiller og også at stedet kan være interessant for andre aktører som f.eks. Forebyggelsescentret på Østerbro og DGI Medarbejdermotion, som allerede har træningsforløb for virksomheder i Nordhavnen”, siger Jakob Juhl Pedersen, direktør for DGI Storkøbenhavn.

Han påpeger, at anlæggets muligheder også bakker op om vision 25-50-75, der går på at i år 2025 skal 50 % af danskerne være medlem af en idrætsforening og 75 % af befolkningen skal være fysisk aktive. Afsættet i dag er at 41 % er medlem af en idrætsforening og 68 % er idrætsaktive. Visionen er skabt i fælleskab af DGI og DIF.

Parkeringshuset er tegnet af jaja Architects og Lokale og Anlægsfonden har støttet det udendørs idrætsanlæg med 4 mio

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk