Fin stemning i rekordløb

Martin Bork, Admins billede

Med over 1.000 deltagere markerede Bogenseløbet sig som en sprællevende ny-klassiker. Stemning og fest på torvet og ude på ruterne, hvor ikke engang en heftig regnbyge kunne true en ny succes for Bogenseløberne og Bogense by.

Af Henrik Lund Jensen

Morgenen begynder lidt gråt og småkedeligt - rent vejmæssigt. Og på vej mod Bogense kan truende skyer anes i det fjerne. Men regnen er først lovet henad klokken 13, ifølge DMI´s vejrprofeter. Men sådan går det ikke altid. Denne skribent møder en flok oplagte officials midt på byens torv ved halv ti-tiden. Allerede travlt optaget af at gøre alt klar til årets største løbsbegivenhed på de kanter. Den 9. udgave af Bogenseløbet.

Regnbyge

Omkring klokken 10 myldrer det ind med deltagere fra nær og fjern. Officials og de mange øvrige hjælpere får travlt. Udlevering af startnumre, opbevaring af værdisager og klargøring af start- og målområdet med afspærringer, tidtagningsmåtter og speakerfaciliteter. Jo, løbernes cirkus er kommet til byen! En stærkt irriterende regnbyge hilser på løbet klokken halv elleve. Er heldigvis hastigt overstået. Hilser på en stribe venner fra den fynske løber-verden og jogger ud på opvarmningsturen i de idylliske gader. Snart går starten!

Vi får det hele

Først sendes 10 km-løberne af sted. Og, det store felt er snart ude på ruten: - Bogenseløbet virker meget velorganiseret, siger Charlotte De Lisser, der var med i løbet for første gang. – Jeg var med på 10 km, som er en rigtig fin rute at løbe på, hvor vi får lidt af det hele undervejs. Både by, skov og vand. Vejvisningen er god, og jeg nød især den gode stemning ved start og mål. Det er fantastisk at opleve, og jeg gør det gerne igen, siger Odense-løberen, der kom igennem som klassevinder i fine 47,31.

Hektisk

Vi står tæt sammenpresset i startboksen. Og der puffes og mases i minutterne frem mod nedtællingen. Under starten falder en løber, og mange af de yngste har mast sig frem blandt de hurtige, hvilket ikke altid er det bedste miks. Drenge i fodboldtøj har det med at løbe ren sprint de første 300 meter for derefter at falde tilbage, stærkt forpustede. Sådan går det også denne gang. Efter en kilometer er feltet inde i en fin rytme. Ved golfbanen kører det bare som smurt.

Oplevelsestur

Bogenseløbet er ikke bare et løb. Det er også en fin præsentation af kystbyen og naturen. Man fornemmer vandet, også på 5 km-ruten, som dog ikke helt lever op til den dobbelte distance, rent oplevelsesmæssigt. Men som klart er blandt de bedste ruter, der bydes på rundt omkring i løbernes landskab. Simpelt hen motiverende at løbe i. Terræn- og profilmæssigt en smule lusket, men det må man finde sig i på denne lørdag, hvor det fynske løberfolk holder træf, suppleret med en hel del deltagere udefra.

Stigning til sidst

Efter et stykke på skovstier stiger ruten umærkeligt mod målet. Og den afsluttende bakke trækker søm ud. Tilskuere og en oplagt speaker tager i mod på torvet, og der er fin forplejning. Ikke mindst en ganske omfangsrig goodie-bag, der indeholder 14 – 15 forskellige produkter og smagsprøve.

Hyggelig stemning

Festen forsætter i området, hvor mange har bænket sig i teltene og nyder lidt mad og drikke. Fine præmier til både børnene og eliten på denne lørdag, hvor temperaturen og ikke mindst luftfugtigheden er ganske høj. Et rekordstort antal løbere er med. Flot, når andre løb går nedad i deltagertal. En vaffelis ved havnen er den perfekte afslutning på besøget i havfruebyen.

 - Synes du ikke, det er et fint løb, hvor man får en masse gode oplevelser, spørger jeg min ledsager under køretuen hjemad. - Jo, helt bestemt. Og så skal vi ikke glemme den fine og fikse køletaske, som Charlotte De Lisser bemærker i bilen på vej hjem mod Odense.

Vi ses til jubilæet i juni 2016….

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15654:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up