Danmarks smukkeste motionsløb med udfordringer for alle løbere

Martin Bork, Admins billede

Esrum Sø Rundt er et af Danmarks smukkeste motionsløb med udfordringer for alle løbere uanset niveau. Løbet har været afholdt hvert år siden 1972 og er dermed også et af Danmarks ældste motionsløb. I år fejre løbet derfor 45 års jubilæum.  

Alle ruter starter ind gennem den lukkede del af slottet, forbi Kronprinsparrets sommerbolig og videre igennem Slotshaven med flotte kig ud over Esrum Sø og til slottet. De lange ruter går ud af Slotshaven og byder på smuk natur og flotte søkig. Esrum Sø Rundt er, uanset distance, en smuk og unik løbetur igennem dele af danmarkshistorien. På turen rundt om Esrum Sø passerer man Esrum Kloster og løber igennem Gribskov, som bliver en del af den kommende Nationalpark Kongernes Nordsjælland. 

Løbet er for helt familien med smukke naturruter i og omkring Fredensborg Slot og Esrum Sø. Der er rig mulighed for at nyde omgivelserne i Slotshaven imens løberne passer forbi efter start og når de er på vej i mål. Målområdet er en festplads med mange tilskuere som hepper på løberne og i år bliver der sat endnu mere kolorit på målområdet med musik og underholdning, fordi vi gerne vil fejre løbets 45 års jubilæum. 

Løbsbeskrivelse

Esrum Sø Rundt 28. august 2016 - 45 års jubilæumsløb i Kongernes fodspor 
Start-/målområde foran Fredensborg Slot, Slotsgade, i Fredensborg. Tag familien med og oplev de smukke omgivelser omkring Fredensborg Slot. Der er muligheder for bådfart på Esrum Sø til Fændrikshus, hvor løberne passerer efter ca. 17 km. 45 års jubilæumsløb med medaljer til alle gennemførende og underholdning i stævneområdet. Mange forretninger i Fredensborg holder søndagsåbent i tidsrummet kl 10-15. 

Ruter og startgebyrer:

 • 27 km: 295 kr
 • 10 km: 195 kr 
 •   5 km: 125 kr 
 •   5 km børneløb: Gratis! – sponsoreret af Fredensborg Kommune  (for børn født i 2003 eller senere)
 • 1,6 km Novo Nordisk Børneløb: Gratis! – sponsoreret af Novo Nordisk (for børn født i 2007 og senere)

 

Startgebyret inkluderer 
En smuk og udfordrende løbetur i Kongernes fodspor, printklart diplom, stor finisher-medalje på Kongeetapen og jubilæumsmedalje til alle gennemførende på de øvrige ruter. Gratis billeder til alle som fanges af vores dygtige fotografer –  billederne får du tilsendt sammen med din løbetid lige efter løbet. Der er vand og energidrik på alle depoter samt masser af frugt, vand og energidrik i målområdet. 

 

Præmier 
Der er flotte kontantpræmier, 5.000 kr. til både den hurtigste dame og den hurtigste herre på 27 km Kongeetapen. Kontantpræmier og gavekort fra LØBEREN til alle øvrige podieplaceringer. Desuden er der fine lodtrækningspræmier fra LØBEREN, som udloddes når løberne passerer målstregen.

Distancer

• 27 km Kongeetapen

 

Pris: 295,00 DKK pr. deltager + tilmeldingsgebyr: 20,00 DKK pr. deltager, Start: 11:00

Resterende pladser: 2328

• 10 km Slotsetapen

 

Pris: 195,00 DKK pr. deltager + tilmeldingsgebyr: 20,00 DKK pr. deltager, Start: 11:20

Resterende pladser: 724

• 5 km Prinsesse Isabellaruten

 

Pris: 125,00 DKK pr. deltager + tilmeldingsgebyr: 20,00 DKK pr. deltager, Start: 11:20

Resterende pladser: 878

• 1.6 km Novo Nodisk børneløbet (0-9 år) - for børn født i 2007 eller senere

 

Pris: 0,00 DKK pr. deltager, Start: 10:15

Resterende pladser: 875

• 5 KM Prinsesse Isabellaruten (0-13 år) - for børn født i 2003 eller senere

 

Pris: 0,00 DKK pr. deltager, Start: 11:28

 

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Noris Sveistrups billede
  Når jeg løber, føler jeg mig som en fri fugl og jeg elsker den følelse af frihed, og glæde i mit hjerte. Det er ubeskrivelige følelser, der fylder mig med lykke og gør mine dage bedre.
 • Mads Ladefoged Loldrups billede
  Nu skal jeg i bedre form. Synes jeg har taget alt for meget på. Så i denne blog vil man kunne følge min optræning til Skjern Å Running Challenge den 30. april, hvor jeg har tilmeldt mig 8,2 km. Så...
 • Jean Anborgs billede
  Så er jeg gået igang med at træne op til et halv marathon. Er oppe 8 km så der er lidt vej endnu :) mvh Malermester ingemann Ejer https://maler-ingemann.dk/
 • Mielazs billede
  Fra kageform til marathon under 3 timer på 11 mdr.
 • pixis billede
  Hvad laver en motionsløber når hun IKKE lige løber ??? det og meget andet vil du kunne læse om her på bloggen, som først og fremmest bliver min personlige træningsdagbog. Jeg skal efter længere tids...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk