Atletikklubber vil fange motionsbølgen

Martin Bork, Admins billede

Nye tal viser, at hver fjerde dansker over 16 år dyrker motionsløb. Kun 7 procent af dem er medlem af en af Dansk Atletik Forbunds foreninger, men det skal et stort udviklingsprojekt lave om på. Tilbud om individuel løbevejledning, kursusaftener og træningsferier skal få danskerne ind i foreningerne.

Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Dansk Atletik Forbund (DAF) søsætter et nyt landsdækkende udviklingsprojekt, der via en række tiltag skal få de danske motionsløbere ind i foreningerne. Målsætningen er 10.000 nye medlemmer inden udgangen af 2013 – det er ensbetydende med en stigning på 25 procent.

Potentialet for medlemstilgang er mildt sagt til stede, for danskerne er vilde med at løbe. En helt ny undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut (Idan), ”Motionsløbere i Danmark”, viser, at hver fjerde dansker over 16 år dyrker motionsløb, men den viser også, at kun syv procent af disse løbere er medlem af en af Dansk Atletik Forbunds klubber.

”Det er sjovt og sundt at løbe, men det bliver endnu sjovere, hvis man griber træningen rigtigt an, så man eksempelvis kan løbe hurtigere og undgå skader. På det felt ligger atletikforeningerne inde med en enorm know-how, som motionsløberne kan få glæde af. Og dette udviklingsprojekt skal bringe motionsløberne og altetikforeningerne sammen”, siger DIF’s formand Niels Nygaard, der selv er tidligere atletikudøver og blandt andet har gennemført otte maratonløb.

Interessen er der
Idans undersøgelse viser, at 53 procent af de uorganiserede motionsløbere er åbne for at blive medlem af en forening. Undersøgelsen viser også, at motionsløberne har vidt forskellige tilgange til det at løbe, og derfor vil projektet udvikle forskellige forløb på forskellige niveauer. Der vil blive udviklet målrettede forløb til den enkelte, uanset om dennes målsætninger er at kunne løbe 5 kilometer, 10 kilometer, halvmaraton, helmaraton, eller hvis ambitionen bare er at komme i gang med at løbe.

”Klubberne under DAF har en enorm viden og ekspertise, som de danske motionister bør få del i. Vi er den aktør, der har været længst på markedet, og vi er eksperterne indenfor løb. Med udviklingsprojektet har vi fået en masse nye muligheder, som vi glæder os til at dele med de danske motionister”, siger direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen.

I forbindelse med projektet etableres der udviklingsforløb for klubberne og uddannelse af trænere. Motionsløbere, der bliver medlem af en forening, vil ud over træningsvejledning også kunne deltage i kurser, modtage kostvejledning, overvære foredrag og deltage i træningslejre i ind- og udland. En ændret kontingentstruktur er også en del af projektet. Den skal sikre, at medlemmerne ikke oplever, at kontingentet er for dyrt, og at nye klubber bliver motiveret til at være en del af atletikforbundet.

Den samlede pris for udviklingsprojektet er 3,9 millioner kroner, hvoraf DIF bidrager med 2,2 millioner kroner, mens DAF bidrager med resten.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk