Ianuarius - Vinter

Sune Hundebølls billede

Den romersk gud Janus er kendetegnet ved sit dobbelte hoved. Han har overblik og er i stand til både at se frem- og tilbage i tiden.

2013 var året hvor jeg tog hul på løbedistancer længer end maraton. Jeg løb 50 km på Amager til Ø Maraton, et par sekstimers løb og et enkelt 12 timers løb. Løb selvfølgelig også nogle kortere løb.

Jeg havde mange gode løbeoplevelser og nød i høj grad, at sommeren viste sig som en rigtig sommer med masser af sol og varme.

Jeg er sikker på at der også ventre store oplevelser i 2014. Det startede fint, med en på opleveren til det sidste løb i Garmin Winter Trail-cup. Scenen var Rude Skov. Det kan godt være det ikke var mit hurtigste løb, men det var sjovt.

Temperaturerne i starten af måneden var relativt høje - det samme var fugtigheden. Det blev til nogle mørke ture og et par våde træninger inden årets andet løb. 50 km ved Damhussøen.

Damhus Cannonball er et af mange små maratonløb. Ud over halvmaraton og maraton kan deltagerne også stille op på 50 km distancen, det gjorde jeg lørdag den 18. På dagen blæste en kold og frisk vind, der blev suppleret med konstant nedbør. Jeg kom gennem de 50 km, men det blev koldt på de sidste km. Sluttiden var på den forkerte side af 5 timer.

På de lange løb, dvs. dem der har en varighed på mere end 5 timer, opstår der et sultproblem. Mit normale indtag på maraton er letfordøjeligt energi og vand. Det fungere fint, men giver ingen mæthedsfornemmelse. På de længere løb skal der være noget til at fylde i maven. Til Damhus Cannonball havde jeg lavet en portion æbleskiver med blåbæl. De var ikke helt blevet som jeg gerne ville have dem. Men jeg arbejder videre med ultraæbleskiverne.

I dagene efter løbet var mine lægmuskler usædvanlig hårde og jeg holde løbefri i en halv uges tid. Men det blev da til en times BodyCombat i FitnessDK - godt nok for nedsat kraft og uden at svede så meget som vanligt.

Jeg har en tese om, at bentøjet brokker sig lidt mere i vinterkulden end resten af året. Erfaringen er i hvert tilfælde, at der er mere ømhed og inflammationsligende smerter i vintermånederne - det på trods af at det samlet antal kilometer i løbeskoene er lavere end ellers.

Om bloggen

Sune Hundebølls billede
Ord om løb og træning.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk