10 løb du ikke må gå glip af i 2016

Martin Bork, Admins billede

Med over 1.300 løb slog løbeåret 2015 alle rekorder. Aldrig før har der været afviklet så mange løb på et enkelt år i Danmark. Løbebølgen fortsætter med uformindsket styrke. Vi kan ikke få løb nok. Men vores interesse for løbene har ændret sig, og den tendens vil fortsætte i 2016. Vi vil ikke spises af med en kedelig rute fra A til B. Vi vil have løb med oplevelser og udfordringer. Løbene skal være sjove og anderledes.

Antallet af de såkaldte konceptløb er steget eksplosivt de seneste par år. I 2016 vil de fylde endnu mere i den i forvejen stuvende fulde løbskalender. Konceptløb som Color Run, Run to The Beat, Zombie Løb, Horror Night, Nordic Race osv. osv. blomstrer op side om side med både de populære trailløb og de klassiske landevejsløb, som fortsat tiltrækker mange løbere. Udbuddet af løb er derfor mere mangfoldigt og varieret end nogensinde før – og måske også mere uoverskueligt. Men bare rolig. Vi bringer her en guide til 10 løb, du ikke må gå glip af i 2016. Følger du den, når du igennem hele paletten af løb. Du kan finde dem og alle andre af det kommende års 1200-1300 løb i Danmarks største løbskalender på motionslob.dk (billedet herover er fra Cph. Half):

LØBEREN Lakeside Trail Adventure 2016 – 3. april i Silkeborg, 12½ og 25 km.

Naturen omkring Silkeborg er på få år blevet et mekka for trailløbere. Her findes noget af den bedste natur til trailløb. Løbet er et unikt trailløb på lækre spor og stier langs Silkeborgsøerne i Silkeborg Østerskov. Ruten tager deltagerne forbi hele seks søer, og der er garanti for masser af inspirerende udsigt.

Horror Night – 21. maj i Holbæk, 5 km.

Horror Night Løbet er et 5 kilometer trailløb, hvor løberne bliver sat på en prøve igennem skov, mudder og øde veje, der gør det ekstra sjovt og udfordrende. Du skal løbe for livet, for ikke at blive smittet af zombie-epidemien, der har ramt Knudskoven og omegn i Holbæk havneby. Da løbet foregår i nattens mulm og mørke, vil løberne blive overrasket og forskrækket af zombier, der desperat er ude efter frisk kød.

Color Run – 22. maj i Aarhus og 12. juni i København, 5 km.

På bare fem år er The Color Run blevet et verdensomspændende fænomen med flere millioner løbere i 40 lande og 200 byer. Løbet har eksisteret i Danmark i et par år og er vokset eksplosivt. Reglerne er enkle. Du skal komme i hvidt tøj, og der må ikke være noget som helst, der er hvidt på dig, når du er kommet i mål. På ruten bliver du sprøjtet til med farvepulver til rytmerne af høj musik. Stemningen er høj og intens.

Etape København – fra 27. juni i København, 5 etaper fra 6-12 km.

Etape København er inspireret af det populære etapeløb på Bornholm. På få år har løbet i København etableret sig som et stærkt løb lige før sommerferien sætter en pause for landets løbsarrangementer. Hver etape afvikles på hver sin rute, med fem forskellige distancer, i forskelligt terræn – og alt sammen med København som kulisse. De fem etaper udgør tilsammen et marathon (42,195 kilometer).

De 3 Broer – 28. august i Rudkøbing, ½ marathon

De 3 Broer afvikles for første gang i 2016. Interessen for løbet har været enorm. Løbets 2000 startnumre blev udsolgt på en måned. Det har fået arrangørerne til at åbne for yderligere 600 startnumre, som udbydes fra 1. januar. Der bliver rift om dem. Ruten bevæger sig over den karakteristiske Langelandsbro, videre på tværs over den lille landbrugsø Siø, og derefter over dæmningen og lavbroen til Tåsinge, hvor der løbes langs Lunkebugten til Lundby. Her drejes mod øst igennem det bakkede morænelandskab. Ved Nørreskoven passeres den 400 år gamle Ambrosius-eg og derefter fortsættes gennem porthusene Ved Valdemars Slot. Der løbes direkte over den imponerende slotsplads og videre ad den smukke slotsalle indtil den gamle skipperby Troense, hvor der løbes igennem landsbyen med de mange fredede bindingsværkshuse med stråtag.

Run to the Beat – 3. september i Struer, 10 km. ½ marathon

I dette løb er musikken det altoverskyggende fokus. Alle ressourcer er sat ind på at give løbene en unik musikoplevelse. Overalt på ruten er der DJ’s til at hjælpe dig med at holde løberytmen og motivere dig helt frem til målstregen. Efter løbet er der stort afterparty, hvor LIGA spiller før hovednavnet går på scenen.

Copenhagen Half – 18. september i København, ½ marathon

Sidste års store løbesatsning blev Copenhagen Half Marathon, som arrangeres i et samarbejde mellem Dansk Atletik Forbund og løbeklubben Sparta. Det hviler på skuldrene af VM i Halvmarathon i København. Løbet trak for alvor Danmark ind i den internationale løbeverden. Succesen fortsætter i 2016 med et superfedt løb med op til 25.000 løbere fra Danmark og verden. En kanon stemning og med professionel afvikling. Billedet herover er fra Cph. Half.

HCA Marathon – 2. oktober i Odense, ½ og hel marathon

Arrangørerne af HCA Marathon står bag en lang række gode og succesfulde løb på Fyn. Her skal bare nævnes HCA Marathon i Odense, som er blandt de store klassikere i Danmark. Ruten er hurtig og velegnet til at sætte personlig rekord. Der er altid en god, hyggelig stemning og smil fra et professionelt arrangørkorps. Er du halv- eller hel-marathonløber, skal det absolut med på din liste.

ParforceTrail – 15. oktober i Hillerød, 10 og 23. km.

Store Dyrehave er kendt for sin karakteristiske firkantede form og 8 snorlige veje, der udgår fra midtpunktet - kaldet "Stjernen". Fra Stjernen havde Kong Christian V og hans gæster det fulde overblik over Parforcejagten, mens jægere med hunde jagede én udvalgt hjort igennem skovens forskellige områder. Kom og mærk historiens vingesus fra Kong Christian V og parforcejagtens epoke i 1680'erne. Vær med til at genskabe den vilde jagt igennem en fantastisk smuk og varieret skov. Mærk udmattelsen, og måske, men kun måske, er kongens ånd, hans gjaldende hunde og hans hirschfænger lige bag dig undervejs.

Cannonballs – spredt jævnt ud over hele landet hele året

Cannonball-fænomentet, hvor få løbere finder sammen om et marathonløb med egen tidtagning og eget depot, er fortsat stærkt voksende. Fra 2013 til 2015 steg antallet af cannonball-løb fra 182 til 363. I 2016 vil det høje niveau uden tvivl fortsætte. Er du træt af konkurrenceelementet og trives bedre med det sociale element i højsædet, bør du absolut prøve et af de mange Cannonball-løb. Find dem nemt i løbskalenderen på motionslob.dk.

 

Find disse og hundredevis af andre gode løb i løbskalenderen

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Jonas Samulioniss billede
  Her på bloggen vil jeg skrive om hvordan jeg stoppede med at ryge, samt hvordan rygestop har påvirket mit liv. Dagligt skriver jeg også på mit rygestop bloggen http://www.nicotine.dk. Du er mere end...
 • Martin71s billede
  Projekt 2011 går ud på at løbe 5 km på 17.30 min. og samtidigt få trænet rigtig meget cykling og svømning.
 • Lars Skjoldbys billede
  Velkommen til min blog: Løb med Lars. Her vil jeg fra tid til anden dele ud af mine løbeoplevelser, inspirere dig med tips til hvordan jeg forbedre mit løb, overvejelser i forbindelse med træning og...
 • Tåsinge Løbets billede
  Så er der åbent for tilmelding til løbet den 20. marts 2016 !! Kig ind på hjemmeside og tilmeldingsside og få informationer - det er en god start på sæsonen!
 • Sebastian Percy-Smiths billede
  Arrangør af Rio Maraton

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk