Ørken-Marathon på Anholt

Martin Bork, Admins billede

Hidtil har kun ganske få klaret marathon-distancen på Anholt, men chancen kommer igen, når årets løb finder sted lørdag den 7. september 2013.For motionister, der ikke vil binde an med ørkensand og en rute på 42.195 meter, er der grus- og asfaltruter på 10 km, samt halvmarathon. For motionsgængere er der en rute på 10 km. Der er plads til alle slags deltagere lige fra motions- til eliteniveau, oplyser løbsleder Bent Rasmussen. Traditionen tro kan man også deltage i en krokalas med menu af lokalt vildt og fisk. Løbsweekenden giver derudover mulighed for at slappe af på Danmarks mest isolerede ø og udforske den enestående natur og Nordeuropas største ørken.

Anholt Marathon 2013 er et dansk-svensk arrangement, og svenske løbere satte sig tungt på flere etaper i 2012. Tilmelding er begrænset til 130 deltagere. First come, first serve!

 
1. Hvem står bag, og hvad er formålet?
Redningsstation Anholt er hovedaktør og tog i 2010 initiativ til løbet sammen med øens lægehus. Løbet blev i 2012 udvidet med en marathonrute, der efter dispensation fra de danske naturmyndigheder går via den fredede ørken. Løbets formål er at tilbyde fastboende og turister en enestående oplevelse uden for den traditionelle højsæson.
 
2. Hvordan kommer man til Anholt?
Man tager flyruten fra Roskilde til Anholt, www.aircat.dk. Turen tager 45 minutter. Eller man tager færgen, www.anholtfergen.dk, en tur der tager omkring 2 timer og 45 minutter. Det er ikke nødvendigt at medbringe bil til Anholt. De fleste parkerer bilen på Grenå Havn. For svenske deltagere vil der i år måske være en direkte bådtransport fra den svenske vestkyst i forbindelse med løbet. 
 
3. Hvad vil det koste mig at deltage i Anholt Marathon?
Løbsgebyr er 250 kr. Færgebilletten for en voksen retur er 360 kr. Overnatning kan fås billigt i øens forsamlingshus. Derudover er der campingplads, pensionater og kro. Eller man kan leje et sommerhus.
 
4. Hvor hårdt er det at løbe på Anholt?
Dette løb er for folk på alle niveauer. Marathonruten er hård, men der er også ½ marathon, samt 10 km løb og gang. Se ruterne på løbets hjemmeside.
 
5. Er det et orienteringsløb?
Nej, du skal ”bare” koncentrere dig om at løbe. Der er naturligvis vand- og frugtstationer undervejs, dog ikke i Ørkenen bortset fra ved Fyret. I ørkenen skal løbere derudover selv medbringe forsyninger.
 
6. Kan jeg melde mig til senere?
Måske, måske ikke. Den samlede deltagerliste for alle ruter er begrænset til højst 130 deltagere.

Links

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • LiseSs billede
  Jeg vil skrive om min udvikling som løber, og tage jer med på min rejse mod en sund krop. Jeg er hverken en fanatisk eller fantastisk løber, men jeg er opsat på at gøre det her fuldt ud! Velkommen...
 • Bramming IF Motions billede
  Udover testløbene, vil jeg på denne blog, forsøge at beskrive nogle af de løb jeg deltager i, men ikke selv skal være testløber på.
 • Mads Merrilds billede
  Så er der kommet gang i benene igen og det går for fuld damp, jeg regner med at skulle løbe Korup ½ marathon d1/4 2012 og måske Vejle Ådal igen i år
 • Frederikkes billede
  Total nybegynder. Efter mange halvhjertet forsøg, håber jeg at dette forsøg virkelig kan få mig i gang og ind i en rutine. Vil starte ud med Begynderprogrammet.
 • Jyt's billede
  Det kan jeg så ikke . . . .men jeg kan løbe 100 meter :-) … og det er da en start

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15371:

Nethe Kruses billede
Begynder

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk