Mig, hvorfor og hvordan

T von Griffens billede

Mig

Jeg fik vist ikke præsenteret mig selv ordentligt i første blogindlæg: Jeg hedder Thomas Jensen, jeg er født i 1966, jeg bor i Horsens og jeg løber i løbeklubben Atlética. Som nævnt har jeg kun løbet halvandet år, og jeg er på ingen måder et løbetalent. Jeg er faktisk lidt af et bløddyr, både fysisk og mentalt, og det kan ses på mine tider: Min bedste 5 km er 25:07 (det kunne jeg måske gøre lidt bedre i dag), 10 km er 52:14 (kunne måske forbedres med et minut på en god dag), og senest har jeg løbet Aarhus City Halvmaraton 2016 på 1:57:15.

Hvorfor

I mit første indlæg glemte jeg helt at skrive hvorfor jeg gerne vil prøve at løbe 100 halvmaraton i 2017. Helt kort kan det koges ned til; for at have et mål. Jeg har brug for at have noget at arbejde hen imod. Jeg er grundlæggende en doven type, og hvis ikke jeg har et mål, så giver det ikke mening at skulle ud og træne i regn og storm og slud. Jeg har så mange gange til træning løbet og tænkt: "hvorfor gør jeg dog det her? Det er jo ikke rart!". Jeg har brug for den struktur og forpligtelse et mål giver. Hvis ikke jeg havde en løbeklub, hvor vi mødes tirsdag, torsdag og lørdag, så var jeg aldrig kommet afsted tre gange om ugen.

Jeg er godt klar over, at 100 halvmaraton på et år ikke er noget man kommer i rekordbøgerne for - men det er heller ikke målet for mig. Jeg ved godt der er mange der er 100 gange sejere end mig, og der har også allerede været folk der har sagt, at de ikke kan se det interessante i projektet her. Fair nok. Men for mig er det interessant. For mig er det stort at gå fra, at være en motionist der drømmer om at kunne gennemføre et halvmaraton på under to timer, til at kunne løbe 100 halvmaraton på et år.

At jeg har valgt at blogge om det, er ikke fordi jeg synes det er et specielt vigtigt eller interessant projekt, men jeg vil gerne dele mine oplevelser og erfaringer, og måske kan det være til inspiration for nogen?

Hvordan

Selvom jeg er blevet lidt bidt af det med at løbe, så er der andet i mit liv. Jeg gider ikke bruge hver weekend på at køre landet rundt for at deltage i løb. Jeg gider måske godt bruge næsten hver weekend på det i den tidlige sommer og det tidlige efterår, og hvis der er nogle løb på hverdagsaftener i ikke for lang køreafstand fra min bopæl, så vil jeg også gerne deltage i dem. Men det med at finde og køre efter 100 halvmaraton på et år, det gider jeg altså ikke. Det er ikke der min interesse ligger.

I min verden har man løbet et halvmaraton, når man har løbet 21,097 km. Da jeg oprindeligt fik den her idé, forestillede jeg mig, at jeg til hvert løb blot skulle have en (enkelt) makker/kontrollant med, som kunne garantere at jeg havde løbet 21,1 km. Men Klub 100 for 1/2 marathon i DK har en lidt anden mening. De har et sæt regler, der definerer hvad de vil godkende som værende et løb, og det er for så vidt også helt okay. Det er fine og okay regler. Mit problem er bare, at det gør det hele meget mere besværligt, hvis mine løb skal leve op til deres krav (her tænker jeg specielt på det med minimum 5 deltagere). Men det er der jo heller ingen der siger de nødvendigvis skal...

Jeg er personligt sådan set udmærket tilfreds med blot at kunne henvise til en side på Garmin Connect, der viser, at jeg har løbet de løb jeg har løbet. Ja, og så alligevel ikke helt... for jo, jeg vil da gerne have anerkendelse for det. Det ville da være fedt at kunne blive anerkendt af "Danmarks officielle Klub 100 for halvmarathonløbere" for at have løbet 100 halvmaraton, og så på et år. Men omvendt, hvis jeg skal ligge og køre landet rundt for at deltage i 100 løb på et år (og er det overhovedet muligt at finde så mange løb på forskellige datoer?), så synes jeg måske bliver prisen for høj.

Men der er også en anden mulighed - at jeg arrangerer nogle løb selv. Det er heldigvis ikke så svært i disse internet-tider. Der er en del løbere i lokalområdet som løber både ofte og langt, og det er ikke umuligt at jeg kunne få en del af dem til at deltage mere eller mindre jævnligt, sådan at det faktisk var muligt at afvikle 50-75 cannonball-løb her i Horsens på et år.

Så det store spørgsmål lige nu er, om jeg skal gå efter at lave noget der kan anerkendes af "Klub 100 for 1/2 marathon i DK",  eller om jeg skal skide hul i det, og så bare løbe for mig selv og lægge resultaterne op på en hjemmeside og sige, at det er det. Den kan tippe begge veje.

Der er selvfølgelig også den tredje mulighed, at jeg gør begge dele. At jeg prøver at arrangere 1-2 cannonball om ugen, og hvis det viser sig at der ikke kommer nok deltagere til nok løb, jamen, så må jeg jo bare forsætte for mig selv. Præcis hvad jeg gør, venter jeg nok til efteråret med at beslutte. Lige nu står den på sommerferie, og så kan jeg jo tænke lidt over hvad jeg føler mest for.

Om bloggen

T von Griffens billede
Her på bloggen kan du læse om forberedelserne og mit projekt med at løbe 100 halvmaraton i 2017.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Frederikkes billede
  Total nybegynder. Efter mange halvhjertet forsøg, håber jeg at dette forsøg virkelig kan få mig i gang og ind i en rutine. Vil starte ud med Begynderprogrammet.
 • Janni Henningsens billede
  Jeg er desværre skadet i knæen om kommer ikke ud at løbe d. 05.05.2012 Nogen der vil købe denne billet til 200kr. normalpris 380kr. Der er en dame t-shirt med i størrelse small. Den kan måske byttes...
 • Bodils billede
  Drømmen er at løbe et marathon.
 • Tim Hansens billede
  Min blog vil handle om de ting som sker omkring mig og i mit hoved. Både når jeg løber motionsløb men også når jeg træner runde om i Furesø Kommune.
 • Tasserjass billede
  I denne blog vil jeg give nogle små historier på hvordan det går med mine løbetur efter en slem slem basket skade og alt for mange nedture gennem årene. Derfor også prøve at beskrive hvor surt det...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14332:

Niels Ginges billede
Jeg er årgang 1968, og har løbet siden sommeren 2016. Jeg har (oktober 2019) løbet en del småløb og...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk