Anmeldelse: Den perfekte præstation

Martin Bork, Admins billede

Torbjørn Sindballe har skrevet en medrivende selvbiografi om op- og nedturene i en turbulent karriere som triatlet på internationalt niveau.

Af Henrik Lund Jensen

Der findes bøger, som man ikke kan lægge fra sig. Primært romaner, men også enkelte bøger om sport. Erindringsgenren kan inden for dette felt være blandt de mest fængende værker. Dette gælder i særdeleshed for den tidligere dobbelte verdensmester, europamester og Hawaii-treer Torbjørn Sindballes 300 sider lange bog ”Den perfekte præstation”. Her inviterer hovedpersonen os indenfor i en verden af galninge, fanatikere og træningsnarkomaner. Vi er også med bag kulisserne blandt kammerater, konkurrenter og familien, som ikke mindst spiller en central rolle i bogen, der har undertitlen ”motivation, træning og kærlighed”.

Øjeblikket
Bogen indledes med en intens beretning fra et mesterskab, hvor det er gået virkelig godt: ”De sidste 600 meter er et sandt menneskehav., vejen snævrer sig sammen, arme svirrer i mit synsfelt, mens jubelråbene gjalder omkring mig. Jeg kigger mig ustandseligt bagud for at sikre mig, at han ikke kommer spurtende. Jeg må nærmes knibe mig i armen for at forstå, at jeg er der på opløbsstrækningen – alene. Først da tør jeg tro på det og suge følelsen til mig, mens jeg løber de sidste meter, yes, yes, YEEEEEEEES. Jeg vakler over målstregen med et kæmpe euforisk brøl og mine arme strakt over hovedet. En total forløsning af års indestængt energi”.

Eksemplet er meget dækkende for en del af bogens indhold, der netop kredser meget omkring oplevelsen ved at deltage i konkurrencer, og helst vinde.

Træning, træning, træning
At være triatlet på internationalt niveau kræver umådelig meget træning og mange afsavn. Det er benhårdt, og der bliver taget mange helbredsmæssige chancer, når jagten mod det perfekte race indledes og gennemføres. Torbjørn Sindballe formår at tage os med derind, hvor tingene foregår. I maskulint univers, der består af træning i 5-6-7 timer pr. dag, på træningslejre, i konkurrencer og i kammeraters selskab. Et fyldigt udpluk af træningsdagbog pynter fint på de mange tekstafsnit.

Ups and downs
Torbjørn Sindballe har leveret mange toppræstationer, som vil kunne aftvinge respekt i alle kredse. Han beskriver også, hvad der gik galt i de konkurrencer, hvor resultaterne ikke levede op til forventningerne. Hvordan sygdom, uheld og tilfældigheder kan afgøre det hele negativt. Og hvordan familie-situationen påvirkes af hans elitekarriere og egotrip. Vi er med hele vejen i denne utroligt ærlige bog, der fortjener stor ros for sit ligefremme og ærlige sprog. Torbjørn bliver både ramt af hændelser i sin nærmeste familie og også hans krop reagerer på træningen pga. en medført hjertefejl, der resulterer i karrierestop. Den perfekte præstation kan varmt anbefales som seriøs lystlæsning. En oplagt gaveidé til at lægge under træet.

Torbjørn Sindballe: ”Den perfekte præstation”. Forlaget Gyldendal. 300 sider. 213 kroner.

Billeder

#1

May-Britts billede

Jeg er også meget begejstret for bogen Smile

May-Britt
www.ultra3460.blogspot.com

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • JanePetes billede
  Hej Jeg søger startnr. til Helvedet i Nord 10,3 km, da det er et fedt løb. Jane@andersenpetersen.dk KH Jane
 • priyankas billede
  jeg vil her på bloggen skrive om mine oplevelser med løb. Jeg startede mandag den 4-10-2010 med min første træningsdag, jeg løber efter iforms program.
 • Anne Mettes billede
  For 2 år siden kunne jeg ikke løbe 2 km uden at holde flere gåpauser. Jeg tog en beslutning og er i fuld gang med at forbedre mig som løber. Det vil jeg forsøge at skrive lidt om på min blog. Vejen...
 • Gitte Larsens billede
  Jeg giver ikke op. Jeg justerer blot målet.
 • Tildas billede
  Fra sofakartoffel til 30 min løb.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15646:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up