En søndag i løberlivets tegn

Martin Bork, Admins billede

 

Dansk Atletik Forbunds løberseminar blev en succes med mange spændende oplæg og praktisk træning.

Af Henrik Lund Jensen

Ikke færre end 260 personer havde tilmeldt sig Dansk Atletik Forbund og Syddansk Universitets to seminarer på den anden søndag i november. Det store flertal havde booket en plads på løberseminaret, mens en pæn gruppe var med på arrangørseminaret.

Programmet så spændende ud. Godt pakket og med få og korte pauser. I løbet af 5 1/2 time nåede jeg rundt til disse foredrag/aktiviteter + frokost og kaffe:

1. Andreas Bube og Johnny Bagge om Bubes træning

2. Løbeteknik i praksis for motionsløberen med Thomas Nolan Hansen

3. Sundhed og ernæring for motionsløberen med Mette Hansen

4. Teknologi og træning - hvad skal jeg vælge med Morten Zacho

5. Inspiration til crossfit-træning med Jesper Mølgaard

6. Optimal kost- og væskestrategi for langdistanceløbere med Niels Ørtenblad

Spændende
Andreas Bube er en populær og interessant løber. Han fik sit gennembrud på 800 meter-distancen i 2011, og der var store forventninger til sæsonen 2012. Det blev som bekendt til EM-sølv, til gengæld en lidt skuffende indsats ved OL, hvor Bube havde "trukket" et meget vanskeligt heat. Det var meget interessant at høre om træner Johnny Bagge og Bubes tilgang til træning og konkurrencer. Der bliver trænet hårdt og effektivt hele året! Også Bubes egne historier fra EM og OL var det fascinerende at lytte til - fra hovedpersonen selv. Ingen tvivl om, at Bube fik et par ekstra fans på denne dag - og at alle de tilstedeværende vil følge ham spændt i 2013. Alle deltagere i seminaret var med her, derefter kunne der vælges mellem forskellige tilbud, med undtagelse af teknologi-sessionen, der også var for alle.

Praksis
Tidligere landstræner Thomas Nolan Hansen, der også trak det store læs omkring organiseringen af seminaret, var manden bag en praktisk trænings-session omkring løbeteknik, som knap 100 valgte til - på og omkring den nærliggende p-plads. Vi gennemførte forskellige træningsøvelser, fik forklaret de løbe- og bevægelses-tekniske forhold - og fik også grinet lidt undervejs. God inspiration til dagligdagen ude i klubberne.

Hvad skal der til?
Mette Hansen holdt et 45 minutters oplæg omkring sundhed og ernæring. Det var spændende og kompetent, men desværre løb tiden alt for hurtigt, så oplægsholderen "manglede" 5- 10 slides til sidst. Området er stort - og de mange spørgsmål kræver uddybende svar. Så her kunne der med fordel godt have været dobbelt så meget tid til rådighed. Specielt, fordi der refereres til en mængde undersøgelser og forskning, der skal forklares "ud over rampen". Det er lidt synd for personen, der står for et foredrag, at der ikke er meget tid til at komme i dybden.

Teknisk set
Efter frokost-sandwichen var vi igen forsamlet i det store U45-lokale. Morten Zacho holdt et inspirerende og sjovt oplæg omkring teknologi og træning. Gode slides, spændende tilgange og oplagte fortællinger om de forskellige tekniske hjælpemidler, der siden midt-80´erne har været i tilbud for den aktive løber. Pulsure, gps-installationer, websides, smartphone-apps og så videre. Kun fantasien sætter grænserne på dette område - og alting virker til næste år, som Zacho humoristisk påpegede...Se oplægget her: www.motion-online.dk/daf.

Legebørn
Crossfit-træning er blevet en rigtig dille i disse år. Træningen er inspirerende, ganske hård - og meget effektiv. Det blev demonstreret på fineste vis af Jesper Mølgaard, der i løbet af denne 45-minutters session fik både smil, råb, grin og smertefulde udtryk frem hos de ca. 40 personer, som havde meldt sig på dette modul. Ikke tvivl om, at der kan trænes en masse alternativt rundt omkring i løbeklubberne.

Sukkerkold?
Det var lige før, at kræfterne var begyndt at ebbe lidt ud - og powernappen klar til at tage over - da seminarets sidste oplæg skulle fordøjes. Hvad er optimalt for langdistanceløbere, spurgte Niels Ørtenblad. Og det fik vi svar på i løbet af tre kvarter. Både væske og kost før konkurrencen - undervejs - og efter. Forholdet mellem fedt- og kulhydratforbrændingen, at "gå sukkerkold" og indtag af væske, vand, gel. m.m. - jo, den store flok, som havde valgt dette oplæg, fik svar på det meste.

 

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15654:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up