Bjergløb med et twist

Martin Bork, Admins billede

Det er vist et faktum, at danske motionister efterspørger stadig mere ekstreme og unikke udfordringer. En løbetur på en flad asfalt- eller skovsti er ikke længere nok. Derfor er løb med særligt kuperede ruter blevet populære, samtidig med at ekstra lange distancer optræder på stadig flere danskeres løbe-CV.

Men nogle løbsarrangører tilsætter et krydderi mere: Oplevelser.

Løbet må stadig godt være langt, og det må stadig godt være hårdt. Men oven i hatten bydes på enestående omgivelser og gimmicks, som gør deltagerne til turister midt under løbet, eller på anden vis tvinger dem til at sætte fødderne i uvant terræn.

På sitet Danskebjerge.dk er der lavet en lille liste med danske løbe-events, der udmærker sig ved at have både hårde stigninger og specielle - til tider surrealistiske - oplevelser undervejs. Med andre ord: De her løb er ikke bare bakkede, de er også lidt gakkede!

Tag f.eks. 1864-løbet ved Sønderborg. Som titlen antyder, har løbet en tabt krig som tema, og det kan man som deltager bl.a. opleve ved, at man passerer soldater, der på en prik ligner dem fra den berømte krig i 1864. På ruten ligger desuden hele to historiske museer, deriblandt museet på Sønderborg Slot. Her skal man tværs igennem museets indendørsudstilling om krigen - hvor det dog indskærpes, at det skal foregå i gang. Løbets mest krævende forhindring er selvfølgelig stigningen op til toppen af Dybbøl Banke, hvor den hvide mølle igen minder deltagerne om områdets krigshistorie.

Og der findes en række andre kuperede løb, der byder på ekstraordinært eventyr. Hvad med f.eks. en tur igennem snævre minegange - eller op ad Danmarks længste trappe? Tjek selv listen her: http://danskebjerge.dk/artikler-bakkedeoggakkede.htm

Forslag til andre kandidater på listen modtages gerne (i det dertil indrettede tekstfelt) på danskebjerge.dk.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk