Aktive ældre får et længere og bedre liv

Martin Bork, Admins billede

Ældre i Danmark er aktive som aldrig før, og det er med til at forlænge livet. 

En høj alder behøver ikke at være ensbetydende med, at kroppen eller hovedet går i stå. Faktisk viser flere undersøgelser, at man som senior både fysisk og mentalt kan holde sig ung længere, hvis man bare sørger for at være aktiv i hverdagen. 

Al aktivitet hjælper 

Ifølge en undersøgelse, som er udført af Journal of the American Medical Association (JAMA), så lever aktive ældre længere set i forhold til ikke-aktive ældre. Undersøgelsen viser samtidig, at man ikke behøver at kaste sig over nogen bestemte aktiviteter. En gåtur med rollator bidrager også. Det allervigtigste er bare, at man er aktiv og bruger energi. Uanset hvordan man øger sit aktivitetsniveau, så har det en gavnlig effekt på både helbred og livskvalitet. Det er godt nyt for ældre i Danmark, for her har vi allerede et højt aktivitetsniveau. Den stigende interesse for at komme ud og være aktiv mærker man hos forhandlere som Senior24.dk, der sælger rollatorer og helbredsmålere. Her ønsker kunderne at være mobile, selv om benene måske ikke er helt så stabile som før, og det kan en rollator hjælpe med. Producenter som Withings lever ligefrem af at sælge helbredsmålere, der sammen med apps kan bruges til at motivere ældre til at bevæge sig mest muligt.  

Ældre rejser ud  

Billedet af seniorer som personer, der sidder og kigger ud ad vinduet med hånden under hagen og kaffekoppen stående ved siden af, er helt misvisende. Pensionister har i løbet af de seneste 15 år fået langt flere penge mellem hænderne, og takket være den øgede fokus på en sund og aktiv alderdom, bruger de i stigende grad pengene på fritidsaktiviteter og ferie. Også selv om de må have rollatorer med på turen. Det kan man blandt andet se hos de store rejseselskaber som Spies, eller Apollorejser, der alle tilbyder særlige rejser for seniorer.  Hos seniorernes egen klub, Ældresagen, har man også masser af tilbud til aktive ældre. Og det er en fantastisk positiv udvikling. For i takt med at flere og flere lever aktivt, er forbruget til medicin og sundhedsudgifter faktisk faldet blandt en stor gruppe ældre i Danmark.  

Aktiviteter gavner også hjernen 

Vil man holde sig ung, er det ikke kun de fysiske aktiviteter, der er vigtige. Det viser en anden undersøgelse fra JAMA. For hvis man holder hovedet i gang med øvelser i form af hjernegymnastik, kan det udsætte nogle af de kognitive funktionsnedsættelser, som kommer til os alle med alderen. Så folk, der sørger for at holde hjerne aktiveret med jævnlige øvelser som kryds & tværs eller soduko, vil sandsynligvis kunne bevare en god hukommelse og i det hele taget klare sig bedre, når de skal bruge hovedet. Så det giver altså god mening at gøre kryds & tværs opgaver til en del af den ugentlige rutine, eller sørge for på anden måde at holde hjernen i gang. Det er samtidig med til at gøre livet mere interessant, så der er ingen undskyldning for at holde sig tilbage.  

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Kim Pedersens billede
  Følg Kim som nystartet løber frem til september hvor han løber sit første halvmarathon
 • Hans Christians billede
  Mine løbeoplevelser. Træning, løb og alt imellem - så længe der er bevægelse involveret. Håber at dele spændende løbeoplevelser med forhåbentlig mange læsere.
 • Sandra Flindt Jørgensens billede
  Kom og besøg min blog! Skriver trænings- og hverdagsindlæg! http://sandraflindt.bloggersdelight.dk/ Hav en god dag!
 • henrietteks billede
  på min blog vil jeg nok primært skrive om løb eller de mål jeg har sat mig eks, kvinde tri her til Juli 2011 og mit halvmarathon både her i maj og septmeber i Odense-om jeg når det:) så det bliver...
 • sukils billede
  Et stort ønske om at, overskride mentale grænser. At udfordre mig selv fysisk med ultraløb for at høste frugterne for enden af regnbuen. Læs med, og opleve sjælsomme løb, der forandre mig som...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14332:

Niels Ginges billede
Jeg er årgang 1968, og har løbet siden sommeren 2016. Jeg har (oktober 2019) løbet en del småløb og...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk