Et nyt ParMarathon ser dagens lys

Martin Bork, Admins billede

Et tolv år gammelt arrangement har hele tiden behov for fornyelse. I år er det nye tilbud i H.C. Andersen Marathon et løb, hvor to deltagere deles om de 42,195 km. - Vi har jo den rene kvinde-halvmaraton, som er Europas eneste i denne kategori, siger løbsdirektør Torben Simonsen. - Og vi ved, at også rigtig mange mænd gerne vil løbe en halvmaraton. Derfor anbefaler vi, at de deltager i vores nye ParMarathon. Her løber to deltagere en slags stafet, hvor hver løber gennemfører 21,1 km. Den første løber starter sammen med det store felt. Parrene kan ud over at være mand/kvinde også være mand/mand, siger Torben Simonsen, der også gerne vil hjælpe dem, der ikke har en løbekammerat på forhånd: - I kan finde vores gruppe (H.C. Andersen Marathon) på Facebook og på den måde søge en makker, eller også skrive en mail til os. Så vil vi formidle kontakten til en anden løber i samme situation. I ParMarathon bliver hver deltager registreret for sin egen tid. Der vil altså både være en samlet og en individuel tid.

Fortræning for alle

At deltage i et maratonløb uden seriøse forberedelser er en rigtig dårlig idé. Og langt størsteparten af deltagerne den 23. september er da også i fuld gang med træningen. Og H.C. Andersen Marathon tilbyder igen i år ekstra service og hjælp i de sidste par måneder frem mod selve løbsdagen. - Heldigvis bakker rigtig mange løbere op omkring vores fællestræning, som er et godt tilbud til såvel debutanten som den mere garvede løber. Vi arrangerer organiseret træning for alle, der ønsker at stille op på enten halv- eller helmaraton den 23. september, siger løbsdirektør Torben Simonsen. - Allerede fra søndag den 22. juli kan interesserede sætte kryds i kalenderen hver søndag formiddag klokken 9. En enkelt undtagelse er dog den 2. september, hvor der er city-løb i Odense. Ved fællestræningen tilbyder vi en gang professionel træning over længere distancer, hvor rutinerede løbere vil sætte tempoet det meste af byen rundt på udvalgte dele af den populære maratonrute, siger Torben Simonsen, der understreger, at træningen er for alle. - Vi sørger godt for hele den store flok af løbere, da vi deler op i mindre grupper løber i et tempo mellem 4.30 og 6.30 pr. kilometer. Og vi giver gode råd undervejs i dette træningsforløb.

H.C. Andersen Marathon afvikles på den næstsidste søndag i september. Arrangementet omfatter den klassiske maratondistance på 42,195 km, 1/2 maraton på 21,097 km for både mænd og kvinder i opdelte felter og Minimarathon over 4,2 km.

I løbets 12. udgave i 2011 havde H.C. Andersen Marathon i alt 4.137 tilmeldte deltagere fordelt på de fire løb:  Maraton: 1.997, ½ maraton kvinder: 943, ½ maraton mænd: 809 og Minimarathon: 388.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Vivis billede
  Så er et løbeår næsten "løbet" igen. Målene for 2011 er nået, nu er det tid at sætte nye mål. Et mål skal være realistisk, opnåeligt ja og hvad mere? Hovedmålet - pusler lidt med tanken om et...
 • Anja Marie Hansens billede
  Fra at syntes løb er for de mennesker som er super seje, sunde og fit...til at løb også er for mig!
 • Løbemusens billede
  Følg mig på: www.lobemusen.wordpress.com
 • Lasses billede
  LØst og fast om mine oplevelser med løb
 • Fremads billede
  Jeg kæmper hver dag for at få en sundere hverdag med motion og god og nærende kost. På bloggen vil jeg skrive om mine kostvaner, sportslige aktiviteter og mine erfaringer med diverse sportstøj og...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14837:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk