Alligevel marathon på Anholt

Martin Bork, Admins billede

En veritabel luft- og vandbro gør det muligt for flere hundrede mennesker at komme til lørdagens Anholt-løb, selvom øens færge pludselig måtte i dok.

”Vi er lykkelige over den store hjælp fra færgeselskabet, fra Dong, fra sponsorer og mange andre,” siger løbsleder Bent Rasmussen. ”Vi er ikke til at stoppe, men det er alt andet lige meget sjovere at holde løb for 150 end for 15.”

Det dansksvenske løb er et af Nordens mest eksklusive, fordi det både omfatter et hårdt marathon gennem øens ørken, en kuperet halvmarathonrute, samt en 10 kilometer lang motionsrute for både løbere og gående.

”Det har været et marathon i sig selv at være arrangør af dette løb. Nu står det bare tilbage rent faktisk at løbe alle kilometerne,” siger arrangør og deltager Moa Björnson.

Løsningen på transportproblemet betyder dog, at en af øens egne løbere vil glide ned ad årets resultatliste.

”For første og eneste gang i mit liv kunne jeg være endt blandt de første i halvmarathon. Det må jeg så undvære, og det er mange sikkert glade for, inklusive mig selv i øvrigt,” siger Erik Høgh-Sørensen.

Løsningen er kommet i stand ved, at Anholtfærgeselskabet har chartret mandskabsfartøjer fra Dong, ligesom den svenske færge Asterix sejler til Grenå for at hjælpe med at fragte løbere og familier.

Anholt Marathon finder sted hvert år i sensommeren og er på få år blevet traditionsrigt. Øens kro og øvrige erhvervsliv satser stort på begivenheden, som for både løbsdeltagere og familier giver mulighed for sensommerbadning, gåture og i år også brombærplukning.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15648:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up