Esrum Sø Rundt bliver en del af Den Danske Klassiker

Martin Bork, Admins billede

Det populære motionsløb Esrum Sø Rundt har netop indgået samarbejde med tre andre motionsevents inden for svømning, cykling og mountainbike i Danmark under paraplyen ”Den Danske Klassiker”. Et koncept der over de kommende år skal sikre det legendariske motionsløb mange flere deltagere.

Esrum Sø Rundt er ikke kun for sjællændere. Det klassiske motionsløb, der d. 25. august afholdes for 41. gang, har ambitioner om at tiltrække deltagere fra langt ud over øens grænser.

Jan Pold, Formand for Fredensborg Atletikklub (arrangør af Esrum Sø Rundt), fortæller passioneret, hvorfor de har indgået et samarbejde med Den Danske Klassiker:

”I Fredensborg brænder vi for at give mange flere jyder, fynboer og motionister fra vores nærmeste nabolande og eget opland muligheden for at løbe i den smukke nordsjællandske kulisse. Vi vil ligeledes gerne motivere flere svømmere, cyklister og mountainbike-folk til at stifte bekendtskab med løb” siger Jan Pold.

’’Danmark har brug for flere permanente oplevelsesfyrtårne, som giver opmærksomhed, overnatninger og dermed omsætning til landet. Vi bakker op om Den Danske Klassiker fordi konceptet og de fire events har stort potentiale og vil være med til at sætte fokus på Danmark, som et attraktivt land med skønne naturarealer. Det er på mange måder et perfekt match til vores målsætning om at vokse Esrum Sø Rundt til 5.000 deltagere i 2015.”

Den Danske Klassiker består af de fire discipliner løb, svømning, cykling og mountainbike og er tidsmæssigt fordelt over året og geografisk spredt over hele landet. Fælles for de fire events er, at de alle er unikke, har kant, foregår i smuk natur og har en stærk organisation bagved med store vækst-ambitioner. Konceptet har haft stor succes i Sverige og opfordrer folk til at dyrke mere motion på tværs af sportsgrene.

Gensidig kærlighed giver gevinst
Også ledelsen fra Den Danske Klassiker er begejstret for samarbejdet:

”Vi har valgt Esrum Sø Rundt som en del af Den Danske Klassiker, fordi løbet med sin imponerende historie og smukke nordsjællandske natur passer perfekt ind i konceptet. Herudover finder vi det afgørende, at det er visionære folk med en klar vækststrategi, der står bag. Esrum Sø Rundt er en sand løbeklassiker, som helt sikkert skal opleves”, siger Jakob Holbak, projektleder for Den Danske Klassiker.

”Esrum Sø Rundt og Den Danske Klassiker handler om motion, velvære og sammenhold og vi har plads til børn unge og voksne, kapgængere, kort- såvel som langdistance løbere”, fortæller Jan Pold begejstret. ”Hvis de kan opbygge store breddeevents, som Lidingöloppet i Sverige – så kan vi også i Danmark!”

Jan Pold fortsætter ”Esrum Sø Rundt har i tillæg indgået aftale med Dansk Atletik Forbund, som yder assistance i form af brugerundersøgelse og materialer som skal sikre at løberne får en endnu bedre oplevelse. Samarbejdet har desuden betydet at løbet får et antal starter til VM i ½ maraton som afvikles i København i foråret 2014. Disse billetter udloddes i forbindelse med en lodtrækning iblandt løberne som gennemfører Kongeetapen 27 km Esrum Sø Rundt.

Vi har også lavet aftale med Fredensborg By og Handel som betyder at forretningerne holder ekstraordinært søndagsåbent på løbsdagen. Visit Nordsjælland promoverer Esrum Sø Rundt i både Danmark og i udlandet så mon ikke vi kan tiltrække sportsfolk langvejs fra lyder det fra en optimistisk formand.

Vi satser på at kunne fylde byen med løbere og tilskuere den 25. august. Kongeetapen er tilpas lang således at tilskuere kan nå at heppe på løberne ved startområdet foran Fredensborg Slot, og nå med Bådfarten til Fændrikhus og tilbage igen for at heppe på løberne i mål området. Vi tilbyder også rundvisning i Fredensborg private slotshave og Orangeriet.

Vi glæder os meget til at byde flere tusinde mennesker til Fredensborg og du kan læse meget mere og tilmelde dig løbet på www.esrumsoerundt.dk siger formanden for Fredensborg Atletik Klub”.

FAKTA om Den Danske Klassiker

-  Den Danske Klassiker består af motionsløbet ”Esrum Sø Rundt”, mountainbikeræset ”Kongesporet”, svømmearrangementet ”Gudenaa Open Water” og cykelløbet ”Fyen Rundt”

-  De fire events finder sted i hhv. juni, juli, august og oktober måned og er spredt over hele Danmark.

-  Gennemførelse af Den Danske Klassiker inden for 12 måneder udløser en medalje og en plads i Den Danske Klassiker Hall of Fame

-  Inspirationen til Den Danske Klassiker er hentet fra ”En Svensk Klassiker” fra den anden side af Øresund. Her tiltrækker vores svenske naboer mellem 20.000-40.000 deltagere fire gange om året til events’ene ”Vasaloppet” (langrend), Vätternrundan” (cykling), Vansbrosimningen (svømning) og Lidingöloppet (løb).

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Claus Rasmussens billede

  I november 2011 startede et hold på 15 blandede talenter deres rejse mod CPH Marathon 2012 i god stil og flade sko.

  Og vi har det hele: En jernmand in spe, en duathlet med...

 • Bdicte75s billede
  På engang rolig og fyldt med en fantastisk ren energi og forøget overskud - Sådan føler jeg når jeg har løbet. Så hvorfor er det så, så svært at komme afsted? hvorfor kan den ene dag tage den anden...
 • hasslenegosls billede
  [url=http://hassfashion.ru/]фабрика одежды лен[/url]
 • Kaj Thomsens billede
  Stort arrangement i Agger, i Nationalpark Thy, 19- 21 august 2011. Foruden tre løb er der havkajaksejlads, kajaksurfing, mountainbike, vindsurf, svømning optimistjolle, beachvolley Se www.aggerathlon...
 • Erics billede
  Det er min blog om mit forsøg på at træne mig op til at kunne løbe halvmaraton

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk