Alle sejre skal fejres!

Martin Bork, Admins billede

Toms har taget temperaturen på danskernes vaner og følelser om sport og det at sejre. Kort fortalt er vi en nation af aktive motionister, som mener, at alle sejre skal fejres, husker øjeblikket med ’Hutlihut’ ved EM-fodbold i 92 bedst, og som fejrer en sejr med en øl i omklædningsrummet eller blandt venner lige efter, vi har ’high fivet’ eller jublet. Men, men, men – selv i sportens verden af sejre, er mænd sig selv nærmest og kvinder familiefokuserede.

 

Store sportsøjeblikke, motion og en sund livsstil har tag i danskerne.  Over 70 % af danskerne snører ofte løbeskoene, pakker sportstasken eller finder dommerfløjten frem for at få sved på panden.  34 % af os har fejret en sportslig sejr med petanque- eller løbevenner i en klub eller en forening. Og når vi fejrer sejre, så giver det os både glæde, energi og en følelse af sammenhold.

”Vi vil gerne motivere flere til at fejre deres sejre og dele sejren med dem, de holder af. Helt konkret øger vi motivationen ved at støtte danske sportstalenter med Guld Barre Prisen på 5 x 10.000 kr. og ved at involvere danskerne i, hvem der skal modtage prisen,” forklarer Brand Director fra Toms, Kirsten Verhaegh.

Mor fejrer ungernes sejre!

Vi danskere synes grundlæggende, at alle sejre skal fejres.  Men umiddelbart efter en sejr er opnået, viser der sig små forskelle. Mænd fejrer oftest med en ’high five’, mens kvinderne oftere hopper rundt og jubler. Flertallet er dog enige om, at efter jubelscenen så skal sejren fejres med en øl eller sodavand i omklædningsrummet.

Danske kvinder og mænd er dog ikke enige om, hvilke sejre der giver mest glæde – deres egen eller børnenes. Kvinderne glædes mest over deres børns sejre, mens mændene får størst glæde ved personlige sejre. ”Den tendens oplevede vi faktisk, da vi læste de næsten 300 indstillinger til Guld Barre Prisen, som vi modtog sidste år. Rigtig mange indstillinger kom fra mødre, som gerne ville fejre deres børn eller børns hold for flotte resultater”, påpeger Kirsten Verhaegh.

Kollektiv hutlihut-hukommelse

Når fokus flyttes til nationens sportsprofiler, så er vores fællesskab om sport tydelig. ’Hutlihut’-fejringen til EM i 1992 er stadig det, danskerne husker bedst, og EM Guld i herrehåndbold var den bedste danske sejr i 2012. Og grunden til, at vi husker sportens sejre så tydeligt, er, at vi forbinder det med noget meget positiv. Vi bliver glade, stolte og får en national fællesskabsfølelse – og så fejrer vi det gerne med ekstra øl med vennerne.

Hvem skal have Guld Barre Prisen i 2013?

Alle kan indstille sportstalenter til Guld Barre Prisen. Og man kan indstille sine børn, et hold eller en national sportshelt. Sidste år valgte danskerne og juryen at fejre Fie Erichsen, som vandt OL-sølv i singlescoller, Jeppe Holmberg, der som 16-årig spillede sig på nordjyskes ishockey-ligahold trods en kamp mod kræft, powertumbling-talenterne fra Outrup, jitterbug-verdensmestrene fra Ringsted og en flok super seje håndboldpiger fra Skanderborg med en imponerende sejrsstime.

”Vi kan næsten ikke vente til at se indstillingerne”, slutter Kirsten Verhaegh. Og som Fie Erichsen så fint formulerede sidste år, da hun vandt en af de 5 priser, så varmer det at blive fejret: ”Jeg bliver så glad over, at mange mennesker følger mine sejre, både i forbindelse med min OL-sølvmedalje, men også alle de andre mindre ting, der også er værd at fejre.”

Indstilling af et sportstalent til Guld Barre Prisen sker via www.facebook.com/TomsDanmark . Man kan indstille fra 1. maj til 30. september. Fra 1. oktober til 15. oktober kan man være med til at stemme på 5 nominerede i hver region. Vinderne offentliggøres 1. november.

#1

2013 Black Friday Guccis billede

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Tim Jørgensens billede
  Her får du alt det seneste om motion, løb, diverse træningsformer og servicefirmaer, så er du ikke i tvivl næste gang, du skal have lavet noget på huset eller skal i form:...
 • Lonnies billede
  Jeg har altid misundt løbere.. I dec 2010 havde jeg så tabt mig så meget at jeg ku slæbe mig rundt på 5 km. Og nu går det bedre. ELSKER mit løb. Det er terapi...
 • Cecilia Arendals billede
  Jeg vil forsøge at beskrive den svære vej tilbage til de lange løb med en achillessenebetændelse i bagagen- Bloggen skal bruges til at fastholde at jeg igen i 2010 løber marathon og er skadesfri....
 • Lone1967s billede
  Kan jeg blive marathonløber - har jeg evnen, tiden og modet? Dette er min blog om at blive marathonløber inden 15/10 2012 (12 måneder)
 • Mads Merrilds billede
  Så er der kommet gang i benene igen og det går for fuld damp, jeg regner med at skulle løbe Korup ½ marathon d1/4 2012 og måske Vejle Ådal igen i år

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk