Alt udsolgt til eksklusive motionsløb

Martin Bork, Admins billede

Løbebølgen har skabt så stor efterspørgel, at mange løb er blevet en eksklusiv vare.

Lillebælt Halvmaraton til maj blev udsolgt på 40 timer. Også Broløbet i juni over Øresund, (halvmaraton), er lukket for tilmeldinger. Og DHL vil blive solgt til sidste plads over hele landet. Og så er der kvindeløb og specialløb som står til at kunne sælge hvert et startnummer.

Det begyndte med Eremitageløbet, der i 1989 lagde loft på med 19.000 deltagere af hensyn til skov og logistik. Nu er rigtig mange andre løb kommet op i ’Alt udsolgt’-klassen.

Lillebælt Halvmaraton 8. maj bliver 75 års fødselsdagen for jernbanebroen mellem Fyn og Jylland. Startnumrene blev sat til salg i oktober. 40 timer senere var de 10.000 billetter solgt. Mens Broløbet 12. juni – 10 års jubilæum for Øresundsbroen – havde 30.000 startnumre at gøre med, som tog slut i starten af december.

Rockkoncertlignende tilstande
»Vi solgte 5.000 billetter på to timer. Helt vildt. Rockkoncertlignende tilstande. Alt var væk på under tre dage«, fortæller Mads Stryhn, der har den her forklaring på succesen:

»Det er fordi, vi laver et hammergodt løb. Og så er det fordi løb er blevet så superpopulært. Og så fordi flere finder ud af, at det er fantastisk socialt. Hvad kan du egentlig lave andet end at snakke, når du er ud at træne en hel time? Og så kan det passes ind i hverdagen«.

Også Eventyrløbet i Odense i maj, DHL-stafetterne over hele landet samt flere kvinde- og mandeløb vil melde udsolgt i år. Sparta forventer at have udsolgt de første DHL-dage i maj, og kvindeløbet over tre dage i juni med 30.000 deltagere vil også blive udsolgt. Ligesom man netop har kunnet sælge hver en plads til det nye Nytårsløb 31. december.

Overmandet af løbebølgen
Baggrunden er løbebølgen, hvor Danmark ligger i top 3 sammen med Sverige og Holland. I 2009 blev der solgt 555.000 startnumre til omkring 1000 løb over hele Danmark, ifølge Dansk Atletikforbunds ’motionstæller’, hvoraf nogle er gengangere.

Henrik Lund Jensen løbejournalist på motionslob.dk, anslår, der er 2-300.000 aktive løbere i Danmark, og det lægger et vist pres på logistikken.

»Det er indenfor de sidste 2-3 år, at man har kunnet sælge løb ud. Mellem 10-20 løb bliver udsolgt i år. Nogle sælger stabilt år ud og år ind, andre er mere en event her og nu. Og når man må sige nej til flere løbere er det på grund af fysiske ramme«, fortæller Henrik Lund Jensen, der har skrevet om løb siden 1972, og som desuden har været træner for nogle af Danmarks bedste løbere.

Løb er blevet eksklusivt
»Løb bliver eksklusive. Alene det at have fået fat i en billet er noget, man fortæller sine venner om. Attraktive startnumre florerer på nettet, og folk er villige til at betale overpris. Det er som at skaffe en billet til U2. Og det er godt, fordi det skaber et marked for flere løb, siger Henrik Lund Jensen.

»På den anden side bliver det også hårdt at leve op til. For alle ønsker et produkt, man kan huske. Med særlige oplevelser, store ’goodiebags’, underholdning og musik«.

Personligt har Henrik Lund Jensen ikke selv den store trang til tilløbsstykker og store løb, hvor man skal stå i kø og løbe skulder ved skulder.

»Derfor tror jeg også, vi ser den modsatte trend. At folk vil gå i den anden retning og lede efter mindre løb, der er specielle – fordi de er små«.

Som eksempel nævner han Aabenraa Bjergmaraton, Samsø Maraton og Etape Bornholm. Som imidlertid også alle sammen vil ende med at blive udsolgte i år.

Så uanset om man er til stort eller småt – så er hurtig action godt.

Se løb over hele Danmark, og sorter efter geografi og/eller antal kilometer her: motionslob.dk (eksternt link)

Artikelen er fra dagbladet Politiken 13. januar 2010.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Søren Larsens billede
  Her på bloggen vil jeg logge mine træninger, skrive lidt om mine mål og hvordan det går med at nå disse
 • Mads Merrilds billede
  Så er der kommet gang i benene igen og det går for fuld damp, jeg regner med at skulle løbe Korup ½ marathon d1/4 2012 og måske Vejle Ådal igen i år
 • LiseWPs billede
  Min første blog - yeah! Her vil jeg skrive om løberoplevelser, håb og forventninger og forsøge at holde mig selv lidt i ørene, så løbeskoene ikke bliver så støvede som de har været det sidste halve...
 • Martin Johansens billede
  Trænings dagbog, oprettet for at holde mig selv til løbeilden.
 • PS
  PSs billede
  Jeg har brugt alt for meget tid de sidste uger på at læse andres løbeblogs… Og nu er det så pay back time! Læs ... eller lad være :).

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk