Første danske sejr i Lillebælt Halvmarathon

Martin Bork, Admins billede

Efter en spændende spændene duel bød Lillebælt Halvmarathon på den første danske sejr nogensinde, da 37-årige Dorte Viberg fra Sparta kom i mål i tiden 1:15:19.

Sejren var noget nær en sensation, da Lillebælt Halvmarathon var Dortes Vibergs første løb i otte år og hendes første delmål mod hendes store drøm, OL-2012 i London.

Første mandlige løber blev Toby Lambert fra England der efter en dræberduel distancerede Jesper Faurschou fra Herning Løbeklub, der igen i år måtte tage til takke med en andenplads.

Tiderne var lidt langsommere end sidste år. Det varme vejr sled nemlig på eliteløberne, som på de sidste 10 kilometer tabte mere end et minut i forhold til de første 10 kilometer.

37-årige Dorthe Viberg, der gennem 10 år har stået for at arrangere Copenhagen Marathon fik sit come-back som eliteløber ved Lillebælt Halvmarathon. Og  det langt over alle forventninger..

Hun blev første danske vidner nogensinde og gennemførte de 21,095 kilometer i varme og blæst på 1:15:19

”Det gik rigtigt godt. Jeg vidste det ville blive et hårdt løb, fordi det var varmt. Derfor var jeg et stykke efter den førende kvindelige løber i starten, men jeg havde en god rytme, og i slutningen af løb jeg forbi hende,” siger Dorte Viberg.

Spartaløberen har tidligere vundet utallige danske mesterskaber på bane og landevej. Skader og fuldtidsarbejde satte en kæp i hjulet for de hurtige løbere. Derfor droslede hun ned med den daglige træning, for at koncentrere sig om at få stablet Copehagen Marathon på benene

Hun har dog nu besluttet, at der skulle være tid til elitekarrieren igen

Målet er OL
”Jeg håber på OL 2012 og efter at have testet formen her ved Lillebælt Halvmarathon tror jeg det er meget realistisk,” siger den hurtige spartløber.

Lillebælt Halvmarathon var hendes første delmål mod OL-drømmen og indtil nu tyder det godt.

OL- kravet er 2:37:00, og det satser hun på at klare til Berlin Marathon. Selvom Dorthe Viberg er meget træt efter sin toppræstation, skal hun ikke hjem og slappe af.

Den 22. maj skal hun nemlig arrangerer Danmarks største maratonløb i København – Copenhagen Marathon.

”Jeg skal derfor arbejde meget hårdt, for at alting spiller perfekt, så de næste to uger bliver rent mentalt ligesom et maratonløb. Heldigvis giver sejren ekstra overskud,” siger hun.

 

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Nadjas billede
  Min blog er en blog, som vil handle om mine egne løbe erfaringer, hvor man vil kunne høre alt om mine mål og vejen dertil. Derudover vil der komme nogen indlæg om sund kost og vejen til en sund...
 • ann levisens billede
  Jeg vil skrive om det at løbe med hoftedysplasi i begge hofter.
 • Henrik Lund Jensens billede
  Løbetræner og lærer på Sportsefterskolen SINE, Henrik Lund Jensen, giver dig her de seneste nyheder inden for løb.
 • Emils billede
  Dette er en blog omkring løb og i særdeleshed omkring udstyr. Der vil komme gode råd til valg af udstyr, samt gode råd til forbedringer af dit løb. Håber i vil læse med :)
 • Lars Skjoldbys billede
  Velkommen til min blog: Løb med Lars. Her vil jeg fra tid til anden dele ud af mine løbeoplevelser, inspirere dig med tips til hvordan jeg forbedre mit løb, overvejelser i forbindelse med træning og...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14605:

Asger Laursens billede
Medarrangør af LØB FOR EN HJERTESAG

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om HOVR Machina

Bliv medlem af løberne.dk