De her løbesko startede det hele

Lars Skjoldbys billede

De her løbesko startede det hele.

Jeg vil gerne tage dig med på en lille rejse tilbage i tiden og fortælle dig om en af de faktorer, der har været med til, at jeg er blevet glad for løbetræning.

Jeg havde taget en beslutning om at gøre lidt mere ud af min løbetræning. Løbe lidt mere regelmæssigt. Træningen i sig selv synes jeg ikke, var voldsom fed. Men den var nem og effektiv. Og passede perfekt til mit liv. Så det var blot min motivation, jeg skulle arbejde med.

Jeg havde ikke noget egentligt mål, men ville egentlig ud på landevejen noget mere. Og de løbesko jeg havde på daværende tidspunkt, var meget gamle. 10-15 år mindst.

Så der skulle investeres i nogle helt nye. Jeg havde ikke sat mig fast på et budget, men tænkte at en 7-800 kroner kunne jeg godt ofre.

Uden de store forudsætninger for at vælge løbesko tog jeg en tur i Sportsmaster for at få lidt hjælp. Her fik jeg taget en løbstest og blev efterfølgende præsenteret for to modeller:

En ”billig” som matchede mit budget. Og dyrere som var 400-500 kroner over mit budget.

Jeg skal være helt ærlig. Jeg kunne ikke mærke nogen forskel på de to løbesko.

Så jeg sagde til ekspedienten, at jeg gerne ville købe de billige. Han sagde ja tak, og pakkede dem sammen og kig hen mod kassen.

Men så slog det mig:

Hvis jeg virkelig gerne ville løbe mere. Hvis jeg virkelig gerne ville ud på landevejen regelmæssigt.

Ville det så ikke være en idé at investere i de lidt dyrere løbesko?

Se. Jeg lider (nok) af en form for nærighed der gør, at når jeg bruger mange penge på et køb, så skal det i hvert fald ikke have lov at samler støv på hylden.

Måske du selv kender det.

Det gør lidt mere ondt i pengepungen. Men til gengæld bliver den samlede købsoplevelse bare meget bedre, ikke? For det handler ikke længere kun om købet noget. Men nu også om udbyttet. Værdien. Og resultatet.

Og så bliver man gladere.

Så jeg sagde til ekspedienten:

”Ved du hvad. Jeg har ombestemt mig. Jeg vil gerne købe de der Asics Nimbus.”

 

Og så blev han også glad. For han havde lige solgt for 4-500 kroner mere :)

Det gik som jeg spåede. Jeg kom ud og løbe noget mere. Og det var bl.a. de løbesko jeg gennemførte mit første halvmaraton i.

I alt blev det til ca. 1500 km før de blev kasseret.

 

Billeder

Om bloggen

Lars Skjoldbys billede
Velkommen til min blog: Løb med Lars. Her vil jeg fra tid til anden dele ud af mine løbeoplevelser, inspirere dig med tips til hvordan jeg forbedre mit løb, overvejelser i forbindelse med træning og den slags. Kommentarer og reflektioner er meget velkomne på de enkelte artikler.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15428:

Larss billede
Løbebegynder. Bruger det som en del af en bredere motionsstrategi med cykling og styrketræning. Mål...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk