2014 bliver et fantastisk løbeår

Martin Bork, Admins billede

Der er altid rigtig mange, gode løb at vælge imellem hvert år, men 2014 bliver et unikt løbeår. Mange løb er under planlægning og endnu ikke datosat, men allerede nu tæller Danmarks største løbskalender på motionslob.dk over 300 løb. Kalenderen runder uden tvivl 1200 løb igen i 2014. Heriblandt er der en række løb, som gør 2014 til et særligt år. Et år som landets løbere har glædet sig til i det meste af 2013. Året 2014 bliver det helt store, uforglemmelige løbeår – ingen tvivl om det!

Det er svært at pege på enkelte særlige løb, men nu forsøger vi alligevel. Her er nogle af de løb, du ikke må gå glip af i 2014:

VM halvmarathon
Årets store forårssæson bliver indledt med manér. Danmark er vært for VM i Halvmarathon, som for første gang også er åbent for almindelige motionister. 30.000 løbere fra over 72 lande starter fra Christiansborg slotsplads den 29. marts. Det bliver ikke større! Side om side med eliteløberne vil landets løbeentusiaster snog sig gennem Københavns gader – det bliver en Once in a Life Time oplevelse af de helt store. Langs ruten bliver der et overflødighedshorn af underholdning, musik og glade mennesker. Cafeer og restauranter holder særarrangementer i anledningen af begivenheden. Hvis du ikke skal løbe, så kom som tilskuer. Det bliver stort!

Lillebælt Halvmarathon
Når man kigger henover løbeåret 2014, kan man ikke komme uden om Lillebælt Halvmarathon den 3. maj. Løbet har på få år etableret sig som et af løbeårets helt store begivenheder og de 11.000 startnumre bliver udsolgt på få timer, når tilmeldingen åbner hvert år sidst i september. Der er især to ting, som gør løbet unikt. For det første løbes der over en bro. Det har en eller anden dragene effekt på os løbere. At se vandet og føle magten over himmel, hav og jord giver et sug i maven, som er svært at beskrive og sammenligne med noget andet. For det andet har arrangørerne bag løbet satset på en begivenhed af internationalt format. Løbet markedsføres massivt, og der er skabt et stort Hype omkring løbet, som får løbere over hele landet til at tilmelde sig. Og med god grund. Det er et veltilrettelagt og meget professionelt løb. Et hold af testløbere fra motionslob.dk har kåret løbet som landets bedste to år i træk.

Kalkmineløb
Et af de løb, som er vokset hurtigt de seneste år er Kalkmineløb, som afholdes den 29. maj ved Mønsted i Jylland. Løbet byder på en smuk palet af distancer fra børneløb på 2,5 km. og helt op til marathondistancen. Det gør løbet til en mulighed for alle. Det helt unikke ved løbet er, at en del af ruten går gennem kalkgruberne. Det giver en helt særlig, tiltalende stemning, som ikke fås andre steder. Det gør absolut løbet til et af favoritterne, når årets løbsplan skal planlægges.

NXM Nordisk eXtrem Maraton
Udviklingen i landets løbsarrangementer har i de senere år bevæget sig i retning af flere og flere løb med et ”skævt” indhold. Det er ikke nok ”bare” at løbe. Et af de løb, som repræsenterer denne tendens på smuk vis er Nordisk Extrem Maraton, som afholdes den 31. maj i Silkeborg. Igennem 2 dage bevæger deltagerne sig over bakkerstrøg, gennem dale, krydser moser og sumpe, passerer Gudenåen og oplever fantastiske udsigter. Der overnattes i en idyllisk Night Camp ude i det fri mellem etaperne. Holdene er selvforsynende undervejs – en oplevelse og et eventyr!

Hærvejsløbet
Er man på jagt efter anderledes løb, er Hærvejsløbet den 27. og 28. juni et rigtig godt bud. Hærvejsløbet er et nyt etapeløb over 300 km på Hærvejen op igennem Jylland. Det er et oplevelsesløb, hvor løberne følges sammen med en fælles hastighed på 10 km i timen. Der er 30 etaper på mellem 5 og 15 km, og du kan vælge at deltage på de etaper, der passer til din træning, ambition og tid. På den måde får løbet karakter af de kendte cannonball-løb, som lægger vægten på det sociale element.

Broløbet
En sjælden gang i mellem arrangeres der løb over Storebæltsbroen. Det sker den 13. september 2014 og bidrager dermed til at året 2014 bliver et af de helt store løbeår. 12.000 løbere skal løbe et halvmarathon fra Korsør til Nyborg. I modsætning til Lillebælt Halvmarathon er der her tale om et Motionsløb-Classic forstået på den måde, at begivenheden holdes med fokus på løbet uden det helt store Hype omkring løbet. Det betyder også, at der faktisk stadig er billetter at få lidt endnu. Det er et hårdt løb. Dels kan der være vind, og dels er stigningen faktisk hårdere end man regner med. Til gengæld er det en oplevelse af de få og en, man bør unde sig selv, når muligheden byder sig som i år.

Cannonballs
Er man mere til små, sociale løb, er der rig mulighed for at deltage i de efterhånden mange Cannonball-løb, som er drysset ud over hele landet. Her løber man gerne 10-30 løbere sammen på en større eller mindre rundstrækning. Du holder selv styr på tid, distance og væske. Til gengæld får du hyggeligt samvær og en marathonskalp i bæltet på en billig og enkel måde.

Alle løbene kan findes i løbskalenderen her på sitet.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15371:

Nethe Kruses billede
Begynder

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk