Februarius - 3 x 42.195

Sune Hundebølls billede

3 maraton på Vestegnen og lidt om en løbebog.

Startede med at løbe et maraton i Hvidovre på februars første dag. Så var jeg ligesom i gang med et træningspas med fokus på at få nogle km i benene. Jeg døjede med lidt træthed i lægmusklerne, men weekenden efter var jeg afsted igen. Denne gang galt det Vestegnsmaraton. Et socialmaraton der kommer godt omkring på den københavnske Vestegn. En flot tur med masser af natur - eller måske bare noget der ligner natur.
Jeg kom igennem i et meget roligt tempo og kunne konstatere at min 25. maraton blev et af mine langsomste maraton. Men det blev oplevelsen ikke mindre af.

Trætheden i læsmusklerne blev ikke mindre efter Vestegnsmaratonet og det var med en vis spænding jeg ugen efter kastede mig ud i februars 3. maraton. Denne gang var scenen Strandparken ved Hundige Havn, hvor der var Skinnermaraton.
Jeg lagde moderat ud og kom fra starten til at ligge mellem de hurtige løbere og det langsomme hyggehold. Det passede mig fint at løbe for mig selv. Det gav fokus og mest af alt frihed til selv at sætte tempoet. Skinnermaraton blev månedes hurtigste maraton. Fra start til slut, var det en rigtig fin løbeoplevelse.

Efter løbet holdt jeg fem dages løbe-  og træningspause så lægmusklerne kunne få lidt fred. Det hjalp.

På mit arbejde er jeg tovholder på løbeklubben Læs og løb. I denne måned var vi nået til bogen Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe af den japanske forfatter Haruki Murakami.

Jeg havde hørt og læse mange lovprisninger af bogen. Måske var det derfor jeg blev lidt skuffet. Ikke fordi det er en dårlig bog, men det var lidt som at løbe et langt løb på en dag hvor motivationen svigter lidt. På de sidste kilometer kom der trods alt en god rytmer og en oplevelser der er værd at tage med. Bedste i bogen finder Haruki Murakamis beskrivelse af ultraløbet ved Saromasøen på Hokkaido hvor Murakami kommer gennem smerte, forlader menneskeheden og bliver en maskine.
I læseklubben var der bred begejstring for "Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe", så det er nok bare mig der ikke helt kan se hvorfor bogen er løbebogen over alle andre løbebøger.

Om bloggen

Sune Hundebølls billede
Ord om løb og træning.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15492:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk