Anmeldelse: Den perfekte præstation

Martin Bork, Admins billede

Torbjørn Sindballe har skrevet en medrivende selvbiografi om op- og nedturene i en turbulent karriere som triatlet på internationalt niveau.

Af Henrik Lund Jensen

Der findes bøger, som man ikke kan lægge fra sig. Primært romaner, men også enkelte bøger om sport. Erindringsgenren kan inden for dette felt være blandt de mest fængende værker. Dette gælder i særdeleshed for den tidligere dobbelte verdensmester, europamester og Hawaii-treer Torbjørn Sindballes 300 sider lange bog ”Den perfekte præstation”. Her inviterer hovedpersonen os indenfor i en verden af galninge, fanatikere og træningsnarkomaner. Vi er også med bag kulisserne blandt kammerater, konkurrenter og familien, som ikke mindst spiller en central rolle i bogen, der har undertitlen ”motivation, træning og kærlighed”.

Øjeblikket
Bogen indledes med en intens beretning fra et mesterskab, hvor det er gået virkelig godt: ”De sidste 600 meter er et sandt menneskehav., vejen snævrer sig sammen, arme svirrer i mit synsfelt, mens jubelråbene gjalder omkring mig. Jeg kigger mig ustandseligt bagud for at sikre mig, at han ikke kommer spurtende. Jeg må nærmes knibe mig i armen for at forstå, at jeg er der på opløbsstrækningen – alene. Først da tør jeg tro på det og suge følelsen til mig, mens jeg løber de sidste meter, yes, yes, YEEEEEEEES. Jeg vakler over målstregen med et kæmpe euforisk brøl og mine arme strakt over hovedet. En total forløsning af års indestængt energi”.

Eksemplet er meget dækkende for en del af bogens indhold, der netop kredser meget omkring oplevelsen ved at deltage i konkurrencer, og helst vinde.

Træning, træning, træning
At være triatlet på internationalt niveau kræver umådelig meget træning og mange afsavn. Det er benhårdt, og der bliver taget mange helbredsmæssige chancer, når jagten mod det perfekte race indledes og gennemføres. Torbjørn Sindballe formår at tage os med derind, hvor tingene foregår. I maskulint univers, der består af træning i 5-6-7 timer pr. dag, på træningslejre, i konkurrencer og i kammeraters selskab. Et fyldigt udpluk af træningsdagbog pynter fint på de mange tekstafsnit.

Ups and downs
Torbjørn Sindballe har leveret mange toppræstationer, som vil kunne aftvinge respekt i alle kredse. Han beskriver også, hvad der gik galt i de konkurrencer, hvor resultaterne ikke levede op til forventningerne. Hvordan sygdom, uheld og tilfældigheder kan afgøre det hele negativt. Og hvordan familie-situationen påvirkes af hans elitekarriere og egotrip. Vi er med hele vejen i denne utroligt ærlige bog, der fortjener stor ros for sit ligefremme og ærlige sprog. Torbjørn bliver både ramt af hændelser i sin nærmeste familie og også hans krop reagerer på træningen pga. en medført hjertefejl, der resulterer i karrierestop. Den perfekte præstation kan varmt anbefales som seriøs lystlæsning. En oplagt gaveidé til at lægge under træet.

Torbjørn Sindballe: ”Den perfekte præstation”. Forlaget Gyldendal. 300 sider. 213 kroner.

Billeder

#1

May-Britts billede

Jeg er også meget begejstret for bogen Smile

May-Britt
www.ultra3460.blogspot.com

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Lars Kudsks billede
  LØB, LØB OG ATTER LØB - HER ER MINE ERFARINGER, GLÆDER OG KAMPE MED AT LØBE ... MIT NÆSTE STORE MÅL ER AT BLIVE MIN SKADE KVIT OG KUNNE LØBE 5 KM UDEN SMERTER. JEG ER VED AT SKIFTE FRA AT VÆRE...
 • Anette Lund Madsens billede
  Nyheder om løb indsamlet og bearbejdet af Anette Lund Madsen
 • Noris Sveistrups billede
  Når jeg løber, føler jeg mig som en fri fugl og jeg elsker den følelse af frihed, og glæde i mit hjerte. Det er ubeskrivelige følelser, der fylder mig med lykke og gør mine dage bedre.
 • Lars Rexs billede
  Min blog skulle gerne kunne være en dagbog for noget der lykkedes.
 • nivass billede
  Mobile Sales Force Automation (mSFA) is a mobile solution, easy to use tool for all your sales opportunities. Enquiries from all channels (direct, website, field sales, phone calls emails and...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk