800 ekstremløbere til smukke Silkeborg

Martin Bork, Admins billede

Trailløbere fra Danmark og Europa kæmper sig over bakkestrøg, gennem dale, krydse moser og passere Gudenåen i Silkeborg til Nordisk Extrem Maraton i weekenden. Start og mål går fra Fort Østerlund, hvorfra Silkeborgs smukke og barske natur i 2 dage vil udfordre og give løberne en ekstrem oplevelse. Der overnattes i en idyllisk Night Camp ude i det fri mellem etaperne. Deltagerne er selvforsynende undervejs – et sandt oplevelses-eventyr.
 

For mange løbere er maraton er ikke længere ekstremt nok. Det skal være vildere og mere spændende. Trailløb og Adventureløb er derfor det nye sort indenfor løb, hvor kuperet terræn, forskellige naturtyper, mudder og vand udfordrer enhver løber. Nordisk Extrem Maraton afholdes i Silkeborg, hvor netop disse rammer med Silkeborgs søer og storslåede skovområder er til stede. Deltagerne får smukke naturoplevelser, samtidig med at de bliver beskidte og ikke mindst presset til den sidste sveddråbe.

 

De godt 800 deltagere er fordelt på 5 distancer, fra 21 km og op til 100 km, og enten løber på en afmærket trailrute eller en ekstrem-rute, hvor de selv skal orientere sig med kort og kompas. Sidstnævnte løber på tomands-hold og udstyres med GPS, som kan følges på storskærm på  Fort Østerlund og på internettet. Ruterne går over de højeste bakketoppe og gennem de laveste slugter. Moser og Gudenåen vil også være forhindringer deltagerne skal passere for at gennemføre det ekstreme løb.

Udover naturens forhindringer, løber deltagerne også med fuld oppakning til dagens indtag og ly til natten. Det ekstreme løb er nemlig inddelt i to etaper over to dage, hvor deltagerne lørdag aften ankommer til en Night Camp og selv skal slå deres telt op. For nogle er der indlagt en kort etape sent om aftenen lørdag.

Det er overlevelse og sport i ren form!

 

Kom og følg med, få billeder af Silkeborgs smukke og rå natur, og se de seje løbere kæmpe sig igennem terrænet.

 

Sted: Fort Østerlund, Østerlundvej 10, 8600 Silkeborg, Danmark

Tid:

Lørdag d. 28. Maj

Kl. 12.00 – indtjekning

Kl. 15.45 – Start 70km (herefter starter de resterende ruter med 15 min. mellemrum)

 

Nightcamp

Kl. 22.00 – Start natteløb

 

Søndag d. 29. Maj

Kl. 07.00 – Start 70km (Herefter starter de resterende ruter med 30 min. mellemrum)

Kl. 17.00 – mål lukker

 

Fakta:

Nordisk Extrem Marathon består af 5 distancer:

 

Ekstremruter (løb og orientering):

35km Let Orientering
35km Svær Orientering
50km Alm Orientering
70km Alm/Svær Orientering

Trailruter (løb på afmærkede ruter)

21 km
42 km 

Alle deltagere overnatter i løbets Nightcamp med telt og sovepose.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Peter Nielsens billede
  Jeg vil prøve om jeg kan skrive lidt om mine løb, og trænings pas her på siden, måske lidt om hvorda jeg har haft det under løbeturen - godt eller skidt. ;)
 • Jean Anborgs billede
  Så er jeg gået igang med at træne op til et halv marathon. Er oppe 8 km så der er lidt vej endnu :) mvh Malermester ingemann Ejer https://maler-ingemann.dk/
 • Louise Andersens billede
  Her vil jeg kort og godt skrive om mine løbe ture og de motions løb jeg deltager i :)
 • Tim Jørgensens billede
  Her får du alt det seneste om motion, løb, diverse træningsformer og servicefirmaer, så er du ikke i tvivl næste gang, du skal have lavet noget på huset eller skal i form:...
 • Lonnies billede
  Jeg har altid misundt løbere.. I dec 2010 havde jeg så tabt mig så meget at jeg ku slæbe mig rundt på 5 km. Og nu går det bedre. ELSKER mit løb. Det er terapi...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk