Ny i gamet - første maraton om 1 år..

Newrunners billede

Som sagt er jeg helt ny i gamet.. Jeg har valgt at ændre min livsstil fuldstændig. Det betyder, at jeg ikke længere bruger størstedelen af min dag i en sofa, og at jeg ikke længer lever af Mc Donalds, Burger King og andet junkfood. I stedet bruger jeg størstedelen af min hverdag på sport, motion og kost - når jeg altså ikke er på arbejde. Jeg begyndte min "løbekarriere" for 3 uger siden, hvor jeg løb min første tur i 9(!) år. Det var befriende, men det var samtidig hamrende hårdt. Det blev en kort løbetur på 5 km., der gav mig ømhed i både benog resten af kroppen en hel uge efter.

Om 1 år har jeg ambitioner om at stille op til et maraton i min kommune. Hvorvidt det er overhovedet er realistisk er måske tvivlsomt, men jeg håber, at jeg kan gennemføre et maraton. Når jeg har sat mig nogle mål, så gør jeg altid alt, hvad jeg kan for at nå mine målsætninger. Jeg har for nyligt været ude og handle løbetøj, løbesko og andre tilbehør til løb. Jeg forsøger så vidt muligt at løbe 2-4 gange om ugen,  men det kan af og til knibe med at finde tiden til det.

Vi ses snart på bloggen igen

Links

#1

Sørens billede

Hej Newrunner
Velkommen som løber og stort held og lykke med din nye livsstil.

Blot en velment advarsel: Hvis du begynder med at løbe 5 km. 2-4 gange om ugen, så er du sikker på at blive ramt af en skade, som måske vil ødelægge din motivation til en livsstilsændring.

At træne op fra nul kræver stor tålmodighed. Især når din krop ikke er vant til løb.

Du er nødt til at finde et begynderprogram her på siden eller på nettet. Et begynderprogram fører dig sikkert gennem processen. Du skal begynde med at løbe nogle få minutter ad gangen - skiftevis gå og løbe. Det tage typisk 3 måneder at nå op på at løbe 5 km. i ét stræk.

Ingen kan springe over en langsom tilvænning. Desværre...

/Søren

 

#2

Newrunners billede

Hej Søren,

Tusinde tak for dine gode råd. Det er helt sikkert noget, som jeg vil tage til mig, og jeg gå på udkig efter et passende begynderprogram :-)

Om bloggen

Newrunners billede
Jeg er en ny løber med store ambitioner og målsætninger

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Jørgen Meier Sørensens billede
  En stor oplevelse med Stockholm maraton den 28.5. Vi var 10 (mandlige) løbere fra Morud (ved Odense) og alle kom fint igennem. Det har sin charme, at vi kommer flere af sted - nogle at dele løb og...
 • Nadjas billede
  Min blog er en blog, som vil handle om mine egne løbe erfaringer, hvor man vil kunne høre alt om mine mål og vejen dertil. Derudover vil der komme nogen indlæg om sund kost og vejen til en sund...
 • Alex Hansens billede
  Her på min blog vil jeg dele mine oplevelser og forhåbentlig møde en masse dejlige menesker der kan gi et skulderklap eller et spark eller måske bare et godt råd.
 • Karoline Viums billede
  Jeg er en pige på blot 15 år, der elsker og løbe og har løbet 2 halvmarathon på ½ år. Jeg ser nu frem til en masse andre landistanceløb i danmarks natur.
 • Torben Allan Mikkelsens billede
  Jeg er idémand og stifter af RigtigeMændErBusinessMænd / RMRBM, som du kan finde på Facebook. Vi er Danmarks måske mindste og måske sjoveste løbeklub. Se mere her og på FB. Rigtige Business Mænd er...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14332:

Niels Ginges billede
Jeg er årgang 1968, og har løbet siden sommeren 2016. Jeg har (oktober 2019) løbet en del småløb og...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk