Første danske sejr i Lillebælt Halvmarathon

Martin Bork, Admins billede

Efter en spændende spændene duel bød Lillebælt Halvmarathon på den første danske sejr nogensinde, da 37-årige Dorte Viberg fra Sparta kom i mål i tiden 1:15:19.

Sejren var noget nær en sensation, da Lillebælt Halvmarathon var Dortes Vibergs første løb i otte år og hendes første delmål mod hendes store drøm, OL-2012 i London.

Første mandlige løber blev Toby Lambert fra England der efter en dræberduel distancerede Jesper Faurschou fra Herning Løbeklub, der igen i år måtte tage til takke med en andenplads.

Tiderne var lidt langsommere end sidste år. Det varme vejr sled nemlig på eliteløberne, som på de sidste 10 kilometer tabte mere end et minut i forhold til de første 10 kilometer.

37-årige Dorthe Viberg, der gennem 10 år har stået for at arrangere Copenhagen Marathon fik sit come-back som eliteløber ved Lillebælt Halvmarathon. Og  det langt over alle forventninger..

Hun blev første danske vidner nogensinde og gennemførte de 21,095 kilometer i varme og blæst på 1:15:19

”Det gik rigtigt godt. Jeg vidste det ville blive et hårdt løb, fordi det var varmt. Derfor var jeg et stykke efter den førende kvindelige løber i starten, men jeg havde en god rytme, og i slutningen af løb jeg forbi hende,” siger Dorte Viberg.

Spartaløberen har tidligere vundet utallige danske mesterskaber på bane og landevej. Skader og fuldtidsarbejde satte en kæp i hjulet for de hurtige løbere. Derfor droslede hun ned med den daglige træning, for at koncentrere sig om at få stablet Copehagen Marathon på benene

Hun har dog nu besluttet, at der skulle være tid til elitekarrieren igen

Målet er OL
”Jeg håber på OL 2012 og efter at have testet formen her ved Lillebælt Halvmarathon tror jeg det er meget realistisk,” siger den hurtige spartløber.

Lillebælt Halvmarathon var hendes første delmål mod OL-drømmen og indtil nu tyder det godt.

OL- kravet er 2:37:00, og det satser hun på at klare til Berlin Marathon. Selvom Dorthe Viberg er meget træt efter sin toppræstation, skal hun ikke hjem og slappe af.

Den 22. maj skal hun nemlig arrangerer Danmarks største maratonløb i København – Copenhagen Marathon.

”Jeg skal derfor arbejde meget hårdt, for at alting spiller perfekt, så de næste to uger bliver rent mentalt ligesom et maratonløb. Heldigvis giver sejren ekstra overskud,” siger hun.

 

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Louise Andersens billede
  Her vil jeg kort og godt skrive om mine løbe ture og de motions løb jeg deltager i :)
 • Thomass billede
  Her kan du følge mine løbeture som håndboldspiller. Jeg vil gå i dybden med mine løbeprogrammer og hvordan de passer ind i hverdagen med håndboldtræning og styrketræning.
 • PS
  PSs billede
  Jeg har brugt alt for meget tid de sidste uger på at læse andres løbeblogs… Og nu er det så pay back time! Læs ... eller lad være :).
 • MM
  MMs billede
  Jeg er en pige på 17 år, der egentlig startede med at løbe tilbage i 2007/2008 efter jeg havde deltaget i DHL-stafetten i 2007... Dengang løb jeg 5KM på 37.42, og jeg var pinligt berørt (selvom jeg...
 • Lars Kudsks billede
  LØB, LØB OG ATTER LØB - HER ER MINE ERFARINGER, GLÆDER OG KAMPE MED AT LØBE ... MIT NÆSTE STORE MÅL ER AT BLIVE MIN SKADE KVIT OG KUNNE LØBE 5 KM UDEN SMERTER. JEG ER VED AT SKIFTE FRA AT VÆRE...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk