Danmarks sydligste marathon

Martin Bork, Admins billede

Danmarks Sydligste Halvmarathon løbes for første gang søndag 25. september 2011 og markerer Gedser bys jubilæum. Ambitionen er, at løbet udvikler sig til en tilbagevendende begivenhed i det naturskønne område på Danmarks smukkeste sydspids: Gedser – Porten til Europa.

Foruden halvmarathonpå 21,09 km, som markerer Gedser 125 års byjubilæum, vil løbere og motionister også have mulighed for at løbe 10 km på tid, eller 10 km powerwalk omkring Danmarks sydligste punkt: Gedser Odde.

Der vil være start/mål område ved redningsstationen, som ligger med smuk udsigt ud til Østersøen. Nykredit og Scandlines har stillet 17.000 kr. til rådighed i pengepræmier til den første kvinde og mand over målstregen. Vinderne af halvmarathon modtager kr. 3.000,00 og vinderne af 10 km og powerwalk får kr. 1.000. Der er desuden pengepræmier til 2. og 3. pladserne i alle løb.

Guldborgsund kommune er initiativtager til arrangementet, som bliver medfinansieret i regi af EU-projektet Interface. DGI er teknisk arrangør. Sydfalster Idrætsforening stå for den praktiske afvikling løbene og gøre dagen til en fest.

Ruten
Selve ruten er rigtig fin, efter 4-5 km, hvor der kommer rimelig stor spredning mellem løberne rammer man Poststien, derefter kommer løberne ind i et lidt bakket terræn, videre gennem sommerhusområdet, forbi Gedesby Mølle, videre ad Korsagervej, der i starten er asfalteret men går over og bliver markvej. Det samme gælder for "Strandvejen", videre ned langs ferieparken og lystbådehavnen og derefter ind mod byen og til målområdet ved redningsstationen.

”Alt i alt synes jeg, at det er en afvekslende rute både hvad gælder underlag og natur. Det er ikke en tur, hvor man keder sig, tværtimod får man et helt andet syn på Gedser. Der er masser af plads til at publikum kan stå at kigge og heppe rundt om på ruten. Jeg havde slæbt familien med, og de kunne sagtens få tiden til at gå, de var både i lystbådehavnen og ude at se efter sæler på stranden, så når der først er liv og gang i byen kan det sagtens blive en god dag for både løbere og familie, ” fortæller Allan Engholm, flittig løber og idemand til Danmarks Sydligste Halvmarathon.

Noget for hele familien
Der vil være aktiviteter for både for børn og voksne som ikke løber, så hele familien kan få en oplevelsesrig dag i Gedser. DGIs Børneidræt vil være på pladsen fra kl. 9.30. Attraktioner i Gedser holder åbent fra kl. 10-16. Der er gratis entre på Det Sorte Museum, Gedser Remise, Den gamle Købmandsgaard og Gedser Vandtårn. Gedesby Mølle har arrangeret en shuttlebus mellem Gedser ogmøllen. I Sansehaven kan man få et slag Krolf.

Tid og sted:
Søndag d. 25. sept. 2011, start kl. 10:00 fra Gedser Redningsstation, Havnegade 13, 4874 Gedser

Distancer:
Halvmarathon (21,09 km løb) 10 km løb og 10 km powerwalk.

Deltagerpris:
90 kr. (125 kr. ved eftertilmelding på dagen)

Tilmelding:
Via DGI’s hjemmeside på dette link: www.dgi.dk/201123024003

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Claus Rasmussens billede

  I november 2011 startede et hold på 15 blandede talenter deres rejse mod CPH Marathon 2012 i god stil og flade sko.

  Og vi har det hele: En jernmand in spe, en duathlet med...

 • RA
  RAs billede
  Løbshistorik og beretninger fra forskellige løb
 • Vivis billede
  Så er et løbeår næsten "løbet" igen. Målene for 2011 er nået, nu er det tid at sætte nye mål. Et mål skal være realistisk, opnåeligt ja og hvad mere? Hovedmålet - pusler lidt med tanken om et...
 • Rasmuss billede
  Hej med jer. Jeg vil super gerne løbe BERLIN Marathon her i 2013, men har ikke et startnummer. Hvis du har et nummer du vil sælge, må du gerne tænke på mig
 • Tildas billede
  Fra sofakartoffel til 30 min løb.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk