Ørken-Marathon på Anholt

Martin Bork, Admins billede

Garvede løbere kan prøve kræfter med tungt dansk ørkensand, når øen Anholt midt i Kattegat den 1. september afholder Ørken-Marathon 2012 for første gang.

De motionister, der ikke vil binde an med et helt marathon, kan vælge 5, 10 eller 21,5 km ruter på grus og asfalt. Eller man kan gå 10-km ruten.

Anholt løbet har eksisteret i to år som halvmarathon, men udvides nu med en marathon-rute, heraf i alt 16 hårde kilometer gennem Nordeuropas største ørken til sælreservatet på Anholts østlige spids, Totten, og retur langs stranden.

”At løbe i ørkensand er en udfordring, som de færreste eliteløbere nok har prøvet,” siger løbsleder Bent Rasmussen.

”Men vi har plads til motionister på alle andre niveauer. Vores løb giver optimale muligheder for en god og aktiv familie-weekend,” siger han.

Efter strabadserne kan deltagerne melde sig til kro-kalas, hvor grillmenuen bl.a. består af lokalt vildt og fisk. Resten af weekenden kan gæsterne slappe af i stilheden på Danmarks mest isolerede ø og udforske stedets enestående natur.

Tilmelding er begrænset til 100 deltagere efter først til mølle-princippet.

De grundlæggende spørgsmål:

1.Hvem står bag?

Anholts lægehus og Redningsstation Anholt tog i 2010 initiativ til Anholt Halvmarathon. Formålet var at få folk i gang med at motionere og at tilbyde turister en enestående oplevelse uden for den traditionelle højsæson. I 2012 byder løbet for første gang på et helt marathon.

2.Hvordan kommer man til Anholt?

Man tager flyruten fra Roskilde til Anholt, www.aircat.dk. Turen tager 45 minutter. Eller man tager færgen, www.anholtfergen.dk, en tur der tager omkring 2 timer og 45 minutter. Det er ikke nødvendigt at medbringe bil til Anholt. De fleste stiller bilen på Grenå Havn.

3.Hvad vil det koste mig at deltage i Anholt Marathon?

Løbsgebyr er 250 kr. Færgebilletten for en voksen retur er 360 kr. Overnatning kan fås billigt i øens forsamlingshus. Derudover er der campingplads, pensionater og kro. Eller man kan vælge at leje et sommerhus.

4.Hvor hårdt er det at løbe på Anholt?

Dette løb er for folk på alle niveauer. Marathon-ruten er hård, men der er også 5- og 10 km ruter, samt gå-ruter. Se ruterne på www.anholtmarathon.dk. PS: Øen har siden 2011-løbet fået en massør.

5.Er det et orienteringsløb?

Nej, du skal bare koncentrere dig om at løbe. Der er naturligvis vandstationer undervejs, også i ørkenen…

6.Kan jeg melde mig til senere?

Vent ikke for længe. Løbet er begrænset til højst 100 deltagere.

Billeder

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk