Europæisk klimaløb krydser Danmark

Martin Bork, Admins billede

4.300 km stafetløb fra Kiruna i Nordsverige til Paris varmer op til FNs klimatopmøde COP21 i Paris. Stafetten kommer fra Sverige til Danmark, Kastrup den 20. november kl. ca. 20.00 og overdrages til tysk løber i Padborg ca. kl. 11.00 den 22. november.

RUN FOR YOUR LIFE ankommer til København fra Malmø d. 20 november 2015 ca. kl. 20.00 i Kastrup. Her begynder den danske deltagelse i en verdens største klima-aktioner med over 1000 deltagere i 5 lande. Over 2 dage stiller danske frivillige løbere og organisationer op for hver at løbe minimum 4 km, som en del af samlet strækning i Danmark på 330 km. Målet er at give abstrakte, uoverskuelige klimadiskussioner personlige ansigter og fortællinger samtidigt med at løbet sender et klart signal til klimatopmødet COP21 om vigtigheden i en bæredygtig fremtid.

Løbet livestreames, mens løbernes personlige klimafortælling vises på skærmen. Løbet begyndte den 9. november i Kiruna – ca. 2.000 km fra København. Og mange løber med ved siden af den enkelte løber. Den 16. november kl. 00.30 løb omkring 70 mennesker gennem Uppsalas gader. I Piteå løb et helt fakkeltog gennem byen. Det er en bevægelse, som samler folk. I Danmark løber bl.a. den globale løbebevægelse Right to movement med Lærke Hein i spidsen for klimaflygtninge. WWF Verdensnaturfonden løber i stor flok for at sætte fokus på Arktis – iført panda- og isbjørnekostumer.

Løbet er naturligt påvirket af de voldsomme begivenheder i Paris. Den danske projektleder Martin Rørtoft udtaler: ”RUN FOR YOUR LIFE er et fredeligt initiativ med retning mod Paris. Løbets deltagere og arrangører er naturligvis påvirket af terroraktionerne i Paris. Flere løbere har valgt at dedikere deres løb til ofrene og pludselig fik ”RUN FOR YOUR LIFE” en ekstra betydning.”

Events i København

Langs ruten deltager flere byer med events, hvor løbet bliver live-streamet.

Åbningseventen på Regnbuepladsen i København den 20 november fra kl. 16.00 – 00.00

Her kan man bl.a. opleve ORD DER LØBER - en maratonoplæsning arrangeret af forfatter Andrea Hejlskov med en række kendte forfattere, der gennem handling sætter ord på klimakrisen. Mellemfolkeligt Samvirke fortæller om klimaforandringer i den tredje verden og om den kommende klimamarch i København. Miljøpunkt Nørrebro fortæller om deres arbejde med klimatilpasning i København. Allerede nu man kan

følge løbet live på en mindre skærm på Regnbuepladsen. Kl. 19.30 den 20. november begynder live-streamingen fra løbets ankomst i Danmark.

Events i Roskilde, Odense, Kolding

Byens Hus i Roskilde streamer løbet fra kl. 18.00 – 02.00 kun afbrudt af visning af Naomi Kleins klima-dokumentar ’Intet bliver som før’. Visningen af filmen er et resultat af et samarbejde mellem RUN FOR YOUR LIFE Danmark og CPH DOX, hvorigennem filmen spilles i flere regionale kulturhuse.

I Odense lægger Teater Momentum den 21. november fra kl. 12.00 hus til en hyggelig eftermiddag med suppe og live-streaming af Run For Your Life, når løbet ankommer ca. kl. 16.00 i Odense, hvor bl.a. billedkunstnerne Nille Bech og Jens Galschiøt deltager, sidstnævnte med et klima-optog, der også skal til Paris i forbindelse med COP21.

Nikolai Bio i Kolding stedet, hvor man fra den 21. november fra kl. 15.30 – 02.00 kan se Naomi Kleins klimadokumentar ’Intet Varer evigt’ samt følge live-streaming fra kl. 19.30 til kl. 02.00, hvor løbet kommer til byen cirka kl. 01.00 om natten. Herfra fortsætter RUN FOR YOUR LIFE sydpå for at nå den tyske grænse kl. 11.00 den 22. november efter natteløb ned igennem Sønderjylland.

1.000 kroppe, 1.000 ansigter, 1.000 personlige og lokale fortællinger

Projektets kunstneriske leder sceneinstruktør Lisa Färnstrom fortæller: ”Mange mennesker føler, at klimaudfordringerne er meget abstrakte – noget der foregår langt væk fra en selv - engang i fremtiden. Vi kan gøre en forskel, når vi giver klimaudfordringerne en krop, et ansigt og en personlig beretning. I RUN FOR YOUR LIFE er det 1.000 kroppe, 1.000 ansigter, 1.000 personlige og lokale fortællinger.”

”En låst dør i mit hoved”

Lisa Färnstrom har selv oplevet snakken om klimaforandringer som uoverskuelig: ”Jeg plejer at sige, at jeg har en dør i mit hoved, hvor jeg har stoppet alt, jeg nogensinde har tænkt om klimaspørgsmål, ind. Og så har jeg låst døren. For det er frygteligt energikrævende at tænke på. Vi forestiller os, at den låste dør findes i mange mennesker. Nu forsøger vi at åbne den dør i fællesskab.”

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Martin Steinesss billede
  Gik fra STOR OVERVÆGTIG knægt som ALDRIG løb til normal vægtig og løbeentusiast på under 1 år
 • Lynnes billede
  I am English, live in Denmark, a beginner runner, and have signed up to run my first marathon next year, Copenhagen Marathon!
 • AB
  ABs billede
  Kommunikation med andre løbere. Køb/salg af startnumre. Få gode råd af andre løbere.
 • LiseWPs billede
  Min første blog - yeah! Her vil jeg skrive om løberoplevelser, håb og forventninger og forsøge at holde mig selv lidt i ørene, så løbeskoene ikke bliver så støvede som de har været det sidste halve...
 • Sannes billede
  Mon nogen har gode råd til følgende. Mine "læger" har stillet diagnosen betændt achillessene, men ingen af de øvelser som anbefales hjælper. Jeg har i en periode haft en smule ondt ved løb over 6-7...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk