DUULtra-Race: 525 km på 6 dage - Danmarks længste

Martin Bork, Admins billede

Pludselig kom ideen ud af ingenting. Vi vil lave Danmarks længste etapeløb op langs den jyske vestkyst. En strækning på 525 km. Navnet på løbet skulle være DUUL’tra-Race og foregå over 6 dage fra den 23. til 28. maj 2015. De 525 km betyder at der skal tilbagelægges mellem 80 til 100 km hver dag.

Når ordet etapeløb nævnes tænker de fleste nok på Tour de France, Giro d'Italia eller andre klassiske cykelløb. Dette sammenholdt med begreberne som førertrøje og klassementstrøjen, og at der skal tilbagelægges en strækning på henved 525 km synes jo blot at pege endnu tydligere på at en cykel er involveret. Men fra den 23. til 29. maj 2015 giver de ustyrlige ultraløbere DUUL de ord en særlig betydning.

Cyklen er byttet ud med et par ekstra gode løbesko når 30 deltagere sætter i gang på Danmarks længste og hårdeste ultraløb. Starten går fra Rudbøl - helt præcist ved grænsesten nr. 245. 

”Vi vil jo gerne lave noget der kræver noget helt særligt af deltagerne, og da denne ide kom på bordet, var vi alle begejstret” forklarer Thomas Madsbjerg fra DUUL og tilføjer, ”et etapeløb hvor løberne går all-in, altså ikke har mulighed for blot at tage en etape eller to, giver løbet den helt særlige ultraløber ånd”.

Løbet varer 6 dage med etapelængder fra 80 til 105 km pr. dag og følger den jydske vestkyst. Som i de klassiske cykelløb hædres den førende deltagere med en trøje, ikke den gule, men den DUUL’e førertrøje. ”Det er jo et etapeløb, så vi løber efter klassementet, så den DUUL'e førertrøje synes at være det helt rigtige betegnelse for netop den førende løber” siger Lars Mose en anden af arrangørerne fra DUUL.

”Vi syntes, i lighed med de store cykelløb, at der skulle uddeles flere trøjer. Nu da det er begrænset med bjerge på ruten har vi opfundet vores egen trøje, kammeratskabstrøjen, en trøje der stemmes om hver aften, når alle er kommet i mål, som skal gå til den, der har vist særligt godt kammeratskab under turen”. Kammeratskabet kan vise sig helt uundværligt efterhånden som de mange kilometre tærer på deltagerne fysiske og psykiske kræfter. Mellem hver etape er der overnatning med aftensmad og morgenmad næste dag, som DUUL står for, så løberne kun skal tænke på at løbe strækningen fra start til mål.

”For os bliver den største udfordring, at vi står for arrangementet samtidigt med, at vi gerne selv vil deltage, men vi tror på at vores netværk, familie, venner og løbetosser i hele Jylland nok skal stå til rådighed” forklarer den sidste af de tre tovholdere Thomas Kokholm, “der er et helt særligt miljø af løbere, der ynder at udfordre sig selv på ultra-distancen”. Yderligere oplysninger kan fåes ved at rette henvendelse til de ansvarlige løbsarrangører: 

Lars Mose Thomas Madsbjerg Thomas Kokholm 22 59 06 99, 61 31 91 51, 21 99 60 41

Omkring DUUL

DUUL (De Ustyrlige Ultraløbere) er 10 Østjydere fra Århus, Randers og Horsens, der har det fællesskab at de bidt af ultraløb. Oveni i det har de kæmpeerfaring som løbsarrangører. De står blandt bag flere af Danmarks særlige løb bl.a slagteriløb, DK Højeste Marathon, Kalkmine Marathon, Gudenå Challenge, Fussingsø Trail, Silkeborg-Horsens Natursti 64 km UltraMarathon samt Århus Natmarathon. For at blive medlem af DUUL skal man indstilles af en af de andre, og ikke mindst, udover at have et godt humør, hvert år som minimum gennemføre et 100 km løb.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Frederikkes billede
  Total nybegynder. Efter mange halvhjertet forsøg, håber jeg at dette forsøg virkelig kan få mig i gang og ind i en rutine. Vil starte ud med Begynderprogrammet.
 • Peter Nielsens billede
  Jeg vil prøve om jeg kan skrive lidt om mine løb, og trænings pas her på siden, måske lidt om hvorda jeg har haft det under løbeturen - godt eller skidt. ;)
 • tanja nielsens billede
  Jeg er arrangør for første gang af et ekstremløb og motionsløb på sæby havn. Det er et 6-12-24 timers løb for singleløbere eller som stafethold for alle . Her på bloggen vil jeg skrive om mine...
 • Lonnies billede
  Jeg har altid misundt løbere.. I dec 2010 havde jeg så tabt mig så meget at jeg ku slæbe mig rundt på 5 km. Og nu går det bedre. ELSKER mit løb. Det er terapi...
 • Vanposts billede
  Det handler, sjovt nok, om løb, liv og "legetøj".

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk