Ørken-Marathon på Anholt

Martin Bork, Admins billede

Hidtil har kun ganske få klaret marathon-distancen på Anholt, men chancen kommer igen, når årets løb finder sted lørdag den 7. september 2013.For motionister, der ikke vil binde an med ørkensand og en rute på 42.195 meter, er der grus- og asfaltruter på 10 km, samt halvmarathon. For motionsgængere er der en rute på 10 km. Der er plads til alle slags deltagere lige fra motions- til eliteniveau, oplyser løbsleder Bent Rasmussen. Traditionen tro kan man også deltage i en krokalas med menu af lokalt vildt og fisk. Løbsweekenden giver derudover mulighed for at slappe af på Danmarks mest isolerede ø og udforske den enestående natur og Nordeuropas største ørken.

Anholt Marathon 2013 er et dansk-svensk arrangement, og svenske løbere satte sig tungt på flere etaper i 2012. Tilmelding er begrænset til 130 deltagere. First come, first serve!

 
1. Hvem står bag, og hvad er formålet?
Redningsstation Anholt er hovedaktør og tog i 2010 initiativ til løbet sammen med øens lægehus. Løbet blev i 2012 udvidet med en marathonrute, der efter dispensation fra de danske naturmyndigheder går via den fredede ørken. Løbets formål er at tilbyde fastboende og turister en enestående oplevelse uden for den traditionelle højsæson.
 
2. Hvordan kommer man til Anholt?
Man tager flyruten fra Roskilde til Anholt, www.aircat.dk. Turen tager 45 minutter. Eller man tager færgen, www.anholtfergen.dk, en tur der tager omkring 2 timer og 45 minutter. Det er ikke nødvendigt at medbringe bil til Anholt. De fleste parkerer bilen på Grenå Havn. For svenske deltagere vil der i år måske være en direkte bådtransport fra den svenske vestkyst i forbindelse med løbet. 
 
3. Hvad vil det koste mig at deltage i Anholt Marathon?
Løbsgebyr er 250 kr. Færgebilletten for en voksen retur er 360 kr. Overnatning kan fås billigt i øens forsamlingshus. Derudover er der campingplads, pensionater og kro. Eller man kan leje et sommerhus.
 
4. Hvor hårdt er det at løbe på Anholt?
Dette løb er for folk på alle niveauer. Marathonruten er hård, men der er også ½ marathon, samt 10 km løb og gang. Se ruterne på løbets hjemmeside.
 
5. Er det et orienteringsløb?
Nej, du skal ”bare” koncentrere dig om at løbe. Der er naturligvis vand- og frugtstationer undervejs, dog ikke i Ørkenen bortset fra ved Fyret. I ørkenen skal løbere derudover selv medbringe forsyninger.
 
6. Kan jeg melde mig til senere?
Måske, måske ikke. Den samlede deltagerliste for alle ruter er begrænset til højst 130 deltagere.

Links

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14711:

Tarina Øager Kristensens billede
Jeg er 54 år. Jeg kommer fra Slagelse. Jeg har løbet 2 halv marathon reg og og 2 uden. Så har...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk