Jeg bruger mine Asics Kayano til (både) løb og badminton

Lars Skjoldbys billede

Jeg er for nyligt startet til badminton, for at variere mine fritidsaktiviteter og for samtidigt at træne på forskellige måder. Jeg har efterhånden fundet ud af, at det godt kan kræve en del at dyrke en sport, både rent økonomisk men også mentalt. Jeg har også indset, at det faktisk går an at være lidt kreativ en gang i mellem.

Der findes forskellige måder at spare penge på, hvis man synes det bliver lidt dyrt at skulle købe nyt til sportsgarderoben. Jeg har personligt brugt mine Asics Kayano løbesko til både badmintontræningen og løbetræningen, og dermed har jeg et par sportssko, som faktisk fungerer til begge typer af træning. Det er begrænset, hvor hurtigt jeg slider et par løbesko op, så derfor synes jeg sagtens. man kan anvende skoene lidt forskelligt.

Badmintonsko, mener jeg, er noget man bør anskaffe sig, hvis man går meget op i sporten. Badmintonsko har et bedre gummilag under foden, og derfor får man bedre greb med banen – men ærligt talt, det samme gælder for løbesko. Min løbesko har en utrolig høj sål, så stødabsorberingen er faktisk helt optimal, når jeg springer frem efter en bold på badmintonbanen.

Selvom nogle ville mene at selve løbeskoen er tungere, end en badmintonsko ville være, er der masser af penge at spare. Jeg har erfaret, at skoen ikke bliver ødelagt, fordi man bruger til badminton også. At kombinere brugen af sine løbesko kan i virkeligheden bare gavne, da man får brugt alle skoens facetter.

Der er langt mere støtte i en løbesko, og hvis man i forvejen for eksempel har svage knæ, vil jeg mene, at man absolut bør bruge løbeskoene frem for badmintonskoene.

Når vi varmer op til badmintontræningen er det mange gange løbsbaseret, og derfor ser jeg en fordel i allerede at have løbesko på. Man får derudover langt mere hjælp til at sætte af med løbeskoen, når vi begynder på badmintontræningen, og man har ikke samme kontakt med gulvet, når man lander igen. Badmintonsko har oftere en fladere sål, og derfor mærker man gulvet mere i landingen, noget der giver et uhensigtsmæssigt stød igennem kroppen.

Personligt må jeg bare sige, at jeg har haft stor glæde af at bruge mine løbesko på en lidt alternativ måde. Jeg må bare understrege, at man sagtens kan bruge løbeskoene funktionelt – det betaler sig! Jeg har faktisk også flere gange brugt skoene som cykelsko, og det er gået helt helt fint. Det siger mig igen bare, at man ikke behøves 3 forskellige par sko, fordi man dyrker 3 forskellige sportsgrene på hygge/hobbyniveau.

 

Om bloggen

Lars Skjoldbys billede
Velkommen til min blog: Løb med Lars. Her vil jeg fra tid til anden dele ud af mine løbeoplevelser, inspirere dig med tips til hvordan jeg forbedre mit løb, overvejelser i forbindelse med træning og den slags. Kommentarer og reflektioner er meget velkomne på de enkelte artikler.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15500:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk